• 1401/09/22 - 11:57
  • - تعداد بازدید: 912
  • - تعداد بازدیدکننده: 241
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی مطرح کرد:

ایجاد « فن بازار توانبخشی » در کشور، به ارائه محصولات حوزه توانبخشی در طول سال کمک می کند

دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی و مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه)، طی سخنانی در این رویداد ملی، گفت: انتظار داریم که این جشنواره فقط به یک روز در سال اختصاص نداشته باشد، بلکه پیشنهاد می شود که « فن بازار توانبخشی » داشته باشیم تا در طول سال، محصولات حوزه توانبخشی ارائه شود.

   دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی و مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه)، طی سخنانی در این رویداد ملی، گفت: انتظار داریم که این جشنواره فقط به یک روز در سال اختصاص نداشته باشد، بلکه پیشنهاد می شود که « فن بازار توانبخشی » داشته باشیم تا در طول  سال، محصولات حوزه توانبخشی ارائه شود.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر فرهاد آزادی افزود: تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز پیشنهاد دیگری است تا برگزاری جشنواره فناوری های توانبخشی تداوم داشته و فناوری های توانبخشی در کشور تقویت و گسترش یابد.


    وی با توجه به حضور نمایندگان سازمان بیمه نیروهای مسلح و بیمه سلامت و همچنین تشکل های مردم نهاد به عنوان حامیان مددجویان و توانخواهان در این جشنواره، به اهمیت حوزه توانبخشی در کشور و جهان اشاره کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت در سال 2017 میلادی در اجلاس ژنو، اعلام کرد که دولت ها تا سال 2030 میلادی مکلفند، خدمات توانبخشی را در نظام سلامت کشورها ادغام کنند. چنانچه این سازمان در وب سایت اختصاصی خود، شعار « کلید سلامتی در قرن 21، توانبخشی است » را مورد توجه قرار داد.


    دکتر آزادی افزود: تحقیقات نشان داده است که برای یکپارچه کردن فعالیت ها در حوزه توانبخشی، چند عامل مورد تاکید است، " تعامل و ارتباط متخصصان رشته های مختلف، توجه به منابع پایدار برای حوزه توانبخشی و اختصاص بودجه از سوی وزارت بهداشت و پوشش این خدمات از طرف موسسات بیمه گر" از جمله این عوامل هستند.


   وی همچنین به آمار مختلف از افراد نیازمند به خدمات توانبخشی اشاره کرد و گفت: براساس آخرین آمار موجود، سالانه 100 هزار مورد سکته مغزی در کشور اتفاق می افتد که به ازای هر 100 هزار مورد سکته مغزی، 150 نفر دچار عوارض سکته مغزی می شوند. در زمینه ضایعه نخاعی، سالانه سه هزار نفر دچار ضایعه نخاعی داریم که شیوع آن، 44 هزار مورد در هر 100 هزار نفر جمعیت است.


   دکتر آزادی افزود: فلج مغزی در جمعیت های مختلف، متفاوت است، بطوری که بین 4 تا 5 هزار نفر بروز آن متفاوت است. در جهان 5/2 در هر هزار نفر جمعیت، و در ایران 5/3 در هر هزار نفر فلج مغزی بروز می کند. از بابت اختلال طیف اتیسم، 15 هزار نفر سالانه به این اختلال مبتلا می شوند، یک مورد از هر 200 تولد زنده، مبتلا به اختلال اتیسم است. قطع عضو نیز سالانه  1400 بیمار را دچار معلولیت می کند.


    وی، سهم توانبخشی از تولید ناخالص ملی در سال 1380 را دو درصد ذکر کرد و گفت: این رقم در سال 1396،  به  02/0 درصد کاهش یافته است و سهم بندی در حوزه سلامت نیز نشان می دهد که 60 درصد بودجه سلامت کشور معطوف به درمان می شود ولی سهم توانبخشی، از همه بخش ها کمتر است.


   مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین با نشان دادن اسلایدی از نمودارهای مختلف، افزود: سهم دولت از تامین هزینه های خدمات توانبخشی مردم، از 60 درصد در سال 1380، به حدود 10 درصد در سال 1396 کاهش یافته است و گویای این نکته است که هرچند افراد دارای معلولیت و نیازمند خدمات توانبخشی، خدمات مورد نیازشان را دریافت کردند، اما سهم بیماران یا افراد دارای معلولیت هر سال از هزینه های این خدمات، بیشتر شده و بویژه که سهم بیماران از سال 1392 بشدت افزایش یافته است.


   دکتر آزادی در عین حال اظهار داشت: در مقابل افزایش سهم بیماران، اما خوشبختانه از سال 1399، توجه موسسات بیمه گر به خدمات توانبخشی بیشتر شده و پوشش بیمه ای این خدمات افزایش داشته است.


   دبیر اجرایی جشنواره ملی فناوری های توانبخشی با تاکید مجدد بر ضرورت گسترش فناوری های توانبخشی برای تامین تجهیزات و ابزار مورد نیاز در زمینه ارائه خدمات توانبخشی، گفت: از اردیبهشت ماه سالجاری با سپردن جشنواره ملی فناوری های توانبخشی از سوی وزارت بهداشت، به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، برای دسترسی فناوران و مخاطبان جشنواره به اطلاعات مربوط به این رویداد، وب سایت جشنواره طراحی شد و با توجه به لزوم ثبت نام و اعطای امتیاز بازآموزی به شرکت کنندگان، مقرر شد که شرکت کنندگان حوزه سلامت برای ثبت نام و کسب امتیاز بازآموزی از سامانه آموزش مداوم وزارت بهداشت، و افرادی که از حوزه فنی و مهندسی، متقاضی شرکت در این جشنواره هستند، از سامانه ای که در وب سایت جشنواره طراحی و نصب شده، برای ثبت نام و کسب امتیاز استفاده کنند.


   وی همچنین افزود: برای سهولت در شرکت متقاضیان و علاقه مندان ساکن شهرستان ها نیز لینک جشنواره در فضای مجازی اعلام شد تا متخصصان و علاقه مندان ساکن شهرستان ها بتوانند بصورت آنلاین در این جشنواره شرکت کنند.


   بگفته وی، محورهای تعیین شده برای آثار شرکت کنندگان شامل هشت حیطه «  ایده، اختراع، استارت اپ، محصول تجاری شده، محصول تجاری نشده، طرح یا پایان نامه محصول محور اتمام یافته، طرح یا پایان نامه محصول محور مصوب تمام نشده و  ابتکارات دانش آموزی » می شود که براساس آنها، طبقه بندی و داوری آثار انجام شد.


     دکتر آزادی با اشاره به اینکه 195 نفر با ارسال آثار خود، در این جشنواره شرکت کردند، افزود: در محورهای هشتگانه شاهد ۷۴ ایده، 33 اختراع، 16 استارت اپ، 26 ابتکار دانش آموزی، 20  محصول تجاری شده، 20 اثر از محصولات تجاری نشده، ۱۶ پایان نامه محصول محور که به اتمام رسیده و ۱۳  پیشنهاد مصوب که در راستای محصول است، بودیم.


    وی به مشارکت فناوران از  ۲۸ استان کشور در جشنواره ملی فناوری های توانبخشی اشاره کرد و گفت:  از نظر پراکندگی سطح تحصیلات شرکت کنندگان در این جشنواره، مشارکت ۳۰ نفر با مدرک دکتری، ۲۴ دانشجوی دکتری،  ۲۸ نفر با مدرک کارشناس ارشد، ۴۶ دانشجوی کارشناسی ارشد، ۲۷ نفر کارشناس، ۱۳ نفر با مدرک کارشناسی ارشد، سه نفر با مدرک کاردانی و ۲۴ دانش آموز را شاهد بودیم.


    گفتنی است؛ اولین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی " و کنگره فناوری های توانبخشی، صبح امروز (سه شنبه) در آستانه هفته پژوهش، با شعار " فناوری های توانبخشی از بیمارستان تا منزل " و با حضور متخصصان، فناوران، ایده پردازان و مخترعان حوزه سلامت، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24806
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: