• 1395/12/14 - 15:30
  • - تعداد بازدید: 3874
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

گرامی داشت روز جهانی " شنوایی " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

ویژه برنامه های گرامی داشت روز جهانی " شنوایی " ، به همت معاونت پژوهشی و با همکاری مرکز تحقیقات اعصاب اطفال و گروههای آموزشی روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی و شنوایی شناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، و با برگزاری کمپین " شنوایی " در این دانشگاه آغاز شد.



   ویژه برنامه های گرامی داشت روز جهانی " شنوایی " (سوم مارس)، به همت معاونت پژوهشی و با همکاری مرکز تحقیقات اعصاب اطفال و گروههای آموزشی روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی و شنوایی شناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، و با برگزاری کمپین " شنوایی " در این دانشگاه آغاز شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، کمپین " شنوایی " در این دانشگاه با توجه به شعار امسال ( اقدام برای کم شنوایی ، سرمایه گذاری پرثمر ) ، " آگاه سازی افراد جامعه برای مراقبت از شنوایی خود و آگاهی از نقش و اهمیت شنوایی در زندگی " را هدف قرار داده است و برای تحقق این هدف ، دانشجویان و کارشناسان شنوایی شناسی با استقرار در فضای نمایشگاهی جنب آمفی تاتر شهید احمدی روشن ، بصورت چهره به چهره و همچنین از طریق چهار بروشور تهیه شده و 20 عنوان کتاب در همین ارتباط، اطلاعات مربوط به حوزه شنوایی را در اختیار اهالی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قرار می دهند.


    دکتر" گیتا موللی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی ، محقق بین المللی رشته شنوایی شناسی و دبیر این کمپین با همکارانش از امروز به مدت یک هفته ، ضمن برپایی کمپین شنوایی ، نسبت به پخش چهار عنوان بروشور با موضوع های " غربالگری شنوایی نوزادان ، اصوات بلند و خطرآفرین ، چک لیست شنوایی کودکان و ارتباط موثر با افراد کم شنوا " در مراکز پزشکی و توانبخشی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اقدام کرده و وظیفه اطلاع رسانی به مراجعان را انجام می دهند.


   دکتر موللی دبیر کمپین شنوایی درباره دیگر برنامه هایی که به مناسبت روز جهانی " شنوایی " تدارک دیده شده ، و طی یک هفته آینده به اجرا گذاشته خواهد شد، به خبرنگار وبدای دانشگاه گفت: با معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران هماهنگ شده تا اقلام تبلیغاتی و بروشورهای تهیه شده برای مراقبت از شنوایی در سنین مختلف ، از طریق خانه های سلامت مناطق ، در میان شهروندان و همچنین در زایشگاهها ، مهدهای کودک و مدارس ابتدایی ، اطلاع رسانی شود.


   وی ، اطلاع رسانی در جامعه بویژه در میان جامعه هنرمندان کشور از طریق هنرمند بنام " کتایون ریاحی " به عنوان سفیر مراقبت از شنوایی با پشتیبانی اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و برگزاری مراسم جشن برای افراد کم شنوا و خانواده های آنان در روز پنجشنبه این هفته ، را از ویژه برنامه های روز جهانی شنوایی ذکر کرد که توسط مجریان کمپین شنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اجرا خواهد شد.


******


دکتر موللی : شعار امسال روز جهانی شنوایی ، در ارتباط مستقیم با نقش مهم  پیشگیری از کم شنوایی است


    دکتر موللی با اشاره به شعار امسال روز جهانی شنوایی که " اقدام برای کم شنوایی ، سرمایه گذاری پرثمر " قرار داده شده است ، تاکید کرد که این شعار در ارتباط مستقیم با نقش مهم پیشگیری از کم شنوایی در جامعه است چرا که اگر هرچه سریعتر برای درمان کم شنوایی اقدام شود ، از صرف هزینه های زیاد برای فرد و جامعه جلوگیری خواهد شد.


   وی افزود: هم اکنون ، غربالگری شنوایی در بدو تولد ، در دنیا اجباری شده است و در کشور ما نیز بین 70 تا 80 درصد نوزادان در بدو تولد مورد غربالگری شنوایی قرار می گیرند.


   بگفته این محقق رشته شنوایی شناسی ، شنوایی جنین از حدود پنج ماهگی دوره جنینی همانند بزرگسالان ، کامل می شود و در واقع ، شنوایی ، اولین حسی است که در انسان بوجود می آید و آخرین حسی است که در انسان از بین می رود و لذا از اهمیت ویژه ای در زندگی انسان برخوردار است.


    وی تاکید کرد که چند نکته مهم در پیشگیری از کم شنوایی در دوران کودکی حائز اهمیت است ، "غربالگری در بدو تولد " یکی از این نکات مهم است تا با انجام غربالگری و تشخیص بموقع کم شنوایی ، سمعک تجویز ، و مداخلات توانبخشی آغاز شود ، چرا که با اجرای بموقع مداخلات ، کودک می تواند از نظر گفتار و زبان و تمامی مهارتهای شناختی ، تحصیلی ، آکادمیک و ... مطابق همسالان شنوای خودش پیش برود.


    دکتر موللی همچنین اظهارداشت: طبق مطالعات انجام شده ، 60 درصد کودکان کم شنوای کشورمان حاصل ازدواج های فامیلی هستند ، بطوری که ایران درمیان دیگر کشورهای منطقه ، در صدر بروز کم شنوایی های خویشاوندی قرار دارد. و با توجه به اینکه ایران دارای ژن های بومی کم شنوایی نیز می باشد، حداقل باید بتوانیم از کم شنوایی های خویشاوندی در کشور جلوگیری کنیم .


    وی تاکید کرد: تاخیر در تجویز سمعک و اجرای مداخلات توانبخشی لازم ، به هیچ وجه جایز نیست و به والدین نباید توصیه شود که به این تصور نادرست که " تاخیر زبان و گفتار در کودک ، طبیعی است  و می توانند صبر کنند " ، عمل کنند ، چون شنوایی در سن کودکی به حدی اهمیت دارد که حتی عفونتهای شایع گوش میانی بر اثر سرماخوردگی می تواند زبان و گفتار را بسیار متاثر نماید.


****** 




شنیدن صدای بلند و بویژه به مدت طولانی، می تواند به گوش آسیب بزند


    دکتر موللی همچنین در خصوص شنوایی در جوانان گفت: شنیدن صدای بلند و بویژه به مدت طولانی بیش از 80 دسی بل ، می تواند به گوش آسیب بزند (صحبت کردن بطور طبیعی حدود 60 دسی بل است) .


   وی ، زنگ یا  درد در ناحیه گوش  را از جمله شرایطی ذکر کرد که استراحت فرد بدون گوش کردن به هر صدایی ، می تواند در درمان آنها نقش داشته باشد.


   وی با اشاره به اینکه 95 درصد کودکان ناشنوا از والدین شنوا متولد می شوند، گفت: هر میزان کم شنوایی ، نیاز به سمعک دارد و این درحالی است که سمعک ، یک کالای تخصصی است و شنوایی شناسان مجرب پس از ارزیابی های تخصصی شنوایی ، سمعک مناسب فرد را تجویز می کنند و اگر فرد کم شنوا ، از سمعک تجویز شده  استفاده نکند ، اثرات ناخوشایندی بوجود می آید و بخش شنوایی مغز ، بتدریج غیرفعال می شود.


   وی به همه افراد جامعه توصیه کرد که به هیچ عنوان برای تمیز کردن گوش و برداشتن جرم از داخل گوش ها، از گوش پاک کن استفاده نکنند ، ضمن آنکه در هنگام کار در محیط های پرسر و صدا و یا دارای آلودگی صوتی ، از گوشی استفاده کنند چرا که بتدریج سبب کم شنوایی خواهد شد.


******


پیرگوشی ،  از 45 سالگی آغاز می شود


    دکتر موللی ، درباره مراقبت از شنوایی در دوران سالمندی نیز گفت:  هر میزان کم شنوایی در سالمندان نیز، نیاز به سمعک و ملاحظات خاص اطرافیان دارد و باید توجه داشت که سمعک خاص هر کم شنوایی ، تجویز می شود ولی سمعک ، کاملا سبب بدست آوردن شنوایی فرد مانند دوران جوانی و یا قبل از بروز مشکلات ، نمی شود .


    وی به اطرافیان افراد سالمند توصیه کرد که به هنگام صحبت با سالمندان ، سعی کنید که سالمند ، صورت و لبهای فرد گوینده را ببیند ، ضمن آنکه در محیط های شلوغ با فرد سالمند صحبت نشود و اگر کم شنوایی با سمعک درمان نشد ، عمل کاشت حلزون انجام خواهد شد ولی شنوایی قبل از این دوران ، با کاشت حلزون نیز بدست نمی آید.


    وی در پایان سخنانش ، مجددا گفت  که روز جهانی شنوایی امسال ، بر نکات مهم در ارتباط با مراقبت از شنوایی و توجه به رشته شنوایی شناسی و نقش آن در سلامت تاکید دارد که مداخلات بموقع ،  زودهنگام و تجویز سمعک مناسب شرایط فرد کم شنوا ، از نکات کلیدی پیشگیری از کم شنوایی شدید و یا ناشنوایی است چرا که هم اکنون 32 میلیون کودک کم شنوا در جهان زندگی می کنند که کم شنوایی  60 درصد آنان ، قابل پیشگیری بوده است.


    وی مجددا به شیوع نسبتا بالای کم شنوایی در جامعه ایران اشاره کرد و افزود: هم اکنون ، از هر یک هزار تولد زنده ، یک الی شش نفر کم شنوای عمیق دو طرفه دارند و اگر بخواهیم کم شنوایی های کمتر را نیز به رقم آنها اضافه کنیم ، شیوع کم شنوایی به 16 در هزار تولد زنده می رسد و باز هم اگر تعداد کم شنوایی های ناشی از بیماریها ، تصادفات و حوادث و ...، به رقم بالا اضافه شود، شیوع آن بمراتب بالاتر می رود، لذا توجه به این موضوع و آگاه سازی جامعه برای پیشگیری از این اختلالات ، بسیار حائز اهمیت است.



انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9942
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: