• 1397/07/28 - 15:56
  • - تعداد بازدید: 5448
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

برگزاری پنجمین نشست آموزشی " بهداشت روان خانواده " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده " به مناسبت هفته سلامت روان ، با موضوع " اهمیت خانواده و ارتباط مناسب زناشویی" ، به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با مشارکت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


    کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده " به مناسبت هفته سلامت روان ، با موضوع " اهمیت خانواده و ارتباط مناسب زناشویی" ،  به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با مشارکت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه بهزیستی و توانبخشی بنقل از مفدا؛ دکتر"بهمن بهمنی" عضو هیات علمی این دانشگاه به عنوان مدرس کارگاه آموزشی، با توجه به موضوع کارگاه ، گفت : خانواده یک انتزاع است و محصول ظرفیت ذهنی و عاطفی است، خانواده بستر تولد، زندگی و مرگ است. خانواده مثل لانه است ، ما به خانه احتیاج داریم و بدون خانه نمی توانیم دوام داشته باشیم ، خانواده ، لازمه رشد و بقاء است.


   وی با اشاره به اینکه رفتارهای اعضای درون خانواده جداره اصلی این ساختاراست و محصول این رفتار، تعامل اعضای خانواده است،  افزود: همه اعضای خانواده در شکل گیری اتمسفر خانواده نقش دارند، عنصر اصلی خانواده متاثر از ویژگی ساختاری آن است، تغذیه، حفاظت و التیام عناصر اصلی این ساختار هستند.


    دکتر بهمنی، یک مدل و الگوی درست و کلی از خانواده را "زناشویی" دانست و گفت: این مدل مورد قبول همه آئین ها درسراسر جهان است، یک مدل رابطه با مختصات مشترک که اگر خوب کار کند، بقیه مدل ها به نسبت های مختلف، خوب کار خواهند کرد، ولی به نسبتی که ازاین مدل فاصله بگیرند، کارکردهای آن ها کم و بدتر می شود ، بعضی مدل ها هم که اصلا زناشویی نیست و کلاهبرداری، فریب ، تخاصم، جنگ و....محسوب می شود.


   وی افزود: یک مدل زناشویی کارآمد این است که طرفین نیازهای هم را به صورت متقابل بشناسند و پاسخ بدهند وحس ارزشمندی، احترام را به وجود آورند.


    وی در ادامه با بیان تفاوت بین نیاز و خواسته ، اظهارداشت:  با فراهم شدن "نیاز" ، ارزشمند و محترم بودن نیازهای پایه شکل می گیرند و شرایط امن به وجود می آید، اگر شرایط امن به وجود آید، یعنی تهدید وجود ندارد، اگر نیازهای پایه ( نیاز به بقاء، اهمیت دادن ، تعلق، تفریح کردن و مفید بودن... ) تهدید شد، حس ارزشمندی از بین می رود.


   مدرس این کارگاه آموزشی تاکید کرد که نیاز به تعلق ، خیلی مهم است و منحصربه فرد بودن درآن اساسی است، افراد حس منحصربه فرد بودن را دوست دارند یعنی  در یک رابطه بگونه ای باشد که درآن رابطه ، هیچ کس به جزء خودشان آن جایگاه را نداشته باشد.


   وی افزود: نیاز به بی نظیر بودن ، نیاز به یکتابودن ، نیاز یاد گرفته شده نیست ، بخشی از مقتضیات وجود تک تک ماست و حس خوبی به انسان می دهد، نیاز منحصربه فردبودن سالم، یعنی در روابط دونفره گی جایگاهی داشته باشیم که حس می کنیم شایسته آن هستیم، مشکل از جایی شروع می شود که بدون هزینه کردن بخواهیم جایگاه منحصربه فرد بودن را به دست بیاوریم.


    وی با اشاره به اینکه یکی از خطاهای رایج شناختی این است که فکر می کنیم طرف مقابل تمام نیازهای من را می داند، گفت: درصورتی که ما باید خودمان را ارائه بدهیم تا دیده شویم، اگر ارائه ندهم، دیده نخواهم شد، اگر دیده نشویم، رعایت نخواهیم شد.


     دکتر بهمنی افزود: پس به این نتیجه می رسیم که برای رعایت شدن ، طرف مقابل باید نیازهای من را بفهمد و خودم را ابراز کنم و دلیل بیشتر لجبازی ها و پرخاشگری ها در روابط دو نفره گی عدم ابراز نیاز های خود به صورت آشکار و بدون کنایه صحبت کردن است.


    وی تاکید کرد: هرفردی بخواهد روابط خوبی داشته باشد،  باید بتواند خواسته ها و نیازهای خود را واضح و آشکار بیان کند.


    وی درادامه تصریح کرد: ما در روابط دو نفره گی ، باید هرکدام به سبک درست نیازهای طرف مقابل را پاسخ بدهیم و دراین روابط بتوانیم خرده نیازهای روزانه  اعم از ( توجه، تعریف، تشکر، یادآوری و... ) همدیگر را ببینیم و فرصت اثربخشی خودمان را افزایش دهیم و این نیازها با دیدن، شنیدن، گفتگو کردن و پرسیدن ، به دست می آید و سبب تقویت و ارتقای حس احترام، ارزشمندی و صمیمیت بین طرفین می شود.



انتهای پیام /


تهیه خبر: طیبی


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12878
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: