• 1400/07/22 - 11:30
  • - تعداد بازدید: 1250
  • - تعداد بازدیدکننده: 128
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به مناسبت هفته سلامت روان؛

تقدیر مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت از خیران حامی بیماران روانی بیمارستان امین آباد

مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت روز چهارشنبه به مناسبت هفته سلامت روان، در جمع خیران حامی بیماران روانی بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) حاضر شد و ضمن دریافت نقطه نظرها و پیشنهادهای آنان در خصوص چگونگی فعالیت در حوزه سلامت، از خدمات ارزشمند خیران مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی تقدیر کرد.

   مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت روز چهارشنبه به مناسبت هفته سلامت روان، در جمع خیران حامی بیماران روانی بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) حاضر شد و ضمن دریافت نقطه نظرها و پیشنهادهای آنان در خصوص چگونگی فعالیت در حوزه سلامت، از خدمات ارزشمند خیران مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی تقدیر کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر امیر صادقی طی سخنانی در این نشست، با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت روان که "سلامت روان در جهانی نابرابر" می باشد، گفت: شعار زیبا و پرمحتوایی است، چرا که نابرابری ها و شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، ما را به جایی رسانده که بحران سلامت روان در جهان را داریم.


   وی افزود: 70 تا 80 درصد بیماریهای جسمی، پایه مشکلات روانی دارند که بصورت جسمی بروز می کنند و این، ناشی از سیاست های غلط در دنیاست که ما را به اینجا رسانده است.


   دکتر صادقی با اشاره به نامگذاری روز چهارشنبه از هفته سلامت روان، به نام " انگ زدایی از بیماران روان " ، اظهار داشت: انگ حتی " افسردگی " هم  سبب دور شدن بیمار از جامعه می شود و تبعات مختلف برای او دارد، لذا باید در جامعه، فرهنگ سازی شود که بیمار روانی نیز مانند دیگر بیماران دچار یک نوع بیماری شده و اگر سیستم آموزشی ما به فکر اینگونه مسایل و فرهنگ سازی بود، می توانست برنامه بازدید دانش آموزان از مراکز درمانی بیماران روانی را اجرا کند تا فرزندان ما از کودکی با این مراکز و بیماران آشنا شوند.


   وی با تاکید بر حجم بالای بیماران روانی در دنیا، افزود: دور شدن این بیماران از جامعه و زندگی جمعی، تبعات خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی برای بیماران دارد و برای کمک به این موضوع ، از روش هایی در دنیا استفاده می شود که یکی از آنها، تشکیل کمپین ها و فعالیت های عمومی است تا از افراد مختلف در هر قشر و طبقه اجتماعی و اقتصادی کمک بگیرند تا حتی بدون پرداخت هزینه ای، بیایند و به هر شکل که می توانند به این بیماران کمک کنند.


   وی از اعضای این کمپین ها به عنوان " سرمایه های انسانی " نام برد و گفت: در کشور ما، جای اینگونه کمپین ها در میان کمپین های جهادی خالی است، درصورتی که می توانند بسیار راهگشا باشند بطوری که در مصاحبه های کمپینی از بیماران جسمی، بسیاری از مشکلات شناسایی شده، درمان و مراقبت آغاز می شود و با درمان بموقع، فرد به جامعه برمی گردد.


   مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: از پتانسیل دانشگاه باید برای غربالگری، پیدا کردن بیماران مزمن، بازتوانی و هدایت آنان به اجتماع، استفاده کرد و سعی کنیم که بفکر مشارکت های حداکثری باشیم. در دنیا، از خیران نمی پرسند که چقدر کمک نقدی می کنید بلکه مشارکت حداکثری مهم است و حضور داوطلبان در امور خیریه و نیکوکاری مورد توجه قرار می گیرد.


   وی افزود: در کشورهای دیگر، اگر فردی می تواند ماهانه حتی یک دلار بدهد، کمک می کند، و اگر نمی تواند یک دلار هم بدهد، مشارکت می کند تا به درد و دل سالمندان گوش بدهد، در کنار یک بیمار بنشیند و با او صحبت کند، و هدف گذاری مشارکت های اجتماعی بر این موضوع استوار است که " چقدر باعث حال خوب یک فرد خواهیم شد ".


   دکتر صادقی از خیران و مسئولان مرکز روانپزشکی رازی که اکثرا از متخصصان روانپزشکی هستند، خواست تا کمپینی تشکیل شود و با مشارکت دانشجویان، در مناطق مختلف، کار غربالگری و بیماریابی انجام بدهند و آنان را به سمت درمان و بازتوانی هدایت کنند، و یا با تشخیص زودهنگام، از بروز مشکلات بیشتر روانی و اجتماعی جلوگیری کنند.


   وی گفت: هم اکنون 99 درصد تشکل های مردم نهاد در ایران، در درمان و مددجویی فعالیت می کنند، درصورتی که در دنیا، بیشتر نیکوکاران در پیشگیری کار می کنند و با فعالیت در این حوزه، تلاش می کنند که افراد نیازمند کارشان به بیمارستان ها نکشد و سلامت جامعه حفظ شود.


   وی افزود: در دنیا، از بنگاه ها و شرکت های اقتصادی، در فعالیت های اجتماعی استفاده می شود و مانند شرکت مک دونالد، بخشی از درآمدشان به حمایت از نیروهای داوطلب در امور خیریه اختصاص دارد، ضمن آنکه می توان از افراد شاخص و سلبریتی ها استفاده درست کرد و با مشارکت آنان، طرفداران این افراد شاخص هم جذب فعالیت های نیکوکارانه می شوند و این افراد، ظرفیت های خوبی برای مشارکت های اجتماعی محسوب خواهند شد.


   وی همچنین ادامه داد: می توان پشت فعالیت های کمپین های کمک رسانی به نیازمندان، کمپین های آموزشی و پژوهشی نیز داشته باشیم و دانشجویان را از این طریق، به سمت پژوهش های کاربردی هدایت کنیم تا به پیشگیری از مشکلات و معضلات اجتماعی در جامعه کمک کنند.


   *****


   در ادامه، دکتر امید رضایی رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) در این نشست که بعنوان دومین جلسه هیات امنای موسسه خیریه حمایت از بیماران روانپزشکی رازی برگزار شد، گزارشی از نیازهای حال حاضر این بیمارستان براساس اولویت (نسبت به فوریت آن و هزینه بر بودن تامین این نیازها) ارائه داد.


   وی در گزارش خود، نیازهای کلان و خرد عمرانی، تجهیزات پزشکی، لوازم بهداشتی، ملزومات بخش های بستری، انواع  پوشاک بیماران آسایشگاهی، و انواع مواد غذایی را برشمرد و ضمن اعلام وضعیت پروژه های عمرانی انجام شده یا درحال اتمام بیمارستان، پروژه های عمرانی مورد نیاز (بازسازی ها و ساخت و سازها) و برآورد هزینه آنها را ذکر کرد.


   سپس، خیران نقطه نظرها و پیشنهادهای خود را در ارتباط با فعالیت های خیریه در این بیمارستان و چگونگی حمایت اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت از فعالیت های نیکوکارانه بیان داشتند.


   در پایان این نشست نیز مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت با اهدای لوح، از خدمات خیران حامی بیماران مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی تقدیر کرد.




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20610
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: