به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
کارگاه دانش افزایی اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با موضوع " اخلاق حرفه ای " برگزار شد
کارگاه دانش افزایی استادان با موضوع " اخلاق حرفه ای " با سخنرانی عضو هیات علمی و مدیرگروه رشته تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب قم ، به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، از روز ششم بهمن ماه جاری به مدت دو روز در سالن اجتماعات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد.
کارگاه دانش افزایی استادان با موضوع " اخلاق حرفه ای " با سخنرانی عضو هیات علمی و مدیرگروه رشته تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب قم ، به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، از روز ششم بهمن ماه جاری به مدت دو روز در سالن اجتماعات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این کارگاه با حضور دکتر "حمیدرضا خرم خورشید " ریاست این دانشگاه ، حجت الاسلام والمسلمین سید وحید معتمدی ریاست دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و بیش از پنجاه تن از استادان برگزار شد.
ریاست دانشگاه: اخلاق حرفه ای در جوامع پزشکی و دانشگاهی مغفول واقع شده است
دکتر "حمیدرضا خرم خورشید " در ابتدای این نشست ضمن تشکر از دفتر نهاد مقام معظم رهبری بمنظور برگزاری دوره های منظم دانش افزایی و نشست های هم اندیشی، از کسب رتبه برتر دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان در میان سایر دانشگاهها اظهار خرسندی کرد و حضور و مشارکت اساتید را در این جلسات مثمر ثمر دانست.
وی گفت: اخلاق مهمترین بحث در تمامی دوره هاست و اهمیت آن از کلام پیامبر اکرم که فرمودند " من برای کامل کردن مکارم اخلاق برگزیده شدهام " ، مشخص می شود و بحث اخلاق مساله امروز و دیروز نیست ، مکاتب قدیم نیز بر آن تاکید داشتند ، در طب و مسائل انسان که ما نیز با ان سرو کار داریم و در سوگندنامه پزشکی نیزمحوریت اخلاق است .
ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در جمع استادان و نخبگان همچنین افزود: اخلاق حرفه ای درجامعه پزشکی و دانشگاهی مغفول واقع شده است و توجهی که باید بشود نمی شود که مایه تاسف است.
وی گفت: همانطوریکه علم و تکنولوژی و پیشرفت در تمام جهان حاکم است ، مسائل اخلاقی جدیدی در رابطه با اینها پیش می آید که باید بروزمورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد.
دکتر خرم خورشید درادامه سخنانش ، فقه شیعه را پویاترین فقه دانست و افزود: در مسائل جدید با بررسی ومطالعه اخلاق علمی نیز رصد می شود.
وی که از متخصصان و اساتید برجسته ژنتیک پزشکی کشورمان است با اشاره به رشته تخصصی خود گفت:مسائلی نظیر اهداجنین، رحم اجاره ای ، تخمک، سقط جنین و ...مسائلی هستند که در بسیاری از کشورها هنوز مساله ای بلاتکلیف است اما در کشور ما توسط علما دینی در نشست های گوناگون با حضور متخصصان ژنتیک، زنان و زایمان، کارشناسان قوه قضاییه و ...حل و فصل شده و شاهد نتایج خوبی نیز بوده ایم.
وی توفیقات حاصل شده درمسایل اخلاق حرفه ای پزشکی را مرهون ارتباط حوزه و دانشگاه دانست و افزود: با نشستهای تخصصی و ارتباط قوی حوزه و دانشگاه ، مسائل قابل استاندارد شدن و ورود به جوامع دانشگاهی است و با درنظرداشتن اخلاق، شاهد علم ، آموزش و تحقیقات نافع خواهیم بود و بدون در نظرداشتن اخلاق ، شاهد نتایج زیان بار خواهیم بود.
یکی از مفقودات جوامع دانشگاهی بررسی جنبه های دقیق اخلاق وعرفان عملی است
حجت الاسلام والمسلمین " سید وحید معتمدی " ریاست دفتر نهادمقام معظم رهبری در دانشگاه ، ضمن تشکر از همکاری ریاست دانشگاه ، معاونت آموزشی دانشگاه، دکتر غفوریان مدیر اجرایی دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان ، دکتر خانکه دبیر هم اندیشی استادان و نخبگان ، از کسب رتبه برتر جلسات هم اندیشی درمیان سایر دانشگاهها خبرداد.
وی با برشمردن برخی مصوبات بخشنامه جلسات دانش افزایی افزود: جلسات دانش افزایی یک بار درسال و درمشهد برگزار می شود اما بنابردرخواست استادان که شرایط حضور نداشتند این دوره درتهران هم برگزار شد که البته جلسات دانش افزایی مشهد را نیز خواهیم داشت.
وی در کارگاه دانش افزایی استادان گفت: دین ، مجموعه ای از معارف واخلاقیات است و پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودند:کل دین درظرف اخلاق است و ظرفیت دین را پاکی و طهارت مشخص می کند ویا درروایتی آمده است کافرخوش اخلاق به سعادت نزدیکتر است تا مومن بداخلاق.
وی یکی ازمفقودات جوامع علمی و دانشگاهی را بررسی جنبه های دقیق اخلاق از دیدگاه عرفان دانست و افزود:اگر جنبه های دقیق و کاربردی اخلاق و عرفان عملی را به روز کنیم ، می توانیم شاهد نتایج ارزنده آن باشیم.
مدرس کارگاه دانش افزایی : مباحث اخلاق حرفه ای براساس تبیین مبانی هستی شناسی ، بسیار مفید خواهد بود
حجت الاسلام والمسلمین دکتر" رضا الهی منش " مدرس کارگاه دانش افزایی اساتید ضمن اشاره به مباحث اخلاق حرفه ای گفت: اگرمباحث اخلاق حرفه ای براساس تبیین مبانی هستی شناسی و معرفت شناسی طرح شود، بسیارمفید خواهد بود زیرا عقل بعنوان منبع هستی شناسی و ادراک درستی و خیربودن یک فعل اخلاقی و یانادرستی و شربودن آن رادرک می نماید و بکارگیری این نیروی عقل در قالب اخلاق عام و حرفه ای ثمرات متعددی را در میان همگان خواهد داشت .
این عضو هیات علمی و مدیرگروه رشته تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب قم در این کارگاه به مراتب عقل ،مباحث جایگاه وظرفیت وجودی آدمی در هستی و .... اشاره نمود وافزود: اگر علم پزشکی به این نکته واقف باشد که روح آدمی فراتر ازهمه مخلوقات است و تا پیشگاه خداوند زمینه ترقی و پیشرفت دارد میتوان به طهارت روح پرداخت که لازمه آن داشتن اخلاق حرفه ای است.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: گلرخ ، نعیمی پور