• 1397/07/10 - 20:02
  • - تعداد بازدید: 6962
  • - تعداد بازدیدکننده: 162
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس انجمن علمی سالمند شناسی:

افزایش جمعیت سالمندی، می تواند تاثیر بسیار شگرفی بر روند توسعه کشور داشته باشد

رئیس انجمن سالمند شناسی و طب سالمندان ایران در نشست خبری روز جهانی سالمند که با حضور متولیان حوزه سالمندی کشور برگزار شد، گفت: هرچند افزایش جمعیت سالمندی به عنوان یک موفقیت جامعه بشری و سیستم های بهداشتی درمانی و تامین اجتماعی محسوب می شود ولی مسلما این چالش نوظهور جمعیتی میتواند تاثیر بسیار شگرفی بر روند توسعه کشور داشته باشد.


گالری تصاویر


    رئیس انجمن سالمند شناسی و طب سالمندان ایران در نشست خبری روز جهانی سالمند که با حضور متولیان حوزه سالمندی کشور برگزار شد، گفت: هرچند افزایش جمعیت سالمندی به عنوان یک موفقیت جامعه بشری و سیستم  های بهداشتی درمانی و تامین اجتماعی محسوب می شود ولی مسلما این چالش نوظهور جمعیتی میتواند تاثیر بسیار شگرفی بر روند توسعه کشور داشته باشد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دلبری افزود: عدم برنامه ریزی صحیح و بموقع منجر به پیامدهای نامطلوب بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی و حتی امنیتی و سیاسی برای سالمندان، خانواده ها، مراقبین و سیستم های بهداشتی درمانی، توانبخشی و اجتماعی-اقتصادی جامعه می شود.


    وی با بیان چالش های مختلف سالمندان و با وجود متولی بودن حدود20 سازمان ، از نبود عزم ملی برای حل مشکلات این قشر از جامعه گلایه کرد.
   وی گفت: تنهایی و انزوا، بار بیماری ها، نبود نیروی انسانی متخصص، نوع چیدمان شهری و روستایی و نبود پوشش بیمه ای مناسب از چالش ها و مشکلات سالمندی است.
    وی افزود: با اینکه سالمندی برابر بیماری نیست ، اما شیوع و بروز بیماری ها در این دوران بیشتر است.
دلبری ادامه داد:
برخی سالمندان نیاز به خدمات روزانه و مراقبت دارند، بنابراین لازم است وزارت خانه های کار و رفاه اجتماعی،بهداشت درمان و آموزش پزشکی ،سازمان بهزیستی و سایر ارگان های مربوط در تربیت نیروی انسانی متخصص سرمایه گذاری کنند.


    رئیس انجمن سالمند شناسی  اظهار کرد: ارتقا شاخص های سلامت، افزایش سن امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندان کشور از دستاوردهای مثبت و موفقیت آمیز برنامه های توسعه نطام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلقی می  شود.


    وی افزود:  اول اکتبر امسال (نهم مهرماه) روزجهانی سالمند با شعار " تحکیم حقوق سالمندان " توسط کشورها برگزار می شود تا با استفاده از این فرصت به بررسی چالشها و دستاوردهای خود در زمینه وضعیت سالمندی در همه ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی بپردازند و در این راستا انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندان ایران در نشست خبری با حضور مدیران و سیاستگزاران حوزه سالمندی کشور، متخصصان، کارشناسان، مسئولین صندوق ها و کانون های بازنشستگی به بررسی چالش ها، خط مشي ها، سياست ها و برنامه های مربوط به ارتقا سطح سلامت و کیفیت زندگی سالمندان کشور پرداخت .



رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی مطرح کرد: 


دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بازوی علمی سیاستگذاران حوزه سالمندی


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست خبری انجمن علمی سالمندی و در جمع متولیان حوزه سالمندی کشور گفت:  دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تلاش است تا بازوی علمی سیاست گذاران حوزه سالمندی و مرجع علمی حوزه سالمندی  باشد و با توجه به پتانسیل مرکز تحقیقات سالمندشناسی  می توانیم شاهد اخبار خوبی در این حوزه باشیم .


    وی افزود: در این دانشگاه هشت مرکز پزوهشی و تحقیقاتی مشغول فعالیت هستند که یکی از آن ها مرکز تحقیقات سالمندی است و هم اکنون چندین پروژه ی بزرگ تحقیقاتی در این مرکز در حال اجرا است.


    دکتر عرب با بیان اینکه باید به همه ابعاد سلامت اعم از جسمی و روانی اهمیت داد؛ گفت: هم اکنون تنها در تهران حدود هشت هزار سالمند وجود دارد که به تنهایی زندگی می کنند و باید امکانات توانبخشی از راه دور نیز برای این گروه ها در نظرگرفته شود.


     وی تصریح کرد: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  با سه هدف توانبخشی ، تلاش برای سلامت اجتماعی و سلامت روانی در آبان ماه سال 71 تاسیس شد و امید است با توانمندی مرکز تحقیقات سالمندی بتوانیم در عرصه سیاستگذاری گام های خوبی برداریم.


 


نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:


نگاه مجلس به کیفیت زندگی سالمندان نگاه پر رنگی نبوده است


     نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نشست خبری انجمن علمی سالمند شناسی گفت:  تنها یک درصد از قوانین عرصه ی بهداشت و درمان شامل سالمندی می شود و این به آن معنی است که نگاه ما به زندگی سالمندی نگاه پررنگی نبوده است.
    خاتمی با بیان اینکه هم اکنون 28/9 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند، افزود : تا سال 1429 با رشد بیش از  20درصدی جمعیت سالمندان از میانگین آسیا و دنیا فراتر خواهیم رفت و بحران سالمندی  را شاهد خواهیم بود.
    وی همچنین تصریح کرد : در بند7 سیاست های جمعیتی که از سوی مقام معظم رهبری تدوین شده ؛ بر توانمند سازی سالمندان و فراهم کردن امکانات لازم برای حضور آن ها در اجتماع تاکید شده است.
    خاتمی بیان کرد: زمینه  بیان مشکلات سالمندی از سوی کارشناسان و عالمان به مشکلات این قشر در مجلس وجود دارد و می توانیم خلا های قانونی را حل کنیم.
وی با اشاره به  لزوم تکریم سالمندان،  بر فعالیت بیشتر فعالین فرهنگی در این حوزه تاکید کرد.


 


مدیرکل سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس وزارت بهداشت:


وجود شش میلیون پرونده سلامت سالمند در کشور / تهران بیش از یک میلیون و 300 هزار سالمند دارد


    سید حامد برکاتی مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت  در نشست خبری انجمن علمی سالمند‌شناسی و طب سالمندان ایران درباره جمعیت سالمندان در سال 2030  میلادی اظهار کرد: اگر جمعیت سالمندان کشور به همین منوال پیش برود تا سال 2030 میلادی 30 درصد از جمعیت ایران را سالمندان به خود اختصاص می‌دهند، در گذشته جمعیت سالمندان کشور با کودکان زیر پنج سال یکسان بود ولی اکنون جمعیت سالمندان شیبی تند گرفته است.


    وی بیان کرد: در وزارت بهداشت سه گروه سنی برای ما بسیار اهمیت دارد که این سه گروه عبارتند از مادر، کودک و سالمند و متاسفانه ما در زمینه خدمات سلامت و رفاه اجتماعی سالمندان چندان فعالیت نکرده‌ایم.


    مدیر کل سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس درباره خدمات طرح تحول سلامت در حوزه سالمندان، افزود: در طرح تحول سلامت 6 میلیون پرونده سلامت مربوط به سالمندان در کشور تشکیل شده است که از این میان 4 میلیون سالمند یکبار خدمت گرفته‌اند.


    وی تصریح کرد: عمده بیماری‌ها به جز سکته‌های قلبی و مغزی در زنان سالمند در مقایسه با مردان سالمند بیشتر است،‌42 درصد از سالمندان دچار اضطراب و 30 درصد نگران اتفاق افتادن یک رخداد بد هستند، همچنین 18 درصد از سالمندان از زندگی خود رضایت ندارند.


    مدیر کل سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس گفت: حدود یک سوم از سالمندان در کشور سلامت جسمانی متوسط  بد دارند،‌64 درصد از سالمندان برای انجام دادن فعالیت‌های متوسط ، دچار محدودیت حرکت هستند، بیش از دو سوم سالمندان مشکلات جدی و عاطفی دارند، ‌زندگی 64 درصد از سالمندان در مقایسه با 5 سال قبل بدتر شده است،‌40 درصد سالمندان در انجام دادن فعالیت‌های معمولی خود اختلال دارند، 45 درصد از سالمندان دچار بی‌خوابی و کم‌خوابی هستند و 60 درصد از آنها از مشکلات دهان و دندان رنج می‌برند.


    وی با تاکید بر اهمیت حوزه سالمندی ازمشارکت فعالانه وزارت بهداشت در ساماندهی خدمات در عرصه سالمندی خبر داد.


    گفتنی است، نشست خبری روز جهانی سالمند با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، مجلس شورای اسلامی و ... با هدف  بررسی چالشها و دستاوردهایی در زمینه وضعیت سالمندی به کار خود پایان  داد.


انتهای پیام /


تهیه خبر: گلرخ


عکس : دخیلی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12745
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: