به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی :
کارگاه آموزشی اولین گروه مجریان طرح کشوری "آموزش مبانی زیست محیطی به کودکان"، برگزار شد
کارگاه آموزشی اولین گروه مجریان طرح کشوری " آموزش مبانی زیست محیطی به کودکان پیش از دبستان (گروه سنی چهار تا شش سال )"، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.
کارگاه آموزشی اولین گروه مجریان طرح کشوری " آموزش مبانی زیست محیطی به کودکان پیش از دبستان (گروه سنی چهار تا شش سال )"، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، کارگاه آموزشی مربوط به طرح کشوری یادشده، طی شش هفته (مجموعا 32 ساعت) برای 40 تن از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته " رشد و پرورش کودکان پیش دبستان " و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد " رفاه اجتماعی " اجرا شد.
در این کارگاه آموزشی که با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اساتید و صاحبنظران بنام محیط زیست، " مبانی زیست محیطی، راهکارهای حفظ محیط زیست ، چگونگی آموزش مبانی زیست محیطی به کودکان پیش دبستانی (سنین چهار تا شش سال) و چگونگی آموزش راهکارهای حفظ محیط زیست به کودکان پیش دبستانی" را به شرکت کنندگان آموزش دادند.
دکتر" نجم السادات موسوی " عضو هیات علمی گروه علوم پایه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که یکی از سه گروه مجری این برنامه کشوری است، درباره این کارگاه آموزشی و طرح کشوری آن گفت: با اجرای این کارگاه ، طرح توسعه یافته آن ، به وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی کشور ارائه می شود.
وی تاکید کرد که درصددیم تا تمام محتوای این کارگاه آموزشی را بصورت کتاب و کتابچه و جزوات آموزشی ، البته آموزش غیرمستقیم و به شکل داستان های کودکانه ، در اختیار مربیان پیش دبستان و کودکان قرار دهیم.
دکتر موسوی افزود: باور داریم که اگر کودکان بصورت غیرمستقیم با مبانی محیط زیست و راهکارهای حفظ آن آشنا شوند، این آموخته ها را که در اصل می خواهد ، " نسل آینده ، محیط زیست را بخشی از زندگی خود بداند "، در وجود این کودکان نهادینه کرده ایم.
وی تصریح کرد: هم اکنون حدود یک میلیون کودک پیش از دبستان در مراکز تحت پوشش آموزش و پرورش و حدود یک میلیون کودک در همین سنین نیز در مهدهای کودک آموزش می بینند که زیرنظر سازمان بهزیستی کشور فعالیت می کنند و اگر بتوانیم از طریق این طرح کشوری، آموخته های در ارتباط با حفظ محیط زیست را به این کودکان که نسل فعال آینده این کشور هستند، منتقل کنیم، توانستیم آینده محیط زیست کشورمان را تضمین کنیم.
دکتر موسوی همچنین با تاکید براینکه حفظ محیط زیست از مسایل مورد توجه دین مبین اسلام است ، گفت که بخشی از کارگاه آموزشی به آشنایی مربیان با سرفصل های ابلاغیه مقام معظم رهبری درخصوص حفاظت از محیط زیست، توسط حجت الاسلام والمسلمین معتمدی مسئول نهاد نمایندگی دفترمقام معظم رهبری در دانشگاه اختصاص یافت.
وی افزود: ضمن آنکه اجرای این برنامه در راستای دستور کار 21 اجلاس توسعه پایدار و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران در سطح بین الملل و اجرای تعهدات بین المللی از سوی کشورمان است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره ایده اولیه که برگرفته از بینش وسیع اساتید سه گروه علوم پایه ، رفاه اجتماعی و رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان این دانشگاه بوده ، گفت: اساتید این دانشگاه با توجه به احساس نیاز جامعه ایران و بین الملل به حفاظت از محیط زیست ، منابع طبیعی و حفظ و بقای آن برای آیندگان ، و اثربخشی آموزش های مربوط به این مباحث در میان کودکان، بویژه کودکان در سنین پیش دبستان که بتازگی آموزش و پرورش به رسمیت شناخته است، این برنامه را تدوین کردند.
وی افزود: ضمن آنکه پتانسیل آموزشی موجود در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بلحاظ فعالیت گروه آموزشی رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان که مسئولیت تربیت نیروی متخصص و مربیان کودکان پیش از دبستان را به عهده دارد، این برنامه برای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تدوین شد.
دکتر موسوی اظهارداشت: این طرح کشوری ، دو ویژگی دارد ، 1- تداوم و استمرار این طرح ، قائم به شخص ، سازمان یا دانشگاهی نیست ، بلکه اطلاعات زیست محیطی از طریق دانشجویان و فارغ التحصیلان آموزش دیده ، به مربیان دیگر و کودکان پیش از دبستان منتقل می شود، 2- اجرای این طرح کشوری ، بنیادی است چرا که برای کودکان سنین چهار تا شش ساله اجرا می شود تا این کودکان بتوانند " حفاظت از محیط زیست " را به عنوان ارزش تلقی کرده و فرهنگ آن در این نسل نهادینه شود.
شایان ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 21 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، از جمله مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 700 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه اجتماعی، سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی و توانبخشی" می پردازد ، که در برخی از این رشته ها مانند " رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان " ، به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ، و در بعضی از آنها، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد و زیر نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور