• 1400/07/27 - 19:01
  • - تعداد بازدید: 1457
  • - تعداد بازدیدکننده: 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

بررسی « همه گیری کووید 19 از زاویه اجرایی »، در همایش همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه) « همه گیری کووید 19 از زاویه اجرایی » را در همایش همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر که به همت بسیج جامعه پزشکی این دانشگاه و با همکاری انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان ایران، بصورت مجازی برگزار شد، مورد بررسی قرار داد.

   رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه) « همه گیری کووید 19 از زاویه اجرایی » را در همایش همه گیری کووید 19 و گروه های آسیب پذیر که به همت بسیج جامعه پزشکی این دانشگاه و با همکاری انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان ایران، بصورت مجازی برگزار شد، مورد بررسی قرار داد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیامک طهماسبی در ابتدای سخنانش هفته وحدت را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد: یافته های این همایش، کمکی به مدیریت مبتنی بر شواهد کووید بکند.


   وی در بیان همه گیری کووید 19 از زاویه اجرایی ، گفت: نکته ای که شاهد بودیم و همچنان هستیم،  اینکه عوارض بیماری را و آسیب پذیری را بیولوژیک می بینیم و افرادی که دچار بیماری های زمینه ای هستند، افرادی که بیماری افسردگی یا اسیب پذیری شناختی دارند، اسیب پذیری اجتماعی دارند، مثلا زنان سرپرست خانوار یا کودکان که بنا به تعریف یونیسف، کشور ما حدود 22 میلیون کودک (افراد زیر 18 سال) دارد، که آسیب پذیری روانشناختی دارند، یعنی بلحاظ شناختی نمی توانند تحلیل مناسبی از شرایط داشته باشند، بلحاظ روانی نیز سرمایه های روانشناختی کافی برای مواجهه با انواع بلایا را ندارند.


   وی افزود: طی دو سال گذشته، گروه های آسیب پذیر با بی توجهی روبه رو شدند و در جلسات مختلف، نماینده ای برای دفاع علمی و اجرایی از آنان نداشتند و هم اکنون، عوارض ناشی از این کم توجهی ها را در کلینیک ها می بینیم. اختلالات خلقی شدید، اختلالات اضطرابی شدید، تشدید اختلالات سایکوتیک و موارد دیگر. توجه به گروه های آسیب پذیر از جمله مواردی است که باید مدیریت به آن توجه کند.


   وی تصریح کرد: تحقیقات، غالبا تحقیقات تک رشته ای بود و براساس همان تعریفی که از سلامت شد، تحقیقات چند رشته ای و میان رشته ای خیلی کم داشتیم که بخواهد از ابعاد مختلف به کووید بپردازد و بخواهد مدل های چند رشته ای و مداخلات چند رشته ای را پیشنهاد بدهد. و متاسفانه اطلاع رسانی ها ، اطلاع رسانی های مناسبی نبود. ستاد ملی مقابله با کرونا، قبلا چهار سخنران داشت ولی الان اینطور نیست ، در صورتی که این موضوع بسیار مهم است و الان هم جای کار و استفاده از این موضوع را داریم.


  رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه تاکید کرد که ما نیازمند مدیریت ائتلافی هستیم، ما قانون مداخله در بحران داریم که در آن شرح وظایف همه دستگاه ها مشخص شده است، ولی همانطور که در سیل و زلزله ها مشاهده می شود، مسئولان معمولا ورود پیدا می کنند که صرفا گزارش بدهند که چقدر خسارت وارد شد؟ و چقدر هزینه شده است؟ و اینکه آیا وظایفشان را انجام دادند یا ندادند ، اصلا سخنی به میان نمی آید.


   دکتر طهماسبی افزود: یعنی اگر صرفا به قانون مداخله در بحران عمل می شد و بشود، از خیلی هزینه ها پیشگیری می شود و شاید بسیاری از این موضوع بی اطلاع هستند . ضمن آنکه در اینگونه بحران ها، نیاز به شبکه های یکپارچه داریم که در قانون وجود دارد ولی توجهی به آن نشده است.


   وی در پایان سخناش ابراز امیدواری کرد که این همایش بستری را فراهم کند برای مدیریت مبتنی بر شواهد، یعنی نتایج این تحقیقات برای مدیران مربوطه ارسال بشود و آنان تصمیمات خود را مبتنی بر شواهد اتخاذ کنند.


*****


دکتر نسیبه زنجری عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دبیر علمی این همایش نیز در ادامه، درباره موضوع و فرایند شکل گیری همایش توضیح داد.


    وی همچنین با توضیح در مورد پنل های پیش بینی شده در این همایش، افزود: مباحث علمی و تخصصی پیرامون همه گیری کووید 19 با محورهای « کرونا و سالمندان، کرونا و کودکان کار و دانش آموزان، کرونا و افراد دارای معلولیت و ناتوانی جسمی و روانی، کرونا و زنان سرپرست خانوار و زنان باردار، کرونا و زندانیان » در این همایش بررسی می شود، ضمن آنکه گزارش موارد خاص از همه گیری کووید 19، در بخش ویژه این همایش، ارائه خواهد شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20678
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: