• 1402/03/22 - 14:07
  • - تعداد بازدید: 843
  • - تعداد بازدیدکننده: 288
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در رویداد علمی فرهنگی کافه کتاب مطرح شد:

دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارنده غنی ترین کتابخانه توانبخشی و سلامت اجتماعی کشور

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارنده غنی ترین کتابخانه توانبخشی و سلامت اجتماعی کشور است و اساتادان دانشگاه با تهیه کتاب از شواهد علمی خود، می توانند در سیاستگذاری های توانبخشی و سلامت اجتماعی نقش آفرینی کنند.

  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه  علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارنده غنی ترین کتابخانه توانبخشی و سلامت اجتماعی کشور است و اساتادان دانشگاه  با تهیه کتاب از شواهد علمی خود، می توانند در سیاستگذاری های توانبخشی و سلامت اجتماعی نقش آفرینی کنند.


  به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه  علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در در رویداد علمی فرهنگی کافه کتاب که با موضوع سالمندی و سلامت اجتماعی، دوشنبه 22 خرداد در کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد،گفت: امروزه  رویکرد به علم ، کتابخانه و مجلات عوض شده است و پدیده هوش مصنوعی همه چیز را متحول کرده است و خیلی از مشاغل با وجود هوش مصنوعی در آینده، کار خود را از دست می دهند .


  وی افزود:  نباید به کتابخانه روی سنتی داشته باشیم ،خوشبختانه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دارنده غنی ترین کتابخانه توانبخشی و سلامت اجتماعی کشور است


  دکتر خانکه گفت: محققان باید پاسخگوی نیاز جامعه باشند و دانشگاه ها باید مشکلات جامعه را حل کنند و اعضای هیات علمی نیز باید در بحث خلاصه سیاستی حوزه های  توانبخشی،  سلامت روان و سلامت اجتماعی فعالیت کنند.


  وی افزود: اساتید می توانند با تهیه کتاب از شواهد علمی خود، علاوه بر انتشار داخل کشور، آن را ترجمه کرده و برای استفاده دیگر کشورها هم، منتشر کنند


  دکتر خانکه  با اشاره به توانمندی متخصصان، اساتید و دانشمندان کشورمان، گفت: شاید زمان آن رسیده که در حوزه کتاب نویسی هم انقلابی صورت بگیرد. زمانی  ما امکان تولید دانش را نداشتیم و باید دانش را وارد می کردیم. اما در حال حاضر با وجود این همه دانشگاه و مرکز علمی و تحقیقاتی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید مجرب، بنظر می آید که زمان ترجمه، دیگر تمام شده، مگر اینکه محصول متفاوت و شایسته ای منتشر شود که برای استفاده در داخل کشور، نیاز به ترجمه باشد، وگرنه توصیه می شود که اساتید در محور تحقیقاتی خودشان حرکت کنند و این محور تحقیقاتی بمرور آنقدرغنی بشود که بتوانند مقالات علمی و یافته های علمی شان را با محوریت حوزه تخصصی خودشان تجمیع کرده، و به کتاب تبدیل کنند.


  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: با توجه به توانمندی اساتید و متخصصان ایرانی، حتی این امکان را داریم که تئوری ها و شواهد علمی متناسب با شرایط بومی خودمان را تولید کنیم و خلاصه سیاستی را در دستور کار قرار دهیم .


    دکتر خانکه تاکید کرد: دانشگاه موظف است، نیازهای جامعه را شناسایی کرده و برای آنها، شواهد علمی تولید کند و این شواهد را در اختیار سیاستگذاران بگذارد، و سیاستگذاران نیز باید به دانشگاه ها اعتماد کنند و در مداخلات خودشان و در تصمیماتشان، از شواهد علمی تولید شده در داخل کشور و شواهد بومی، استفاده کنند.،حجمی از این شواهد علمی می تواند در قالب مقالات علمی منتشر شود، اما حجم حمایت شده و تایید شده باید در راستای تخصص اساتید، تبدیل به کتاب شده و منتشر شود


    وی با اشاره به اینکه کتاب ها می توانند شواهد علمی را تجمیع کنند و به نوعی نماد علم و دانش در هر تخصص باشند، تصریح کرد: شاید لازم باشد که ابزارهای تشویقی هم برای این موضوع بگذاریم تا اساتید را به تجمیع دانش در قالب مقالات علمی و در نهایت، تهیه و انتشار کتاب، ترغیب کند.


  وی با اشاره به دغدغه گروه سالمندی  نسبت به مباحث حوزه سالمندی افزود : موضوع سالمندی حائز اهمیت است و  کارگروه سالمندی  را در فرهنگستان علوم پزشکی مطرح می کنیم


دکتر خانکه با اشاره به جوانی جمعیت گفت: جوانی جمعیت موضوعی مهم و چند بعدی  است و کار هایی برای آن  انجام شده اما کافی نیست و مهمترین فاکتور جوانی جمعیت، پرداختن به  تناسب کار زنان و زندگی زنان  و ارائه خدمات اجتماعی به این قشر است.


 وی اظهارداشت:با توجه به  شیب توسعه کشور باید با صبوری ، تعامل و تلاش روز افزون و با توجه به رسالت اجتماعی دانشگاه در عرصه های تخصصی دانشگاه، گفتمان سازی کنیم .


  دکتر خانکه با اشاره به اهمیت گفتمان سازی و تکرار موضوعات توانبخشی به متولیان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و سایر سیاستگذاران این عرصه گفت: افزایش تعداد تخت های  توانبخشی و نگاه خوب وزارت بهداشت  به توانبخشی مرهون جلسات متعدد و  گفتمان‌سازی است .


  وی خواستار تهیه فیلم های آموزشی ، آموزش مهارت ها و نیازهای عمومی حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی و بارگذاری آن در سایت دانشگاه و بیمارستان و مراکز تابعه بمنظور اطلاع رسانی و آگاهسازی  عموم جامعه شد .


  دکتر خانکه گفت: امیدواریم گروه سالمندی به سمت پژوهشکده سالمندی پیش برود و همانند گذشته شاهد درخشش گروه سالمندی این دانشگاه در عرصه های گوناگون باشیم .


انتهای پیام/


تهیه و تنطیم خبر: گلرخ


 


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 26491
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: