• 1399/08/08 - 15:30
  • - تعداد بازدید: 3749
  • - تعداد بازدیدکننده: 129
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به همت مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی؛

وبینار " خود مراقبتی سلامت روان در دوران کرونا " برگزار شد

وبینار "خود مراقبتی سلامت روان در دوران کرونا " روز چهارشنبه با سخنرانی دکتر "بهمن بهمنی" رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و کارشناسان این مرکز، برگزار شد.


 



   وبینار "خود مراقبتی سلامت روان در دوران کرونا " روز چهارشنبه با سخنرانی دکتر "بهمن بهمنی" رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و کارشناسان این مرکز، برگزار شد.


   به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از مفدا؛ این وبینار با مقدمه ای توسط دکتر"بهمن بهمنی" رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آغاز شد، وی هدف از برگزاری این وبینار را آگاهی بخشی از تبعات جهانی شیوع ویروس کووید 19 بر فرد، خانواده و جامعه، بخصوص برای دانشجویان، و سازگاری بهتر با این ویروس و اینکه در صورت مواجهه چه اطلاعاتی داشته باشیم، ذکر کرد.


    دکتر"کامیار غنی" دبیر وبینار سپس توضیحاتی در خصوص شروع ویروس کرونا و پاندمی شدن آن طی مدتی کوتاه و تبعات عاطفی، روانی و رفتاری در نحوه ارتباط افراد با والدین و سایر اعضای خانواده، ارائه داد و گفت: در نتیجه این شرایط،  فراگیری راهکارها و استراتژی های کاربردی جهت حفظ بهداشت و سلامت روان دانشجویان ضروری است.


    سپس، " زینب رازانی" کارشناس مرکز مشاوره دانشجویی در زمینه خودمراقبتی خانواده ها و مهارتهای زندگی  و همزیستی با شرایط بحران و اثر آن در دوران کرونا گفت که بیماری کرونا و سبک زندگی قرنطینه خانگی ثابت کرد که آموختن مهارتهای زندگی فقط یک آموزش فانتزی نیست، بلکه یک نیاز اساسی و ضروری برای همزیستی در شرایط بحران است.


    وی افزود، زندگی بشر در حال ورود به سبک جدیدی است که در این سبک جدید و متفاوت باید مهارتهای جدیدی را بیاموزیم و نیاز به آموزش مهارت زندگی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام می باشد که انعطاف پذیری و سازگاری با شرایط جدید، کوششی برای پذیرش تغییر است و جامعه را مجاب کرده تا به مولفه های ارتباطی و مدیریت هیجان و ... بیشتر توجه کنیم.


    رازانی ادامه داد: البته سبک زندگی در دوران کرونا هوشمند شده است و باید زندگی مردم مبتنی بر خود مراقبتی و دیگر مراقبتی باشد و باید پذیرفت که ماهیت دنیا مبتنی بر تضادهاست و بر یک خط صاف حرکت نمی‌کند و در زمان حوادث غیرمترقبه و بیماری، زمان خوبی برای گله و شکایت نیست، بنابراین باید مهارت های زندگی و جمع آوری اطلاعات صحیح و شیوه های انعطاف پذیری و سازگاری را بیاموزیم.


     "حبیبه خیاط جدیدی" کارشناس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه نیز در رابطه با ذهن و بیماری در این دوران و اینکه ما فقط به جنبه های منفی از بیماری تمرکز می‌کنیم، اشاره کرد و گفت: احساسات ما که جنبه بسیار مهمی هستند، به عنوان یک هشدار دهنده در بدن ما خبر میدهند که الان ذهن ما دچار خطا شده است و باید درست شود، ولی چطور؟


    وی افزود: با تمرکز بر روی نکات مثبت، می توانیم همواره شرایطی که در آن هستیم را خودمان بهترکنیم و همچنین می توانیم به جای اینکه فقط بر بیماری تمرکز داشته باشیم و ذهن خودمان را درگیر این افکار منفی کنیم به سلامتی و جنبه های مثبت آن بپردازیم.


    در ادامه "رقیه امامی کندوانی" کارشناس مرکزمشاوره دانشجویی دانشگاه گفت: آگاهی هیجانی یکی از مباحث مهم و پایه مدیریت هیجانی است، نحوه مدیریت هیجانات و احساسات، تعیین کننده کیفیت زندگی هر انسانی است، اینکه آگاه باشیم در هر شرایط و موقعیتی چه هیجانات و احساساتی را تجربه می‌کنیم و آیا رفتار ما متناسب با آن هیجان است یا هیجان ما متناسب با آن موقعیت هست؟ برای ما خیلی خیلی کمک کننده خواهد بود.


   بگفته وی، تجربه احساسات و هیجانات و برخورد مناسب و واقع بینانه با آنها به عنوان یک ویژگی ذهن بشری ما را از افتادن به دام افراط و تفریط در برخورد با آن ها باز می‌دارد و به داشتن دید واقع بینانه کمک می کند.


   « با شناسایی و ابراز به جا و مناسب آنها میزان فشارهای روانی خود را کاهش می دهیم. آگاه باشیم که هیجانات، گذرا و ناپایدار هستند و با برخوردهای نامناسب خود از جمله قضاوت آنها و اجتناب یا انکار آنها باعث می شویم به احساسات و هیجانات منفی ناسالم و آسیب زننده، تبدیل شوند و بر زندگی ما تسلط پیدا کنند.»


   وی افزود: احساسات و هیجانات منفی، ناراحتی، نگرانی، غم و ترس ما در شرایط کرونا طبیعی است، چرا که اگر این احساسات نباشد، مراقبتی صورت نمی‌گیرد و فکر پیدا کردن درمان به وجود نمی آید. نگرانی افراطی و فاجعه انگاری و نادیده انگاری و بی تفاوتی در برابر آن نیز آسیب زا خواهد بود.


   گفتنی است، مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تحت حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جهت دانش افزایی دانشجویان در حوزه های سلامت روان فعالیت می کند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: طیبی


  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبر : 17589
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: