• 1398/10/19 - 18:46
  • - تعداد بازدید: 8331
  • - تعداد بازدیدکننده: 107
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

کارگاه تدوين پايلوت برنامه کشوری « پیشگیری از سوانح، حوادث و مصدومیت کودکان و نوجوانان »، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

کارگاه آموزشی تدوين پايلوت برنامه کشوری « پیشگیری از سوانح، حوادث و مصدومیت کودکان و نوجوانان »، طی روزهای 17 و 18 ديماه، با حضور دکتر یمانی معاون دفتر سلامت جمعیت، حانواده و مدارس، و خانم دکتر اردلان رییس اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت و همکاران ايشان در ستاد، مديران گروه و کارشناسان بخش های مرتبط با موضوع از شش دانشگاه علوم پزشکی البرز، بوشهر، ساوه، زابل، زاهدان، قزوين و همچنین، کارشناسانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، ايران و شهيد بهشتی، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


   کارگاه آموزشی تدوين پايلوت برنامه کشوری « پیشگیری از سوانح، حوادث و مصدومیت کودکان و نوجوانان »، طی روزهای 17 و 18 ديماه، با حضور دکتر یمانی معاون دفتر سلامت جمعیت، حانواده و مدارس، و خانم دکتر اردلان رییس اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت و همکاران ايشان در ستاد، مديران گروه و کارشناسان بخش های مرتبط با موضوع از شش دانشگاه علوم پزشکی البرز، بوشهر، ساوه، زابل، زاهدان، قزوين و همچنین، کارشناسانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، ايران و شهيد بهشتی، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    اين برنامه ادامه پروژه ای کشوری است که از سال 1393 براساس همکاری مشترک وزارت بهداشت و صندوق کودکان سازمان ملل متحد(يونيسف) در ايران توسط تيمی به سرپرستی دکتر " پيام روشن فکر " استاديار مرکز تحقیقات سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مشاور طرح، در مرکز تحقيقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه آغاز ، و منجر به تدوين سندی ملی برای "پيشگيری از مصدوميتهای غيرعمد در کودکان" شد.  


    دکتر"  پیام روشن فکر " درباره چگونگی اجرای برنامه به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: پیرو این پروژه، در مرحله ی اول و به منظور عملياتی شدن موادی از سند تدوين شده ابتدا سه برنامه پايلوت در زمینه "پیشگیری از رفتارهای مرتبط  با سقوط در مدارس" توسط دانشگاه علوم پزشکی گناباد، "سوختگی با مايعات داغ " در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و "مسمومیت با متادون" در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، انجام شد.


   وی اظهارداشت: در مرحله ی دوم (در سال 1396) دفتر کودکان وزارت بهداشت تصميم به تعميم این طرح های آزمایشی گرفت و با دعوت از مشاور طرح، آموزش تيمهای جديد برای اجرای آزمایشی طرح " پيشگيری از مسموميت، سقوط، تصادف موتور و گزش حيوانات " در پنج شهرستان (درمیان، نهبندان، بشرویه، قائن و زیرکوه) استان خراسان جنوبی آغاز شد.


    دکتر روشن فکر افزود: این درحالی بود که در همان سال به سفارش وزارت بهداشت يک «بسته [toolkit] آموزش متدولوژی ایجاد تغییر رفتار مبتنی بر C4D» به منظور استفاده در دوره های آموزشی و ظرفيت سازی دانشگاه ها توسط اینجانب و همکاران مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تدوين شد.


    وی همچنین گفت: در مرحله ی سوم (در مهرماه سال 1397 ) با ورود شش دانشگاه علوم پزشکی (جيرفت، شهيد بهشتی، کرمانشاه، لرستان، هرمزگان، خراسان رضوی)، به برنامه و برگزاری کارگاه آموزشی در بيمارستان قلب تهران، تدوين برنامه های اين استانها زير نظر مشاور طرح، ادامه پيدا کرد.


    دکتر روشنفکر افزود: در مرحله ی چهارم (در زمستان 1397) اجرای طرح در دانشگاه های علوم پزشکی ايران و تهران در دستور کار قرار گرفت. و کارگاه دو روزه ای با حضور مدعوينی از وزارت آموزش و پرورش در معاونت بهداشت دانشگاه تهران برگزار و برنامه های اين دو دانشگاه نيز پیرامون موضوع "سوانح و حوادث ترافيکی و آسیبهای ورزشی" تدوين شد.


    وی افزود: همزمان کتابچه ای برای راهنمایی تدوين و اجرای پروژه های "پيشگيری از مصدوميت کودکان در مدارس" ويژه ی مراقبان و نيز کتابی حاوی مباحث نظری و تجارب جهانی و ابتکارات انجام شده در ايران تا زمان تدوين کتاب توسط تيم مشاور طرح تدوين و توسط دانشگاه علوم پزشکی گناباد منتشر شد و کتابچه تدوين شده نیز در کارگاه اخير در اختيار شرکت کنندگان قرار گرفت.


   وی با اشاره به اجرای مرحله ی پنجم اين طرح در پاييز امسال، گفت: با ادامه طرح در 12 استان کشور از جمله دانشگاه های علوم پزشکی البرز، تبریز، زابل، زاهدان، بوشهر، جهرم، زنجان، سمنان، ساوه، گلستان، کاشان و قزوين، برنامه توسعه یافت، که کارگاه های آموزشی هفته ی گذشته و اين هفته، در همين راستا برگزار شد.


   بگفته دکتر روشنفکر، شرکت کنندگان در اين کارگاه ها همزمان با دريافت آموزشهای لازم در خصوص روش C4D برای تغيير رفتار، برنامه های عملياتی دانشگاه خود را با توجه به نیاز منطقه مربوطه، تدوين کردند.


    وی همچنین ادامه داد: اين برنامه ها طی دوهفته آينده توسط تيمهای هر دانشگاه، نهایی شده و پس از تائيد مشاور طرح و وزارت بهداشت، از بهمن ماه امسال تا پايان سال بعد (1399) در دانشگاه های مذکور به اجرا در خواهد آمد. در طول اجرای کار، مشاوره و بازديد از چگونگی اجرای مرحله آزمایشی، توسط مشاور طرح انجام خواهد شد.


    لازم به ذکر است که وزارت بهداشت از امسال با کمک مشاور طرح، از اين روش تغيير رفتار در برنامه های ديگر از جمله "ترويج تغذيه انحصاری با شير مادر و تکامل کودکان" استفاده می کند و  قرار است مرحله آزمایشی آن با حمايت وزارت بهداشت در شهرستان شهريار و توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ايران و مشاوره ی دکتر روشن فکر عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شود.



انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15960
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: