• 1402/03/13 - 11:56
  • - تعداد بازدید: 1317
  • - تعداد بازدیدکننده: 290
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

ایجاد بانک داوری بر حسب تخصص، فرصتی برای توسعه مجلات و مقالات است

استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص نقد و داوری مقالات گفت: مشارکت اعضای هیات علمی رشته های گوناگون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بحث داوری مقالات و ایجاد بانک داوری بر حسب تخصص، فرصتی برای توسعه فردی وتوسعه مجلات محسوب می شود.


استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص نقد و داوری مقالات  گفت: مشارکت اعضای هیات علمی رشته های گوناگون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی  در بحث داوری مقالات و ایجاد بانک داوری بر حسب تخصص، فرصتی برای توسعه فردی وتوسعه مجلات محسوب می شود.


    به گزارش وبدای دانشگاه، دکتر محمد ساعتچی استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در خصوص کارگاه آموزشی « آشنایی با ابزار نقد و داوری مقالات »،  گفت: با توجه به اینکه  از ابزار های جدید در فرایند داوری مقالات استفاده می شود، روش های جدید نیز مورد استفاده قرار می گیرد و به روز شدن در این عرصه نیز گام مهمی است .


وی در خصوص اهمیت این کارگاه افزود: فرایند پژوهش به صورت حلقه های زنجیر است،  یعنی فرایند تولید سوال پژوهشی، نگارش پروپوزال، جمع آوری داده، آنالیز ودر نهایت تولید مقاله که یکی از خروجی های پژوهشی است  و  در این زنجیر، یک حلقه مهم، فرایندداوری است .


دکتر ساعتچی اظهار داشت: داوری یعنی کلیه فرایند تولید دانش توسط یک یا چند نفر از متخصصان، داوری، بررسی ونقطه ضعف وقوت آن مشخص شود و داوری، یک نکته مهم جلوگیری از دانش وعلم غلط در جامعه علمی ومردم است.


استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه در ادامه افزود: جامعه علمی انتظار دارد، وقتی مقاله علمی تولید می شود سه گروه ، سیاستگذاران جامعه سلامت، متخصصان بالینی وغیر بالینی و مردم از آن بهره مند شوند و اگر داوری ونقد درست بر تولید مقاله نباشد،  نتایج وخطایی بزرگ منتشر می شود و با آشنایی با ابزار نقد و داوری مقالات می توان،  مقالاتی با قابلیت بهره برداری به جامعه هدف ارائه نمود.


وی با اشاره به یک مقاله در سال 2020  که اعلام کرده،  25درصد علم تولید شده در علم نورو ساینس دچار خطا بوده  است، افزود: این آمار در  نتیجه تحقیقاتی بیانگر عدم آشنایی  با ابزار نقد و داوری مقالات  در  تولید علم است.


دکتر ساعتچی یکی از راه های نقد و داوری مقالات و تولید علم درست را  انتخاب سردبیر مناسب دانست و گفت: هر مجله یک سردبیر دارد و متناسب با موضوع مقالات، داور انتخاب می شود و افراد متولی در انتخاب سردبیر مجلات، باید دقت لازم را به کار بگیرند.


وی در ادامه خواستار مشارکت اعضای هیات علمی رشته های گوناگون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی  در بحث داوری مقالات شد و افزود: از طریق آموزش و برگزاری کارگاه ها می توانیم مختلف بانک داوری بر حسب تخصص ایجاد کنیم و این مهم،  باعث توسعه فردی وتوسعه مجلات خواهد بود .


دکتر ساعتچی برگزاری کارگاه  های دوره ای با عنوان  نقد ، داوری وتولید مقالات را زمینه ساز کیفیت وایندکس شدن مجلات در پایگاه های داده ای دانست  و شناسایی اساتید معروف در حوزه داوری  را که دانش وحرف جدیدی در این حوزه دارند را در این عرصه موثر دانست.


گفتنی است   کارگاه آموزشی « آشنایی با ابزار نقد و داوری مقالات »، به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و با هدف توانمندسازی اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، به صورت مجازی و حضوری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.


 گفتنی است این کارگاه با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری و به همت مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، برگزار شد و در فضای مجازی (ادوبی) و از طریق لینک   https://connect.uswr.ac.ir/dr-saatch/   نیز قابل بهره برداری برای همه علاقه مندان است.


ضمن تشکر از معاونت تحقیقات وفناوری وهمچنین مدیرتی اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی که مقدمات کارگاه خوب و مهم برگزار نمود و با  استقبال خوب برگزار شد.


لازم به ذکر است فایل های ارائه شده در کارگاه و فیلم ضبط شده کارگاه در ذیل خبر آورده شده است.


 


انتهای پیام/


فایل های ارائه شده:


Peer review & Critical Appraisal


bjsports-2020-103651supp001_data_supplement


9b-amstar-21


7a-casp-qualitative-cat


1c-jadad-scale


PEDro_scale


1a-casp_rct_tool


--------------------------


فیلم کارگاه (ابتدا فیلم را در Google Chrome باز کنید و سپس کلید Ctrl+F5 را بزنید تا فیلم نمایش داده شود.)




تهیه و تنظیم خبر : حلاج - گلرخ

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 26433
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: