به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
برگزاری نشست پرسش و پاسخ نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی، با مسئولان دانشگاه
اولین نشست دکتر "حمیدرضا خانکه " به عنوان رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی دانشجویان بعد ازظهر روز سه شنبه بصورت مجازی و با حضور معاونان فرهنگی – دانشجویی و آموزشی و مدیر امور دانشجویی دانشگاه برگزار شد.
اولین نشست دکتر "حمیدرضا خانکه " به عنوان رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی دانشجویان بعد ازظهر روز سه شنبه بصورت مجازی و با حضور معاونان فرهنگی – دانشجویی و آموزشی و مدیر امور دانشجویی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر خانکه رئیس دانشگاه در ابتدای این نشست که با هدف طرح سئوال ها و دغدغه های دانشجویان، و پاسخ مسئولان دانشگاه به آنها برگزار شد، شهادت سردار فخری زاده دانشمند هسته ای کشورمان را تسلیت گفت.
وی با اشاره به شرایط کرونایی کشور و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، افزود: متاسفانه با توجه به شرایط کرونایی کشور و دستور ستاد مقابله با کرونا، کلاس ها و دیگر برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه بصورت مجازی برگزار می شود و امیدواریم که زودتر این شرایط به پایان برسد، چرا که دانشگاه بدون حضور دانشجویان، هویت و جذابیتی ندارد و مطمئنا با حضور دوباره دانشجویان در دانشگاه، هیجان و زندگی به دانشگاه برمی گردد.
دکتر خانکه تاکید کرد که در نشست با دانشجویان، از نظرها و پیشنهادهای آنان در جهت پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی دانشگاه استفاده می کنیم.
******
دکتر حسن شاکری معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه در سخنانی، ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت سردار فخری زاده، گفت که ان شاالله لیاقت داشته باشیم و ادامه دهنده راه شهدا باشیم.
وی سپس در حضور دانشجویان، انتصاب دکتر خانکه به سمت ریاست دانشگاه را تبریک گفت و از زحمات دکتر عرب صمیمانه تشکر کرد.
معاون فرهنگی – دانشجویی همچنین درباره دکتر خانکه افزود: ایشان از بدو تاسیس دانشگاه علوم بهزیستی، حضور داشتند و به پرکاری، پرتلاشی و فعالیت جهادی معروفند ، و از زمانی که این مسئولیت را پذیرفتند، برای رشد و توسعه دانشگاه تلاش کردند و با اعتبارات خوبی که از معاونت دانشجویی – فرهنگی وزارت بهداشت دریافت کردند، خوابگاه جدید دانشجویان به نحو مطلوب مناسب سازی خواهد شد و با امکانات خوب و وسایل با کیفیت، تجهیز می شود.
******
دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه نیز طی سخنان کوتاهی ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت سردار فخری زاده، ابراز امیدواری کرد که ادامه دهنده راه شهدای بزرگوار باشیم.
وی پیشاپیش فرارسیدن 16 آذر روز دانشجو را به دانشجویان تبریک گفت و افزود: ان شاالله همیشه عزیز، پویا و موفق باشید.
******
سپس، امیرمسعود عسگری دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه ضمن تبریک به دکتر خانکه برای انتصاب ایشان به ریاست دانشگاه و همچنین هیات رئیسه جدید دانشگاه ، توضیح مختصری در مورد شورای صنفی دانشجویان و چگونگی انتخاب اعضا و دبیر شورا داد، و گفت که تمام مسایل دانشجویان از ایاب و ذهاب آنان تا مسایل مربوط به پایان نامه ها در مقاطع بالا، مورد توجه این شورا قرار می گیرد.
وی در ادامه، سئوال های خود را با پرسشی در خصوص سرنوشت بن های کتاب دانشجویان آغاز کرد.
دکتر شاکری معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه در مورد آن گفت: روند ارائه بن های کتاب، با دستور ریاست جدید، به حساب معاونت فرهنگی – دانشجویی واریز شده اما با توجه به شرایط کرونایی، باید سازو کار مالی خاصی را برای آن می اندیشیدند که مقرر شد همکاران مهندسی دانشگاه ، فرمی را در سامانه بوستان طراحی کنند که دانشجویان با تکمیل آن و ارائه شماره شبای خود، اداره مالی دانشگاه بتواند نسبت به واریز مبالغ مربوطه به حساب دانشجویان اقدام کند، که ان شاالله تا هفته آینده اینکار انجام خواهد شد.
· عسگری در ارتباط با بازگشایی خوابگاه ها از رئیس دانشگاه پرسید.
دکتر خانکه در باره بازگشایی خوابگاه ها، گفت: با توجه به اینکه عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور هستم، از وضعیت شیوع کرونا در کشور کاملا اطلاع دارم و می دانم که فعلا شرایط خوبی نداریم، و به هیچوجه نباید مخاطره ایجاد کنیم.
وی افزود: محیط های خوابگاهی بسته است و همانطور که بیشترین شیوع از تجمعات کوچک و دوستانه ایجاد می شود، احتمال سرایت بیماری در خوابگاه ها بمراتب بالا می رود، و لذا تا بهمن و اسفند سالجاری که وضعیت بهتر شود، کلاس ها و برنامه های آموزشی بصورت مجازی اجرا خواهند شد.
رئیس دانشگاه افزود: تدابیری برای امور آموزشی بویژه اجرای کارورزی ها و کارآموزی ها اندیشیده می شود و بررسی خواهد شد تا بهترین روش آموزشی با کمترین آسیب را بکار بگیریم.
· دبیر شورای صنفی دانشجویان از زمان دقیق آمادگی خوابگاه جدید برای پذیرش دانشجویان پرسید.
اکبر میرجانی اقدم مدیر امور دانشجویی در این باره گفت: خوشبختانه با اعتباری که از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دریافت شد، عملیات مناسب سازی از هفته پیش آغاز شده و پیش بینی می شود که تا آخر امسال تمام برنامه های مربوط به مناسب سازی و تجهیز خوابگاه اجرا و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
· عسگری از زمان اجرای مصوبه افزایش 50 درصدی حقوق دستیاران و دانشجویان phD که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، پرسید.
دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه نیز درباره این سئوال گفت: ما هم پیگیر دریافت این مصوبه هستیم چون این دانشجویان بویژه رزیدنت ها که در حوزه بالینی فعالیت می کنند، بسیار زحمت می کشند و مسئولان دانشگاه نیز پیگیر دریافت این مصوبه هستند اما هنوز مصوبه، دستور یا ابلاغی در این زمینه از سوی وزارت بهداشت دریافت نکردیم و بمحض دریافت آن، سریعا نسبت به اجرای مصوبه اقدام خواهد شد.
دکتر خانکه رئیس دانشگاه نیز در این باره و همچنین سئوالی در خصوص علت تاخیر در پرداختی ها گفت: برای هر پرداختی باید مستندات قانونی آن را داشته باشیم و با دریافت مستندی از طرف وزارت بهداشت، آن را اجرا خواهیم کرد، چون ما هم علاقه مندیم تا شرایط مناسب تری برای دانشجویان فراهم کنیم. و طی یک ماه و نیم گذشته که مسئولیت دانشگاه را بعهده داشتم، اگر پرداختی دارای پشتوانه قانونی بوده، حتما بموقع و بدون تاخیر انجام شده است.
· عسگری، امکان تشکیل شورای صنفی خاص دانشجویان تحصیلات تکمیلی و بویژه دستیاران و دانشجویان phD را با توجه به دغدغه های متفاوتی که نسبت به دیگر دانشجویان دارند، جویا شد.
اقدم مدیر امور دانشجویی درباره این پیشنهاد گفت: ما مشکلی نداریم و از این موضوع استقبال می کنیم. قبلا این موضوع را پیگیری کرده ایم، اما از سوی این دسته از دانشجویان استقبالی صورت نگرفت، و هم اکنون نیز می توانیم مجددا فراخوان داشته باشیم و انتخاباتی بصورت مجازی برگزار شود. ما معتقدیم که دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران، بازوهای اجرایی مسئولان دانشگاه هستند و می توانند در اجرای بسیاری از برنامه های دانشگاه، کمک باشند.
· دبیر شورای صنفی دانشجویان، درباره تغییر نام دانشگاه که به تازگی مورد تصویب هیات امناء قرار گرفته، پرسید.
دکتر خانکه رئیس دانشگاه با اشاره به تاریخچه مربوط به نام دانشگاه گفت: در اساسنامه اولیه دانشگاه، رئیس دانشگاه با نظر رئیس سازمان بهزیستی، انتخاب می شد و قائم مقام رئیس سازمان بهزیستی در امور آموزشی نیز محسوب می گردید، اما در سال 1386 دکتر لنکرانی وزیر بهداشت وقت، اساسنامه را تغییر داد و براساس قانون که هیچ سازمان دولتی نمی تواند دانشگاه داشته باشد، ارتباط دانشگاه با سازمان بهزیستی قطع شد و تمامی مسایل این دانشگاه تحت نظارت و پوشش وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی افزود: اما از همان سال برغم اینکه کاملا زیرمجموعه وزارت بهداشت محسوب شدیم، به دلیل وجود کلمه " بهزیستی " در نام دانشگاه ، همواره کرسی مشخص در تصمیم گیری ها، بعنوان یکی از دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت و مستقر در تهران نداشتیم و اکثر مدیران وزارتی تصور می کنند که این دانشگاه زیرمجموعه سازمان بهزیستی است و لذا در تخصیص اعتبارات و امکانات دچار مشکل شده ایم.
وی اظهار داشت: از سه دوره هیات رئیسه قبلی دانشگاه ، این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصوبه ای هم قبلا از سوی هیات امناء در این خصوص اعلام شد که نام دانشگاه به " علوم توانبخشی و رفاه اجتماعی " تغییر کند، اما با توجه به اینکه عبارت " رفاه اجتماعی " ممکن است، شبه پوشش وزارت رفاه بر این دانشگاه را بوجود بیآورد، لذا اینبار هیات رئیسه نام " علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی " را انتخاب کرد تا هم معادل نام لاتین دانشگاه باشد و هم پوشش وزارت بهداشت و نظام سلامت بر این دانشگاه را نشان دهد.
رئیس دانشگاه تاکید کرد که مرجعیت این موضوع، با شورای گسترش وزارت بهداشت است و با تصویب این نام از سوی شورا گسترش، مصوبه هیات امناء و تغییر نام دانشگاه، قابلیت اجرا پیدا می کند.
عسگری دبیر شورای صنفی دانشجویان نیز با اشاره به نتیجه نظرسنجی این موضوع از دانشجویان، گفت: دانشجویان نیز کاملا با تغییر نام دانشگاه، موافقند.
· عسگری در مورد امکان وجود کارتابل یا دفتری برای انجام مکاتبات شورای صنفی دانشجویان با مسئولان را پرسید.
رئیس دانشگاه در این باره گفت: ما نمی توانیم قانونا این ارتباط را در اتوماسیون اداری ایجاد کنیم و همانطور که در همه دنیا، ارتباط دانشجویان با ایمیل است، دانشجویان با داشتن ایمیل رئیس دانشگاه و معاونان، می توانند این ارتباط را تقویت کنند. و این روش ارتباطی، دو فایده دارد که موارد مورد نظر دو طرف بصورت شفاف مورد تبادل نظر قرار می گیرد و اینکه، دانشجویان تجربه ای را بلحاظ ارتباطات اجتماعی کسب می کنند.
· دبیر شورای صنفی دانشجویان درباره علت تاخیر در پرداخت وام های دانشجویی پرسید.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه در این باره گفت: وام های دانشجویی از سوی صندوق رفاه وزارت بهداشت و وزارت علوم اعلام می شود و هرموقع این ابلاغ و اعتبار اعلام بشود، ما انجام می دهیم و اگر تاخیری پیش بیاید، علت آن، تاخیر در وزارتخانه های بهداشت و علوم است.
· عسگری درمورد چگونگی اجرای تخفیف های مربوط به شهریه دانشجویان شهریه پرداز پرسید.
رئیس دانشگاه در این باره گفت: وزارت بهداشت اجرای این ابلاغیه ها را منوط به نظر هیات رئیسه و طرح آن در هیات امناء و نظر موافق هیات امناء کرده است، لذا این موضوع می تواند به عنوان پیشنهاد از طرف معاونت های آموزشی یا فرهنگی – دانشجویی در هیات رئیسه مطرح شود و هیات رئیسه نیز برای دریافت نهایی به هیات امناء ببرد که ان شاالله در جلسه بعدی هیات امناء، مطرح خواهد شد.
· عسگری همچنین نیاز رزیدنت های مرکز روانپزشکی رازی به اینترنت پرسرعت را مطرح کرد.
دکتر خدایی معاون آموزشی دانشگاه و مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه در این باره، گفت: دانشجویان در این مورد حق دارند، اما بخشی از اشکالات مربوط به سرعت و پهنای باند ، بخشی مربوط به زیرساخت های مرکز رازی است که باید تقویت شوند، و بخشی نیز مربوط به موقعیت مکانی مرکز رازی و مشکلات وزارت ارتباطات در آن منطقه است.
وی افزود: رزیدنت های مرکز رازی علاوه بر مشکل اینترنت که با اعتبارات جایگزین امیدواریم پهنای باند تقویت شود، نیاز به پاویون هم دارند که با رئیس بیمارستان صحبت شده تا سالن قبلی که در اختیار رزیدنت ها بوده، مجددا به آنان برگردد و در اختیارشان گذاشته شود.
· عسگری دبیر شورای صنفی دانشجویان در مورد شیوه برگزاری امتحانات آخر ترم پرسید.
دکتر خدایی معاون آموزشی در این باره گفت: شیوه ها با توجه به تجربه اوایل امسال مورد بررسی قرار گرفته است و اصلاحاتی صورت خواهد گرفت، زیرساخت ها تقویت شده و کلاس ها بصورت متمرکرتر و بهینه تر انجام می شود.
وی افزود: شرایط مجازی ، مزایا و معایبی دارد و متاسفانه گلایه هایی هم اساتید دارند که مشارکت های متفاوتی را در میان دانشجویان مشاهده می کنند که دانشجویان باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند، مدیران گروه ها نیز در حال بررسی این موضوع هستند تا نواقص را کاهش دهند و نمره پایان ترم، فقط نمره آزمون پایانی نباشد، بلکه روش های مختلفی را می اندیشند و به یک جمع بندی در خصوص امتحانات خواهند رسید.
معاون آموزشی دانشگاه از دبیر شورای صنفی خواست تا با بیان مساله، پیشنهادها و راهکارهایی را برای اجرای مناسب امتحانات بویژه انجام کارهای عملی دانشجویان ارائه بدهند. همانطور که ما در نظر داریم تا کارورزی ها در شهرستان ها از طریق مراکز درمانی همان شهرستان ها ، مدیریت و تقویت شوند.
دکتر خدایی افزود: روش دیگری که برخی از اساتید هم اکنون برای دانشجویان در دوره کارورزی اجرا می کنند، این است که در زمان ارتباط مجازی با بیماران خود، همزمان امکان برقراری ارتباط با دانشجویان را هم فراهم کنند.
· دبیر شورای صنفی دانشجویان با اشاره به وجود 60 درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، درخواست راهکاری برای رفع مشکلات دانشجویانی را داشت که طول دوره تحصیلشان بیشتر از سقف تعیین شده می باشد.
معاون آموزشی دانشگاه در این باره گفت: آنچه که مصوب است و قانونا به آموزش اجازه داده می شود، می توانیم اجرا کنیم. مسایل مختلفی در این خصوص وجود دارد که بخشی مربوط به دانشجویان و بخشی از آن مربوط به فرآیندهای ما است که باید اصلاح شود و در واقع، اینگونه مشکلات چند وجهی هستند که همه باید در رفع آنها، کمک کنیم.
· عسگری، آگاهی هرچه بیشتر دانشجویان نسبت به قوانین و مقررات آموزشی را لازم دانست چرا که می تواند قبل از برنامه ریزی آموزشی، آنان را در انتخاب مسیر درست و انجام مناسب امور آموزشی پیش از بروز مشکل، کمک کند.
دکتر خدایی کاملا این نیاز را تایید کرد و گفت: از مدیران گروه ها خواسته شده تا برای هر دوره، استاد راهنمایی را معرفی کنند تا دانشجویان بتوانند با کمک استاد راهنما، از همان ابتدا توانمند شده و هماهنگ با مقررات اداری و آموزشی دانشگاه، برنامه ریزی دقیقی در خصوص امور آموزشی خودشان داشته باشند.
دکتر خانکه رئیس دانشگاه نیز در این بخش، خطاب به عسگری گفت: خیلی خوبه که شما دغدغه های آموزشی دانشجویان را مطرح می کنید و وظیفه ماست که نسبت به اصلاح فرآیندها اقدام کنیم.
وی با ابراز امیدواری از اینکه همه گفتمان های حاکم بر دانشگاه، گفتمان های علمی باشد، افزود: کسب مهارت های آموزشی و تحقیقاتی از طریق کمیته تحقیقات دانشجویی و در قالب برگزاری کارگاه هایی امکانپذیر است که باید این کارگاه ها از سوی معاونت های آموزشی یا دانشجویی و یا گروه های آموزشی، طراحی و اجرا شوند.
· عسگری همچنین با توجه به شرایط کرونایی، از مشکلات فارغ التحصیلان در اجرای فرآیند تسویه حساب ها گفت و درخواست راهکاری برای رفع این مشکلات داشت.
دکتر خدایی معاون آموزشی دانشگاه، اجرای بسیاری از مراحل تسویه حساب ها را در کل و خارج از شرایط کرونایی، غیرضروری دانست ولی در عین حال گفت که برای کوتاه کردن این فرآیند، اقداماتی در جریان است و تدابیری اندیشیده می شود.
******
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه در پایان این نشست، از ریاست دانشگاه، معاونان و مدیر امور دانشجویی برای شرکت در این جلسه و تبادل نظر در خصوص مسایل دانشجویان تشکر کرد و از ریاست دانشگاه خواست تا در صورت امکان، این جلسات تداوم داشته باشد و حداقل یک بار در ماه انجام شود.
دکتر خانکه رئیس دانشگاه نیز در پاسخ به این خواسته، گفت: هرچند که برنامه های روزانه بسیار فشرده و زیاد است، اما معاونان محترم برنامه ریزی کنند، خوشحال می شوم که هر ماه در خدمتتان باشم.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور