• 1400/05/18 - 20:48
  • - تعداد بازدید: 1935
  • - تعداد بازدیدکننده: 117
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
رئیس بیمارستان عدل، ضمن بازدید از بیمارستان توانبخشی رفیده:

برای راه اندازی مرکز توانبخشی کودکان، از تجربیات بیمارستان توانبخشی رفیده استفاده می کنیم

رئیس بیمارستان عدل ضمن بازدید از بخش ها و امکانات بیمارستان توانبخشی رفیده به عنوان تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی در سطح کشور، در نشستی با مسئولان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و بیمارستان توانبخشی رفیده، گفت: برای راه اندازی مرکزی جامع و کامل جهت توانبخشی کودکان، از تجربیات بیمارستان توانبخشی رفیده استفاده می کنیم.

   رئیس بیمارستان عدل ضمن بازدید از بخش ها و امکانات بیمارستان توانبخشی رفیده به عنوان تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی در سطح کشور، در نشستی با مسئولان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و بیمارستان توانبخشی رفیده، گفت: برای راه اندازی مرکزی جامع و کامل جهت توانبخشی کودکان، از تجربیات بیمارستان توانبخشی رفیده استفاده می کنیم.


   به گزارش وبدای دانشگاه بنقل از روابط عمومی بیمارستان رفیده، دکتر رضا سعیدی در این نشست، با تقدیر از فعالیت منحصربفرد متخصصان بیمارستان توانبخشی رفیده، گفت: با توجه به رشته تخصصی ام در زمینه نوزادان، در جستجوی مرکزی برای ارائه خدمات به کودکان فلج مغزی بودم و پس از این که مطلع شدم، بخش توانبخشی اطفال در بیمارستان توانبخشی رفیده فعالیت دارد، مشتاق به دیدار از این بیمارستان شدم.


   دکتر سعیدی اظهار داشت: در گذشته، نوزادان زیر یک کیلوگرم به دلیل نبود دستگاه ونتیلاتور (دستگاه کمک تنفسی) و امکانات، از بین می‌رفتند، اما اکنون با امکاناتی که در اختیار داریم، می‌توانیم آنها را حفظ کنیم، ولی پس از گذشت دو الی سه ماه، عوارضی از جمله CP (فلج مغزی)، مشکل در تعادل و راه رفتن، ناشنوایی، نابینایی و مشکلات گوارشی و تنفسی در این کودکان مشاهده می‌شود که در این مرحله، برای از بین بردن عوارض و یا کاهش آنها و توانمندسازی کودک، نقش توانبخشی پررنگ می‌شود.


   دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه به دلیل نبود یک مرکز جامع و کامل توانبخشی برای این کودکان، بیماران به صورت پراکنده به مراکز مختلف برای دریافت خدمات کاردرمانی، فیزیوتراپی و گفتاردرمانی ارجاع داده می‌شوند، اما برای اینکه این کودکان بتوانند از دوران طلایی درمان بهره‌مند شوند و به محض مشاهده مشکلات، درمان و توانبخشی آنان آغاز شود تا به سوی بهبودی قدم بردارند، نیاز به یک مرکز جامع و کامل برای این کودکان داریم که ما برای راه اندازی این مجموعه، از تجربیات بیمارستان توانبخشی رفیده استفاده می کنیم.


   دکتر سعیدی با همراهی مسئولان بیمارستان توانبخشی رفیده، از بخش‌های توانبخشی اطفال، توانبخشی آسیب‌های مغزی_نخاعی، توانبخشی استروک (سکته مغزی)، جراحی توانبخشی و واحدهای فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی بیمارستان توانبخشی رفیده دیدن کرد و سرپرستاران و مسئولان واحدهای توانبخشی، توضیحاتی در مورد فعالیت بخش ها و روند بهبودی و پیشرفت‌ بیماران ارائه دادند.


دکتر خانکه: متاسفانه در کشور ما، خدمات توانبخشی و مزایای آن شناخته شده نیست


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در این نشست و پیش از سخنان رئیس بیمارستان عدل، گفت: بیمارستان توانبخشی رفیده، الگویی برای مراکز حوزه توانبخشی سطح کشور است و مراکزی که می‌خواهند در عرصه توانبخشی فعالیت کنند، می‌توانند از تجربیات این بیمارستان استفاده کنند.


   وی افزود: متاسفانه در کشور ما، خدمات توانبخشی و مزایای آن شناخته شده نیست و ما سعی در ارائه مزایا و فواید این خدمات به وزارت بهداشت داریم، تا امکانات بیشتری برای حوزه توانبخشی از سوی این وزارت در نظر گرفته شود.


  دکتر خانکه با اشاره به اینکه بیمارستان توانبخشی رفیده با 80 تخت بستری، تنها بیمارستان توانبخشی سطح کشور است، تصریح کرد: برای رفع نیاز 90 میلیون نفر جمعیت کشور، 80 تخت کفایت نمی‌کند.


   وی افزود: سالیانه 300 تا 500 هزار نفر مصدوم ناشی از تصادفات رانندگی در کشور داریم، که حدود 15 درصد از این آمار مصدومین و متاسفانه بیشتر آنها دچار آسیب‌های نخاعی و  مغزی می‌شوند که با توجه به این آمار تأمل برانگیز، نگاه مناسب به توانبخشی و سیاست‌گذاری نسبت به آن وجود ندارد.


   دکتر خانکه در ادامه به ضعف پوشش بیمه در ارائه خدمات توانبخشی اشاره کرد و گفت: با رایزنی‌هایی که با سازمان بیمه سلامت داشتیم، توانستیم یک سال بیمارستان توانبخشی رفیده را به صورت گلوبال (بیمه‌ای که براساس کتاب ارزش نسبی و ضریب K انجام نمی‌شود و براساس یک مبلغ ثابت طبق جدول مشخص، محاسبه می‌شود) قرارداد ببندیم.


  وی افزود: با توجه به این قرارداد، مقرر ‌شده است از اول شهریور امسال تا یک سال بعد، سازمان بیمه سلامت هزینه‌های بیمارستان را به صورت گلوبال تقبل کند و دانشگاه نیز کل هزینه‌ها را برای بیمه محاسبه کند.


   رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بخش پایانی صحبت‌هایش، بیمارستان توانبخشی رفیده را بیمارستانی منحصر به فرد در حوزه توانبخشی دانست و گفت: با تلاش‌ها و زحمت‌های دکتر لایقی و تیم‌شان، این بیمارستان به الگویی برای سایر مراکز در حوزه توانبخشی تبدیل شده است.


رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده: توجه به توانبخشی سبب کاهش هزینه‌های نظام سلامت می‌شود


   دکتر لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده در ادامه این جلسه به معرفی خدمات توانبخشی پرداخت و گفت: خدمات توانبخشی سطح سوم نظام سلامت محسوب می شود  (پیشگیری، درمان، توانبخشی) و در همه کشورهای پیشرفته دنیا، توانبخشی، پیشگیری ثانویه است. آنها به این باور رسیده‌اند، اگر هر یک دلار که برای توانبخشی بیماران هزینه می‌کنند و جلو عوارض بیماری را می‌گیرند، در آینده 10 دلار به نفع نظام سلامت و بیمه می شود. زیرا اگر بیماران به دلیل عدم دریافت خدمات توانبخشی، دچار عوارضی مانند زخم بستر، عفونت ادراری و در بعضی موارد نیازمند خدمات ICU شوند، چند برابر خدمات توانبخشی، هزینه درمان خواهند داشت.


   دکتر لایقی افزود: بیمارستان‌های توانبخشی در همه کشورهای دنیا، در دو بخش سرپایی و بستری ارائه خدمت می‌کنند و بیمارانی که در طول روز به سه الی پنج ساعت خدمات توانبخشی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی نیاز داشته باشند، در بیمارستان توانبخشی بستری می‌شوند، و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و یا پزشک متخصص مغز و اعصاب به عنوان پزشک معالج، دستورات توانبخشی و هدایت تیم توانبخشی را بر عهده می‌گیرد و تیم توانبخشی متشکل از متخصصان رشته های مختلف توانبخشی، خدمات مورد نیاز هر بیمار برای بازگشت او به زندگی را ارائه می دهند، و روند بهبودی بیمار نیز در گروه متخصصان توانبخشی، با پزشک معالج مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.


   لایقی در ادامه توضیح روند درمان گفت: اگر بیمار پیشرفت کند، روند درمان ادامه می‌یابد، و در روند بهبودی بیمار، فیزیوتراپ، کاردرمان، گفتاردرمان، مددکار اجتماعی، روانشناس، یک قسمت کار را بر عهده می‌گیرند، اما متاسفانه بیماران دچار ضایعات نخاعی اکثرا با سنین کم، در معرض انواع عوارض مثل زخم بستر قرار می‌گیرند، که در این مرحله، جراح توانبخشی برای فلپ گذاری، ترمیم زخم بستر و جراحی تاندوم ترنسفر و نورو ترنسفر جهت حرکت دست بیماران ضایعات نخاعی و انجام بعضی کارهای شخصی، مداخله می‌کند. که مشاهده می شود، بعضی بیماران در این مرحله توانسته اند در انجام امور شخصی مستقل شوند و حتی، رانندگی کنند.


   وی افزود: ما بیماران معروفی مانند هانیه یزدان شناس دختر زلزله زده و فداکار سرپل ذهابی داشتیم که به توصیه وزیر بهداشت در این بیمارستان بستری شد و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای کرد و همچنین میثم زارعی کشتی‌گیر که متأسفانه در سانحه رانندگی دچار ضایعه نخاعی شد و مدتی در خانه ایزوله بود و روزی که در بیمارستان توانبخشی رفیده بستری شد، دارای زخم‌های بستر بود و به وسیله عمل جراحی توانبخشی، این زخم‌ها ترمیم، فلپ گذاری و آماده برای شروع درمان‌های توانبخشی شد. و از نظر حرکت و بهبودی نیز پیشرفت زیادی کرد.


آماده کمک و همکاری با مراکز توانبخشی در زمینه آموزش نیروهای متخصص هستیم


   رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده همچنین گفت: به نظر من حوزه توانبخشی، یک فرایند جدایی ناپذیر از سیستم بهداشتی و درمانی است و امیدوارم در کشور به نقطه‌ای برسیم که حداقل پنج درصد ضریب اشغال تخت‌های هر بیمارستان، به ارائه خدمات توانبخشی اختصاص یابد و اگر از نظر فیزیکی این کار انجام شود، چگونگی فعالیت نیروهای تخصصی را می‌توان از بیمارستان توانبخشی رفیده الگو برداری کرد و در این مقطع، ما آماده کمک و همکاری در زمینه آموزش نیروهای متخصص هستیم. 


   دکتر لایقی در پایان سخنانش ضمن تشکر از زحمات دکتر خانکه رئیس دانشگاه، برای معرفی خدمات توانبخشی و شناساندن بیمارستان توانبخشی، گفت: امیدوارم در کشور ما هم استانداردهای لازم این حوزه تامین شود و تعداد تخت مورد نیاز توانبخشی نسبت به جمعیت کشور افزایش یابد.


   دکتر حسین اخوان متخصص بیماری های عفونی و معاون درمان بیمارستان رفیده نیز در راستای معرفی خدمات توانبخشی، گفت: متأسفانه در کشور ما نگاه به خدمات توانبخشی ضعیف است. برای مثال در بیمارستان‌ها مشاهده می‌کنیم، بیماران دچار سکته مغزی، بعد از گذراندن دوران نقاهت از بیمارستان مرخص می شوند، بدون اینکه دستورالعمل‌ها و بایدها و نبایدهایی بعد از سکته مغزی برای آنها وجود داشته باشد، و در نتیجه بیمار ناتوان از انجام امور شخصی، از بیمارستان مرخص می‌شود و هیچ گونه اطلاع و آگاهی نسبت به تاثیر خدمات توانبخشی در وضعیت خود ندارد.


   دکتر حسن محمدی مدیر بیمارستان و متخصص جراحی مغز و اعصاب هم در ادامه این جلسه گفت: در همه رشته‌ها، متون پزشکی توانبخشی وجود دارد، اما اکثر پزشکان نسبت به آن بی‌اطلاع هستند. من جراح مغز و اعصاب هستم و در رشته خودم متون توانبخشی را مطالعه کرده‌ام ،در حالی که متأسفانه 90 درصد همکارانم آگاهی لازم نسبت به حوزه توانبخشی ندارند و باید ذهنیت در مورد خدمات توانبخشی تغییر کند و این کار مستلزم آموزش و کار علمی و تهیه راهنماهای این حوزه است.


   دکتر وحید دلشاد مسئول مرکز هدایت عملیات و بحران دانشگاه که در این مراسم حضور داشت به نبود پوشش بیمه‌ای حوزه توانبخشی اشاره کرد و گفت: «متاسفانه توانبخشی و خدمات توانبخشی تحت پوشش بیمه نیستند و قرار است به صورت نمونه بیمارستان توانبخشی رفیده تحت پوشش قرار گیرد».


   وی افزود: این نقصان بزرگی برای بیماران توانبخشی است و امیدواریم این مشکل با برنامه‌ریزی مناسب در کل کشور حل شود.


   دکتر دلشاد که به عنوان مشاور رئیس بیمارستان و مسئول راه‌اندازی واحد Home Care (توانبخشی در منزل) در بیمارستان توانبخشی رفیده مشغول فعالیت است، افزود: Home Care ، طرح جامعی است که در آن، بیماران نیازمند به خدمات توانبخشی، به جای اینکه در بیمارستان بستری شوند، در خانه تحت درمان و خدمات تیم توانبخشی قرار می‌گیرند.


    لازم به ذکر است؛ بیمارستان توانبخشی رفیده، از جمله مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است که با بهره گیری از توان تخصصی اعضای هیات علمی دانشگاه و بکارگیری تجهیزات پیشرفته، انواع خدمات تخصصی توانبخشی را با تعرفه های دولتی در دو فاز سرپایی و بستری، به بیماران و مددجویان ارائه می دهد.


   این بیمارستان تخصصی در منطقه قیطریه تهران واقع شده است.


انتهای پیام/




تهیه و تنظیم خبر: شفیعی – شاهی


 – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19952
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: