به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
گزارش وزیر بهداشت در خانه ملت / از مشکلات آغاز کار تا دستاوردها...
وزیر بهداشت صبح امروز (یکشنبه) طبق قرار قبلی به خانه ملت رفت و در صحن علنی مجلس علاوه بر ارایه گزارش عملکرد وزارتخانه مطبوع خود، به پرسش های تعدادی از نمایندگان پاسخ داد.
وزیر بهداشت صبح امروز (یکشنبه) طبق قرار قبلی به خانه ملت رفت و در صحن علنی مجلس علاوه بر ارایه گزارش عملکرد وزارتخانه مطبوع خود، به پرسش های تعدادی از نمایندگان پاسخ داد.
به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت صبح امروز در صحن علنی مجلس با اشاره به طراحی طرح تحول از مهر 92 و اجرای آن از اردیبهشت ماه سال 93، اظهار داشت: در آغاز کار ما، بحران ملی دارو با توجه به کمبود آن و گرانی نرخ ارز وجود داشت که در وهله اول با کمک ستاد تدابیر ویژه این بحران برطرف شد و کمبود اقلام دارویی از 300 قلم به کمتر از 30 قلم رسید و از طرفی حمایت های مناسبی از سوی دولت و بیمه ها از دارو صورت گرفت.
شروع کار و مشکلات
وزیر بهداشت گفت: در مقطعی کار خود را آغاز کردیم که وزارت بهداشت بیشترین آسیب را در بین وزارتخانه های دولت دیده بود و آخرین وزیر بهداشت دولت قبل نیز بیشتر از 6 ماه فرصت نیافت که کار کند در حالی که وزارت بهداشت یکی از مهمترین دستگاه های دولتی است زیرا از قبل از تولد تا بعد از مرگ با مردم سرو کار دارد.
دکتر هاشمی میزان بدهی وزارت بهداشت در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم را 8 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: دولت پرداخت هزار و 800 میلیارد تومان از این بدهی ها را پذیرفت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از همان ابتدای کار مورد توجه جدی ما بود، افزود: تولید داخلی دارو از نظر ریالی از 58 به 67 و از نظر عددی به 95 درصد رسید و واردات نیز 30 درصد کاهش یافت. در سالهای 89 تا 92 واردات به بیشترین میزان خود رسید که در سال 93 کاهش یافت و صادرات نیز در دولت یازدهم به دو برابر افزایش یافت؛ البته ما هنوز رضایت نداریم زیرا این میزان رقم قابل توجهی نیست.
قرار بود منابع طرح تحول سلامت از محل هدفمندی یارانه ها تامین شود
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب طرح تحول سلامت از 15 اردیبهشت ماه سال 93، گفت: دکتر روحانی موافق پرداخت یارانه نقدی نبود و تصور بر این بود که بخشی از یارانه های 42 هزار میلیارد تومانی باید به طور هدفمند در حوزه خدمات و از جمله بهداشت و درمان و تقویت تولید هزینه شود اما در نظرسنجی از مردم بیش از 90 درصد آنها اعلام کردند که خواهان پرداخت نقدی یارانه ها هستند. پس طرح تحول سلامت در شرایطی آغاز شد که قرار بود منابع آن از محل هدفمندی یارانه ها تامین شود ولی با توجه به تداوم یارانه نقدی، منبع جدیدی برای اجرای آن تعریف نشد و این یکی از جدی ترین مشکلات تداوم طرح است.
چرا از درمان آغاز کردیم
وزیر بهداشت از بحث درمان به عنوان بسته دوم طرح تحول سلامت نام برد و گفت: برخی افراد به ما اتهام می زنند که چرا از درمان آغاز کردیم در حالی که در آن زمان دارو به مقدار کافی وجود نداشت و به بحران ملی تبدیل شده بود؛ از سوی دیگر نیز مردم برای تهیه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی بسیار ابتدایی مانند لباس، چاقوی پزشکی و بخیه مجبور به مراجعه به بیرون از بیمارستان بودند که این باعث شد ما کار خود را ابتدا از درمان شروع کنیم.
دکتر هاشمی تصریح کرد: هزینه های بستری در بیمارستانهای دولتی به طور متوسط از 37 به 8.5 درصد رسید یعنی مردم در مناطق شهری 6 درصد و در مناطق روستایی 3 درصد هزینه های بستری را پرداخت می کنند که این مهمترین اقدام ما بوده است و دولت هزینه مرد تا مردم از جیب خود پولی پرداخت نکنند و از ابتدای اجرای طرح تحول تا کنون 15 میلیون نفر بستری شده اند و قیمت گذاری تجهیزات پزشکی به بهداشت و درمان واگذار شد که 42 درصد کاهش یافت
وزیر بهداشت میزان اقلام دارویی موجود در بیمارستانهای دولتی را 1000 قلم و تجهیزات پزشکی را 5 هزار و 200 قلم دانست و گفت: در پرداخت ها به شرکت های تجهیزات پزشکی و دارویی همچنان مشکلاتی وجود دارد که شرکت ها تحت فشار هستند و امیدوارم این مشکلات کاهش یابد
ایجاد دسترسی آسان
دکتر هاشمی دسترسی مردم به پزشکان متخصص و فوق تخصص را یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت دانست و اظهار داشت: 5 هزار و 735 پزشک در 338 بیمارستان دولتی توزیع شدند در حالی که تا قبل از دولت یازدهم، فقط 5 درصد از افرادی که در قالب طرح نیروی انسانی در کشور توزیع می شدند، مطب نداشتند اما از شروع دولت یازدهم تمام افرادی که در قالب طرح به مناطق محروم اعزام می شدند، موظف شدند به شکل تمام وقت در اختیار دانشگاه باشند و مطب نداشته باشند و برای دولت کار کنند که موجب افزایش رضایتمندی مردم شده است.
وزیر بهداشت در ادامه افزود: در گذشته از ساعت 2 بعداز ظهر به بعد متخصص در بیمارستانها نبود و ما 860 متخصص مقیم زنان، بیهوشی و قلب عمدتا در بیمارستان های بیشتر از 64 تخت بیمارستانی توزیع کردیم که البته در مورد جراح مغز و ارتوپد هنوز مشکلاتی داریم.
از سطح دوم خدمات و ویزیت غافل نبوده ایم
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر در کشور 96 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که 67 درصد از آنها فرسوده هستند و بیش از 70 درصد از بیمارستانها عمر بیشتر از 30 سال دارند بنابراین شرایط بیمارستانها مناسب نبود اما بیش از 2میلیون متر مربع از فضاهای بیمارستانی بازسازی و نوسازی شدند و 39 هزار تخت بیمارستانی و 12 هزار و 500 اتاق کار برای پرستاران با هزینه ای حدود 1190 میلیارد تومان ایجاد کردیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در طول دو سال گذشته 2 هزار و 470 تخت ویژه آی سی یو، سی سی یو و ان آی سی یو ایجاد شد که معادل 50 درصد از تخت های ویژه کشور در طول سالهای پس از انقلاب بود.
دکتر هاشمی به مغفول ماندن سطح دوم خدمات و ویزیت به عنوان یکی از حلقه های مهم نظام ارجاع اشاره کرد و افزود: در حال حاضر خانه های بهداشت وجود دارند اما مردم امکان مراجعه به متخصصان و فوق تخصص را ندارند که 285 هزار متر مربع در قالب 190 کلینیک ویژه در حال احداث است و تا پایان سال تمام این کلینیک ها ساخته می شود که 6 هزار و 400 مطب را در اختیار ما قرار می دهد.
بیش از یک میلیون نفر از خدمات زایمان طبیعی رایگان بهره مند شدند
وزیر بهداشت در خصوص زایمان طبیعی نیز گفت: از سال 79 تا 91 شیوع سزارین افزایش یافته بود و در سال 2011 ایران بیشترین آمار سزارین را در دنیا داشت اما ما با توجه به سیاست های تشویقی جمعیت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، تا کنون بیش از یک میلیون نفر از خدمات زایمان طبیعی رایگان بهره مند شدند و آمار سزارین به طور مطلق 6.5 درصد و در مجموع حدود 11 درصد کاهش یافت و در حوزه ناباوری که یکی از مشکلات جدی مردم بود برای 3 میلیون زوج نابارور حدود 35 مرکز درمانی را علیرغم تامین نشدن اعتبارات مورد نیاز راه اندازی کردیم.
دکتر هاشمی گفت: 865 اتاق زایمان تجهیز و هزار و 800 اتاق زایمان جدید در حال ساخت است و میانگین پیشرفت پروژه های ما حدود 43 درصد است که در این بخش نیز حدود 500 میلیارد تومان هزینه کرده ایم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تا قبل از دولت یازدهم فقط در آمل و زاهدان اورژانس هوایی وجود داشت، به راه اندازی 21 پایگاه اورژانس هوایی در این دولت اشاره کرد و گفت: در مناطق صعب العبور بسیاری از مردم به دلیل عدم خدمات دهی اورژانس از بین می رفتند که این موضوع راه اندازی اورژانس هوایی را ضروری می کرد.
در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر، کمبود پزشک و ماما نداریم
وزیر بهداشت اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت در دولت یازدهم را بسیار ارزشمند دانست و گفت: تا امروز 2000 خانه بهداشت را ساخته و تجهیز کرده ایم، علاوه بر آن 1800 مرکز قدیمی را تجهیز، 1590 محل زیست کادر بهداشتی را بازسازی، 6700 پزشک عمومی و 5300 کارشناس و کاردان مامایی را توزیع کردیم و اقلام دارویی در مناطق روستایی به 2 برابر افزایش یافته است.
دکتر هاشمی گفت: امروز می توانیم ادعا کنیم که در هیچ یک از شهرهای کمتر از 20 هزار نفر جمعیت، کمبود پزشک و ماما نداریم در حالی که در گذشته در برخی از مناطق کشور مانند سیستان و بلوچستان با کمبود 45 درصدی پزشک و ماما روبرو بودیم.
تنها دستگاه اجرایی حاضر در مناطق حاشیه نشین هستیم
وزیر بهداشت حاشیه نشینی را یکی از مشکلاتی دانست که سالها مورد غفلت واقع شده بودند و افزود: تنها دستگاه اجرایی که در مناطق حاشیه نشین با 11 میلیون نفر جمعیت حضور دارد، وزارت بهداشت است برای تمامی این مناطق یک هزار و 955 پایگاه بهداشت و 818 مرکز جامع خدمات سلامت ایجاد شده است و حدود 7 هزار نفر را در قالب خرید خدمت به عنوان مراقب سلامت در حوزه هایی مانند تغذیه، سلامت روان، پزشک عمومی، دندانپزشک و... بکار گرفته ایم.
دکتر هاشمی از تکمیل بیش از 90 درصدی خانه های بهداشت مورد نیاز در کشور خبر داد و گفت: در روستاهای کشور مکمل های مورد نیاز برای نوزادان توزیع شد و واکسن پنتاوالان به عنوان یکی از واکسن های ضروری که غیر از یمن و افغانستان در تمام کشورهای دنیا استفاده می شد را بعد از 18سال تاخیر توزیع کردیم و مراحل ساخت آن در کشور نیز پیگیری می شود.
پزشک خانواده نیازمند همکاری بیمه هاست
وزیر بهداشت با اشاره به پوشش 60 درصدی کشور برای خدمات پزشک خانواده، خاطرنشان کرد: این خدمات ناقص است و مشکلاتی با بیمه ها داریم .
انتهای پیام /