• 1400/10/19 - 15:25
  • - تعداد بازدید: 835
  • - تعداد بازدیدکننده: 147
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، مطرح شد؛

برای کاهش پیامدهای اجتماعی، باید مداخله حمایتی از سوی دولت و حاکمیت داشته باشیم

عضو هیات علمی دانشگاه، مسئول دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 و دبیر علمی اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، با ارائه مقاله خود تحت عنوان " نابرابری ها در پاندمی کووید 19 " به این کنگره ملی، گفت: برای کاهش پیامدهای اجتماعی، باید مداخله حمایتی از سوی دولت و حاکمیت داشته باشیم.

    عضو هیات علمی دانشگاه، مسئول دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 و دبیر علمی اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، با ارائه مقاله خود تحت عنوان " نابرابری ها در پاندمی کووید 19 " به این کنگره ملی، گفت: برای کاهش پیامدهای اجتماعی، باید مداخله حمایتی از سوی دولت و حاکمیت داشته باشیم.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر مهرداد فرخی در سخنرانی خود در ارتباط با نابرابری ها دوره کرونا افزود: بحث نابرابری ها، در کشور ما وجود داشت و این نابرابری ها، در دوران کرونا، خودش را نشان داد و میزان آن افزایش یافت.


    وی تصریح کرد: همه ما اعتقاد داریم که نابرابری ها وجود دارد و باید به شکلی آن را برطرف کنیم، و می دانیم که یکی از مهمترین دلایل که نمی توانیم مداخله کنیم، نداشتن شواهد است تا بطور مستند نشان بدهیم.


    دکتر فرخی یادآوری کرد که رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، پروپوزالی در این زمینه دارد تا بتواند نابرابری ها در طبقات مختلف اجتماعی را اندازه گیری کند.


    وی افزود: وقتی از نابرابری سخن می گوئیم، صاحبان قدرت در آن زیاد نقشی ندارند ولی اگر بی عدالتی مدنظر قرار بگیرد، مشکلات مربوط به توزیع یکسان امکانات و خدمات خواهد بود.


    وی تصریح کرد: امروزه در دنیا بحث نابرابری در تمامی حوزه ها مطرح است. نابرابری اجتماعی، نابرابری اقتصادی، نابرابری محیط زیستی و نابرابری در سلامت است .


    مسئول دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 در پاسخ به این سئوال که چه کسانی در معرض خطر هستند؟ ، گفت: سالمندان، افراد چاق، دیابتی و بیماران قلبی عروقی، در معرض خطر می باشند و باید مراقب آنان باشند، اما نکته ای که در این خصوص وجود دارد و در ابتدای پاندمی به آن پرداخته شد، این است که اگر هفته ای یک یا دو بار ، ارزیابی خطر داشته باشیم ، می بینیم افرادی هم مانند کارگران روزمزد هستند که هر روز مجبورند، با مترو به منطقه پر تراکم بازار تهران بروند و شروع به دست فروشی و یا باربری کنند، و این افراد به دلیل شرایط کاری و زندگی خود، خیلی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند تا فرد دیابتی که وضع مالی خوبی دارد و در منزل خود نشسته است.


   دکتر فرخی افزود: در ابتدای کرونا، به این افراد اصلا توجه نشد و گفته شد که کرونا بیماری است که فقیر و غنی نمی شناسد، ولی بعد از مدتی، دیدیم که چرا می شناسد، لذا وقتی افراد در معرض خطر را می خواهیم در نظر بگیریم، نمی توانیم آنان را مورد حمایت قرار بدهیم.


    وی تصریح کرد: در کشور ما کمتر از 7 درصد تولید ناخالص ملی برای درمان بیماران کرونایی هزینه شده و کشورهایی هم بودند که 23 درصد از تولید ناخالص ملی خود برای این بخش اختصاص دادند، و این درحالی است که اندازه های این دو خیلی متفاوت است.


    وی گفت: سازمان جهانی بهداشت، استراتژی پیشگیری از کرونا را در سه راهبرد اعلام کرد که " رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی دست ها و استفاده از ماسک " بود ، ضمن اینکه هر موقع بیمار شدیم، قرنطینه شویم تا بیماری به دیگران منتقل نشود و بعد از اینکه واکسن آمد، اصلی ترین راهبرد، استفاده از واکسن شد.


     وی افزود: این استراتژی مطرح شد ولی کسی توجه نکرد که در برخی شرایط ، امکان رعایت این اصول فراهم نمی شود، مثلا کسی که در یک خانه 40 متری زندگی می کند، چگونه می توان از او انتظار داشت که وقتی بیمار شد، بتواند خود را قرنطینه کند و از دیگران کاملا دور بماند.


    این استاد و محقق دانشگاه تاکید کرد که برای کاهش پیامدهای اجتماعی ناشی از کرونا، باید مداخله حمایتی از سوی دولت و حاکمیت داشته باشیم تا این گروه هایی که حتی توان رعایت پروتکل ها را ندارند، را حمایت کنیم.


    دکتر فرخی افزود: باید از حرکت جهادی که در اجرای برنامه واکسیناسیون در کل کشور اتفاق افتاد، تشکر کنیم و هم اکنون ایران جزو کشورهای خوب بلحاظ واکسیناسیون می باشد، اما باید حمایت های اجتماعی حتما اتفاق بیافتد، وگرنه پیامدهای آن، همه جامعه را دامن گیر خواهد کرد.


   وی در جمع بندی از مقالات که در خارج از کشور نیز چاپ شده گفت: مهمترین دلایل افزایش نابرابری در دوره کووید، مثلا " دورکاری " اجرا شد ولی دورکاری، از جمله برنامه هایی بود که نمی توانست برای همه اتفاق بیافتد و منجر به نابرابری شد، خطر تماس با عفونت را در مشاغلی که در جامعه فعال بودند مانند مدافعان سلامت، کارگران روزمزد و ... نمی توان با دیگر مشاغل برابر دانست.


    وی همچنین افزود: حدود یک میلیون نفر از دانش آموزان ما در دوران کرونا، از تحصیل بازماندند و واقعا امکان دسترسی به خدمات آموزشی و اینترنت را نداشتند و سبب افزایش ترک تحصیل آنان شد.


    وی با اشاره به اینکه محدودیت ها در دوره کرونا خیلی مهم است، ادامه داد: دسترسی معلولان و سالمندان به امکانات لازم ، بویژه در جمعیت شهرنشینی با مشکل روبه رو بود. و متاسفانه رسانه ها نیز ناآگاهانه به این مسایل بی توجهی کردند، مثلا در ابتدای همه گیری، گفته شد که ابتلای به کرونا، بیشتر در میان سالمندان است و در واقع ، به همه اقشار جامعه نیز اعلام شد که نترسید، این بیماری بیشتر جمعیت سالمندان را درگیر می کند. و این نوع اطلاعات، بزرگترین ضربه ای بود که به جامعه سالمندان زد و آنان را از دیگر اقشار جامعه جدا کرد.


   دکتر فرخی در ادامه، بعنوان دبیر علمی کنگره ملی " رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 "، به جمع بندی از پنل های برگزار شده در روز اول این کنگره پرداخت و گفت: ابعاد اجتماعی پاندمی بسیار مهم است و باید دولت ها و حاکمیت ها به آن توجه کنند و شاید که سال ها باید این ابعاد مورد توجه قرار گرفته و همه تلاش ها در جهت کاهش آنها صورت بگیرد.


   وی افزود: با توجه به مباحث ارائه شده، افراد آسیب پذیر در مشاغل مختلف، در میزان ابتلا به کووید، میزان مرگ و میر، و ابتلای شدید، بیشتر از دیگر گروه ها در معرض خطر هستند و در این زمینه، نقش جامعه محور و نقش حاکمیت و دولت، مثل شهرداری تهران در مدیریت پاندمی، بسیار حائز اهمیت است.


   وی خاطرنشان کرد که یکی از اهداف اصلی این کنگره، معرفی فعالیت های رصدخانه اجتماعی کووید 19 بود و با توجه به اینکه شواهد علمی در زمینه پیامدهای اجتماعی کووید، کمتر تولید شده است، رصدخانه هدف تولید شواهد علمی و ارائه آن ها به دولت را پیگیری می کند، همانطور که نتایج برخی از مطالعات انجام شده در رصدخانه، به دولتمردان ارائه شده است.


     وی، قدم اول در کاهش اثرات اجتماعی پاندمی کووید 19 را در تولید شواهد علمی دانست و افزود: شواهد علمی در این زمینه می تواند در ستاد ملی کرونا کشور بکار گرفته شود و هدفگذاری برای کاهش اثرات اجتماعی پاندمی کووید صورت بگیرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21486
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: