به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
پنجمین سمینار " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا /کم شنوا " در بوشهر برگزار شد
پنجمین سمینار "مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا /کم شنوا " در روزهای 12و13 بهمن ماه جاری ، با همکاری مشترک انجمن علمی شنوایی شناسی ایران و کمیته مطالعات ناشنوایی/کم شنوایی مرکزتحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال و معاونت پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در استان بوشهر ، شهر بوشهر برگزار شد.
پنجمین سمینار "مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا /کم شنوا " در روزهای 12و 13 بهمن ماه جاری ، با همکاری مشترک انجمن علمی شنوایی شناسی ایران و کمیته مطالعات ناشنوایی/کم شنوایی مرکزتحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال و معاونت پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در استان بوشهر ، شهر بوشهر برگزار شد.
دکتر " گیتا موللی " دبیر علمی مجموعه سمینارهای " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/ کم شنوا " در باره این سمینار به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : برگزاری این سمینار در استان بوشهر و دیگر استان ها و شهرهای کشور، بخشی از برنامه جهانی است که با همکاری کمیته بین المللی " مداخلات زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/ کم شنوا (FCEI) " در ایران اجرا می شود.
وی که عضو و نماینده جمهوری اسلامی ایران در این کمیته بین المللی است، افزود: به گواه نتایج تحقیقات بی شمار جهانی، ناشنوایی نوزاد اگر در زایشگاه و در بدو تولد تشخیص داده شود و بلافاصله ، مداخلات علمی و اساسی (توانبخشی شنوایی، گفتاری، روانشناسی و...) برای نوزاد آغاز شود، کودک می تواند دقیقا مانند همسالان شنوای خود، زبان و گفتار بیاموزد.
وی درباره سمینار بوشهر نیز گفت: هدف این سمینار که با همراهی سازمان آموزش و پرورش استثنایی بوشهر برگزار شد، مانند دیگر سمینارهای استانی که برای اجرای برنامه "مداخلات زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا / کم شنوا " برگزار شد، تاکید بر نقش مداخلات زودهنگام برای کودکان کم شنوا و ناشنوا بود.
دکتر موللی افزود: تمامی شنوایی شناسان استان بوشهر همچنین کارشناسان شنوایی شناسی استانهای مجاور در این سمینار شرکت کردند، ضمن آنکه گفتاردرمانگران، روانشناسان و مربیان مراکز تخصصی کودکان کم شنوا نیز حضور داشتند.
دبیر علمی سمینار از سخنرانی 25 متخصص با موضوعات مربوط به جنبه های مختلف مداخلات زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا و کم شنوا طی دو روز کار سمینار گفت و ادامه داد: روز نخست سمینار ، سخنرانی ها با محوریت آگاه سازی و آموزش خانواده های کودکان کم شنوا بود که با حضور آنان برگزار شد ، و برنامه های روز دوم سمینار نیز با محوریت آگاه سازی کارشناسان از برنامه های مداخلات زودهنگام اجرا شد.
وی اظهارداشت : کانون پرورش فکری استان بوشهر در این سمینار حضوری پررنگ داشت و برنامه های ویژه قصه گویی و کتابخوانی و غرفه کتاب برای شرکت کنندگان و خانواده های کودکان کم شنوا برپا کرد.
وی همچنین ، بازدید دبیر علمی و اجرایی سمینار از مراکز خانواده و کودک کم شنوای استان بوشهر و دیدار با کودکان کم شنوا ، خانواده ها و کارشناسان مراکز کودک کم شنوای پژواک در برازجان و مرکز توانا در گناباد ، را از برنامه های جانبی این سمینار دو روزه عنوان کرد.
دکتر موللی در پایان این گفت وگو با اشاره به شیوع بالای اختلالات شنوایی در جهان که سبب شده تا از هر هزار تولد زنده ، بین سه تا شش کودک ناشنوا به دنیا بیایند، افزود: با توجه به اهمیت مداخلات از سن نوزادی ، اجرای برنامه " مداخلات زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا/ کم شنوا" به تمامی کشورها توصیه شده است و برای اجرای آن در ایران و نهادینه کردن این نگرش در کشورمان، سمینارهای استانی با همکاری انجمن علمی شنوایی شناسی ایران ، برنامه ریزی شد که تاکنون پنج سمینار از مجموعه شش سمینار پیش بینی شده برای سالجاری ، در پنج استان و شهرهای اراک ، کرج ، قم ، اهوازو بوشهر برگزار شد و تا پایان سال ، ششمین سمینار نیز در استان مازندران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور