به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛
برگزاری جشن مجازی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بمناسبت روز " دانشجو "
دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی عصر روز دوشنبه با برگزاری جشن مجازی به مناسبت روز " دانشجو" ، این مناسبت و سالروز شهادت دانشجویان در 16 آذر سال 1332 را گرامی داشتند.
دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی عصر روز دوشنبه با برگزاری جشن مجازی به مناسبت روز " دانشجو" ، این مناسبت و سالروز شهادت دانشجویان در 16 آذر سال 1332 را گرامی داشتند.
به گزارش خبرنگاران وبدا و مفدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این مراسم که با شرکت جمعی از دانشجویان این دانشگاه از سراسر کشور و با حمایت معاونت فرهنگی – دانشجویی دانشگاه برگزار شد، شامل سخنرانی دکتر حمیدرضا خانکه رئیس این دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری، مسئولان دو تشکل دانشجویی بسیج و مجمع مستقل، پرسش و پاسخ با مدیر امور فرهنگی و برنامه های متنوع فرهنگی و سرگرم کننده و همچنین معرفی دانشجوی نمونه کشور بود.
دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه طی سخنانی با گرامی داشت روز دانشجو و واقعه 16 آذر سال 1332 که منجر به شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران شد، گفت: این شهادت نشان داد که نقش دانشجویان در دانشگاه نه تنها یک نقش علمی و آموزشی است، بلکه بنوعی نقش رصد شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به عهده دارند و می توانند به عنوان شخصیت های مستقل در شرایطی که لازم باشد، جامعه را به نقد و چالش بکشند و فرآیندها را اصلاح کنند.
وی افزود: دانشگاه محیطی فراهم می کند که فرزندان مملکت ورود کنند و مهارت های علمی، فرهنگی و اجتماعی را پیدا کرده و به شایستگی های لازم برای جذب در جامعه دست یابند. بنابر این محیط دانشگاه، محیط مقدسی است و در این محیط باید دانشجویان اجازه داشته باشند که حضور یافته و نظرات خود را مطرح کنند. نقدهای منصفانه خودشان را نسبت به تمام جریانات اعلام کنند و مکان مناسب و امنی برای بیان عقاید با حفظ احترام، امنیت و حفظ شئونات جامعه باشد.
دکتر خانکه تصریح کرد: " انتقاد منطقی و سازنده، حضور درعرصه های مختلف، مشارکت و مطالبه حقوق " از مشخصات دانشجو است، قاعدتا دانشگاه مانند پلی می ماند برای گذر فرزندان کشور از وابستگی به خانواده، رسیدن به استقلال و تشکیل خانواده ، بنابراین در محیط دانشگاه ما موظفیم شرایطی را ایجاد کنیم که فرزندانمان درعین احساس آرامش و امنیت، مهارت های علمی خودشان را افزایش بدهند، شایستگی و مهارت های اجتماعی را کسب کنند، شایستگی های فنی و تخصصی خود را پیدا کنند تا بتوانند ضمن داشتن ارتباط خوب با جامعه، دین خودشان را در جهت کمک به توسعه جامعه، ادا کنند.
وی همچنین با پیش بینی شرایط جمعیتی کشور در آینده ، گفت: متاسفانه در سال های اخیر، رشد جمعیت ما کاهش یافته و در نتیجه نسل جوان رو به کاهش ، و جمعیت سالمندان رو به افزایش است، از طرفی، حدود یک سوم جمعیت دنیا با درجاتی از محدودیت، کم توانی یا ناتوانی روبه رو هستند که نیاز به خدمات توانبخشی و سلامت اجتماعی دارند.
وی افزود: باید در جامعه شرایطی مهیا شود که جوانان با آرامش بهتری تحصیل کنند، امکان اشتغال و ازدواج داشته باشند، باید شرایط فرزندآوری تسهیل شود کما اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات شان به دفعات روی این موضوع تاکید کردند، پس ما بعنوان دانشگاهیان و معلمین دانشگاهی کشور وظیفه داریم که محیطی امن، آرام و با کیفیت برای یادگیری، توسعه فردی و اجتماعی دانشجویان فراهم بکنیم.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در بخشی از این سخنان نیز به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت که با حدود 1800 دانشجو و حدود 200 استاد، یکی از دانشگاه های بسیار موثر در تامین خدمات اجتماعی، و تولید شواهد علمی در حوزه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است. در نتیجه این دانشگاه با رسالتی که دارد، تمام سعی و تلاش خود را خواهد کرد که فرزندان مملکت با افتخار در این دانشگاه تحصیل کنند، مهارت های لازم را کسب کنند و مسئولان دانشگاه با افتخار به خانواده های دانشجویان این اطمینان را می دهند که محیطی ایمن مبتنی بر احکام و شرعیات اسلامی و مبتنی بر قوانین مقدس جمهوری اسلامی ایران برای آنان فراهم کرده اند.
وی در پایان سخنانش، برای بالندگی میهن عزیزمان با مشارکت همه افراد، خصوصا دانشجویان دعا کرد.
******
سپس حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، با گرامی داشت روز دانشجو و تبریک فرارسیدن این روز به دانشجویان دانشگاه ، از خداوند خواست تا این شرایط کرونایی به پایان برسد و فضای شور و نشاط ناشی از حضور دانشجویان در دانشگاه حاکم بشود.
وی با توجه به مناسبت روز دانشجو، دو نکته را مورد تاکید قرار داد، نکته اول اینکه دانشجویان قدر سرمایه بزرگی که خداوند به آنان عنایت کرده، بدانند و آن ، سرمایه عمر است که هرچقدر از سن شان می گذرد، از سرمایه شان کم می شود و این توان و انرژی که الان دارند، بتدریج تحلیل می رود، پس باید قدرش را بدانند.
وی همچنین افزود: حافظه خوب، توان و نشاط جوانی ، سرمایه بزرگی است که باید با استفاده مناسب از آن، در جامعه تاثیرگذار باشند.
حاج آقا افشاری اظهارداشت: بخشی از این سرمایه، در زمینه های علمی است و قطعا باید در این زمینه کار کرد، بخشی دیگر نیز سرمایه معنوی است و ظرفیت خوبی محسوب می شود که باید بتوان از آن بهره گرفت.
وی افزود: نکته دوم، نقش آفرینی در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی است . ظرفیت های خوبی که دانشجویان می توانند در این زمینه ها نیز کار کنند.
وی با اشاره به حضور دانشجویانی که در این زمان کرونایی، در عرصه های جهادی و یا در قالب کادر درمانی، فعالیت کردند، ادامه داد: دانشجویانی که به افراد دچار آسیب ناشی از کرونا، کمک کردند و یا در عرصه های علمی فعالیت های مختلفی را داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین افشاری از دانشجویان خواست که نقششان را مشخص کنند و از خودشان بپرسند که به عنوان یک دانشجو، با توجه به تخصص و توانمندی که دارند، چه نقشی را برای خودشان ترسیم می کنند. و با توجه به نقش خودشان برای ساختن آینده کشور تلاش کنند.
وی در پایان سخنانش مجددا برای ریشه کنی کرونا و برگشت زندگی همه مردم دنیا به روال قبل، دعا کرد تا همه از شور و نشاط دانشجویان در کلاس های درس و فضای دانشگاه، بهره بگیرند.
در ادامه، گفت وگو و پرسش و پاسخی با " یوسف رضایی " مدیر امور فرهنگی معاونت فرهنگی – دانشجویی دانشگاه صورت گرفت و ایشان در مورد تعداد تشکل های دانشجویی فعال و یک تشکل در شرف تاسیس و همچنین نقش و فعالیت هر یک از آنها بویژه کانون خیریه دانشجویی و کمک هایی که در ماه های اخیر کرونایی به ساکنان محروم در جنوب شرقی تهران داشت، توضیح داد و چگونگی فعالیت تشکل ها براساس قوانین را تشریح کرد.
همچنین، محمد نجف پور مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه در سخنان کوتاهی ضمن تبریک بمناسبت روز دانشجو، تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه را معرفی ، و ماموریت بسیج دانشجویی را در دو محور اساسی خلاصه کرد.
وی، " رشد فردی و اجتماعی " و " نقش آفرینی تخصصی در دانشگاه و جامعه " را دو محور فعالیت بسیج دانشجویی ذکر کرد که با استفاده از ابزار علم و پژوهش، مطالبه گری لازم را داشته باشد، ضمن آنکه برای کمک به کشور، از دانشجویان برای عضویت در بسیج دانشجویی دعوت کرد.
یادداشتی را هم پریسا عباسی دبیر مجمع اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آماده کرده بود که گلایه دانشجویان از تعطیلی طولانی دانشگاه ها به دلیل کرونا، مشکل کارورزی ها در شرایط کرونایی، پرداخت شهریه و یا عدم وجود زیرساخت های لازم برای بهبود ارتباطات از راه دور ، از جمله مطالب آن بود.
در ادامه این مراسم، برنامه های متنوع فرهنگی و سرگرم کننده مانند برنامه های طنز، مسابقه و پادکست، مسابقه ورودی ها و معرفی دانشجوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به عنوان دانشجوی نمونه کشوری اجرا شد.
همچنین، " محمد پورابراهیمی " دانشجوی دکترای رشته پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که به عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شده است، مورد تقدیر قرار گرفت.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: طیبی – نعیمی پور