• 1399/08/07 - 13:20
  • - تعداد بازدید: 1247
  • - تعداد بازدیدکننده: 63
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به مناسبت روز جهانی " کاردرمانی " (27 اکتبر):

" توانبخشی از راه دور "، راهکاری علمی و عملی برای ارائه خدمات در دوران بحران تلقی می شود

دکتر اشرف کربلایی نوری عضو هیات علمی گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تبریک به مناسبت روز جهانی " کاردرمانی " (27 اکتبر)، با توجه به همه گیری ویروس کووید 19 و شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان، نگاهی به فعالیت کاردرمانگران و شاید به طور کلی تر، ارائه دهندگان خدمات توانبخشی در این دوران بحرانی دارد.

    دکتر اشرف کربلایی نوری عضو هیات علمی گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تبریک به مناسبت روز جهانی " کاردرمانی " (27 اکتبر)، با توجه به همه گیری ویروس کووید 19 و شیوع بیماری کرونا در ایران و جهان، نگاهی به فعالیت کاردرمانگران و شاید به طور کلی تر، ارائه دهندگان خدمات توانبخشی در این دوران بحرانی دارد.


    وی در گفت و گو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: در این دوران همه گیری بیماری کرونا، متخصصان، کارشناسان و دانشجویان کاردرمانی با فشار فزآینده و چالش های بی سابقه ای روبه رو  بوده و بسیاری از آنان، ناشناخته ها و ترس های قابل توجهی را تجربه می کنند که سلامت روان آنان را تحت تأثیر قرار داده است.


    وی تصریح کرد: برغم همه اقدامات و رشد و توسعه حرفه کاردرمانی طی نزدیک به صد سال گذشته، متاسفانه در مدیریت بلایا، تصمیم گیری اخلاقی در سطح خرد برای کارکنان مراقبت های بهداشتی و درمانی از کفایت لازم برخوردار نیست و کاردرمانگران به طور مداوم با چالش های اخلاقی ناشی از همه گیر جهانی منحصر به فرد و افزایش معضلات روبه رو هستند.


    وی برای دفاع از ارزش ها و پارادایم حرفه کاردرمانی در عین حال تاکید کرد که برای حرفه کاردرمانی و بسیاری از رشته ها در حوزه توانبخشی، فرصتهای جدیدی فراهم شده است که جامعه حرفه ای ما با ارائه ابزارها و منابع برای کاهش مشکلات در این زمان و بعد از آن، موظف به گسترش و انعطاف پذیری از  طریق " توانبخشی از راه دور " است.


    عضو هیات علمی گروه کاردرمانی دانشگاه توضیح داد که این شیوه برای کاردرمانگران و بیمارانشان فرصتی فراهم می کند تا ضمن کاهش خطر ابتلا، مراقبت های مداوم خود را ادامه دهند. در عین حال، این نگرانی وجود دارد که دریافت خدمات بدون خروج از خانه برای برخی بیماران تبدیل به عادت شود و در آینده مشکلاتی بوجود آورد.


    دکتر نوری افزود: البته این نکته قابل توجه است که در حال حاضر یک طرح حمایتی، قوانین مدون و پوشش بیمه ای برای توانبخشی از راه دور در ایران وجود ندارد و حرکت به سمت یکپارچه سازی اقدامات در سیستم مراقبتی شدیدا احساس می شود، اما برای اطمینان از هماهنگی سیستم ها ،خدمات و حمایت از افراد، اقدامات بیشتری لازم است که باید در سطح دولت به آن توجه شود.


    بگفته این متخصص حوزه کاردرمانی ذهنی، تنش های اخلاقی ناشی از کارهایی که باید درمانگران حوزه توانبخشی برای مراجعان انجام بدهند اما قادر به ارائه مراقبت مناسب به خاطر حفظ امنیت خود نیستند، وظیفه درمانگران برای مراقبت از بیماران خود را دچار تضاد مستقیم با وظایف آنان در محافظت از خود و عزیزانشان کرده است.


     دکتر نوری خاطرنشان کرد: متاسفانه افراد غالباً در مواقع بحران، از اصول اخلاقی نوع دوستی و وظیفه محوری به منفعت طلبی، روی می آورند. و با توجه به نگرانی های فزاینده ای که برای پاسخگویی به این تهدیدها وجود دارد، سبب می شود که کاردرمانگران با استفاده از مهارتهای ذاتی خود در حل مساله تلاش کنند.


     وی در پایان این گفت وگو افزود: برغم وجود تعاریف و اصول بی شماری در خصوص معضلات اخلاقی، در مقطع کنونی نیاز به تدوین دستورالعمل ها و استانداردهای اخلاقی خاص مدیریت بحران در سطح جهانی، و در سطح داخلی نیز حمایت بیشتر متولیان نظام سلامت و حامیان اقشار آسیب پذیر جامعه از خدمات مورد نیاز این قشر در سیستم " توانبخشی از راه دور "، احساس می شود.


انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17425
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: