به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
برگزاری کنفرانس توانبخشی سالمندان با موضوع " پدیده افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای جهان "
کنفرانس توانبخشی سالمندی با موضوع " پدیده افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای جهان و بررسی چالشهای آنها" از دیگر نشست های علمی- اجرایی برگزار شده در حاشیه نمایشگاه تجهیزات پزشکی و توانبخشی در بوستان گفتگو بود.
کنفرانس توانبخشی سالمندی با موضوع " پدیده افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای جهان و بررسی چالشهای آنها" از دیگر نشست های علمی- اجرایی برگزار شده در حاشیه نمایشگاه تجهیزات پزشکی و توانبخشی در بوستان گفتگو بود.
در این کنفرانس که به همت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با مشارکت سالمندان، اعضا و مدیران انجمنهای مردم نهاد در حوزههای توانبخشی و سالمندی، متصدیان، محققان، اندیشمندان، دانشجویان و اساتید دانشگاههای کشور برگزار شد، دکتر " احمد دلبری " رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی ضمن بررسی پدیده افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای جهان ، خصوصیات جمعیت شناسی این قشر را بیان کرد.
وی ، توجه به سرعت رشد جمعیت سالمندان در سالهای اخیر را متذکر شد و افزود: جمعیت سالمندان از 5.3 درصد در سال 1355 به 9.3 درصد در سال 1395 افزایش یافته است.
دکتر دلبری، برای روشنتر شدن ابعاد گسترده سالخوردگی جمعیت به نمونههایی از کشورهای مختلف جهان مانند فرانسه اشاره کرد وگفت: عدم آمادگی زیرساختهای اجتماعی لازم برای بهرهگیری از ظرفیتهای مثبت و سازندهی سالمندان سبب میشود که افزایش جمعیت سالمندان به عنوان یک چالش با افزایش بار هزینههای سلامت و بیمه دیده شوند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ابعاد مختلف در سیاستگذاری سالمندان، افزود: " سلامت، رفع نیازهای اولیه، حمایت اجتماعی، امنیت فیزیکی و توجه به آسیب پذیرترین سالمندان " مهمترین این سیاست ها میباشد.
******
دکتر " یدالله ابوالفتحی ممتاز " دارای دکترای تخصصی سالمندان و عضو هیات علمی دانشگاه، نیز در این کنفرانس به یکی از جنبههای نیازمند توسعه زیرساخت یعنی رانندگی برای سالمندان پرداخت.
وی ویژگیهای مثبت و منفی وضعیت کنونی را تشریح کرده و توضیح داد: ارائه مجوز رانندگی به سالمند بدون در نظر گرفتن شرایط جسمی و روانی او، منجر به بروز حوادث ناگوار رانندگی برای خود او و بیشتر برای سایر وسایل نقلیهای که در مجاورت او رانندگی میکنند، می شود.
بگفته دکتر ممتاز، عدم ارائه مجوز رانندگی به سالمند نیز منجر به خروج یک عضو تقریباً فعال جامعه از چرخه سازندگی و احتمال بروز افسردگی و آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
وی در پیشگیری از بروز این مشکلات، و در راستای توانبخشی سالمندان ، راهکارهایی در تمدید گواهینامه سالمندان بیان کرد که میتواند از فناوری شبیهسازی رانندگی استفاده شود.
******
دکتر "زنجری" عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه نیز در این کنفرانس، در خصوص اهمیت توجه به تبعیض سنی در جامعه و اثر آن بر بهزیستن و امید به زندگی سالمندان سخن گفت.
وی، اثر تصورات قالبی منفی ضمنی و آشکار را بر سلامت سالمندان بر اساس تحقیقات و آزمونهای روانشناختی،و همچنین مسیرهای رفتاری، روانشناختی و فیزیولوژیکی آن را توضیح داد.
بگفته دکتر زنجری، وجود تصورات قالبی منفی در دوران کودکی به دلیل عدم مقاومت ذهنی نهادینه شده و در صورت عدم اصلاح، در دوران سالمندی فرد تبدیل به ادراک سالمندی منفی فرد، نسبت به خودش میشود و بر سلامت وی تاثیر میگذارد.
وی تاکید کرد که با توجه به این شرایط، نیاز است سیاستگذاریها برای رفع تبعیض سنی در جامعه پیش از ورود به دوران سالمندی انجام شود.
******
دکتر " فرهاد طباطبایی قمشه" عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی ،آخرین دستاوردها در زمینه تأمین و پایش سلامت در سالمندی را توضیح داد.
وی امکاناتی را مثال زد که میتوانند بر روی موبایل و یا ساعت سالمندان نصب شوند و علاوه بر رصد سلامتی فرد به مراقبان نیز کمک میکنند که از وضعیت سالمند خود اطلاع یابند.
دکتر طباطبایی همچنین به فناوریهای جدید با نصب سنسورهایی در منزل سالمندان اشاره کرد که میتوانند یک خانه هوشمند را برای سالمندان ایجاد کنند و مداخلات سلامت و توانبخشی سالمندان را ارتقاء بخشند.
******
دکتر" فرهود سعید ارشادی " دارای دکترای ارتز و پروتز و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی، در بخشی از این کنفرانس ، ابزارها، وسایل کمکی و ویژگیها و گستردگی تنوع و کاربرد انواع ارتزها و پروتزها در سالمندان را تشریح کرد.
وی، اهمیت انتخاب کفش مناسب در دوران سالمندی و مشکلات ناشی از انتخاب کفش نامناسب را بر سلامت سالمندان توضیح داد و به ساخت وسایلی برای کمک به استقلال سالمندان در زندگی روزمره آنان اشاره کرد.
دکتر ارشادی بعنوان نمونه ، در مورد وسایلی برای خوردن غذا در میان سالمندان دارای پارکینسون و یا نردبانی کاربردی برای بلند شدن از تخت و همچنین ابزارهای محافظ لگن برای جلوگیری از پیامدهای سقوط افراد سالمند سخن گفت.
******
دکتر " حسام قیاسوند " دارای دکترای اقتصاد بهداشت، نیز به تحلیل هزینههای توانبخشی در سالمندان و معرفی فرصتها و چالشها در اقتصاد سالمندی پرداخت.
وی دیدگاههای مختلف را در خصوص هزینهها بیان کرد که گروهی از صاحب نظران بر این عقیده هستند که افزایش جمعیت سالمندان دارای بار هزینهای برای بهداشت و درمان است درحالی که گروهی دیگر معتقدند که افزایش هزینههای درمانی و بخش سلامت ، نه به دلیل سالخوردگی جمعیت ، بلکه به دلیل توسعه فنّاوریهای گرانقیمت در بخش درمان است.
******
دکتر " محسن پورصادقیان " دارای دکترای بهداشت حرفهای نیز به معرفی استانداردهای تجهیزات توانبخشی سالمندی و مؤسسات و سازمانهای وضعکننده توسعهدهندهی این استانداردها در سطوح ملی و بینالمللی در سالمندان پرداخت.
وی گفت که کمیته فنی استاندارد برای فنّاوریهای مرتبط با سالمندان با عنوان ISO/TC 314 اخیراً (در سال 2017 میلادی) در سازمان استاندارد بینالمللی ایجاد شده است و فعالیتهای آن جدید میباشد.
انتهای پیام /