به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛
دبیر اجرایی جشنواره ملی فناوری های توانبخشی: فناوری های توانبخشی با هزینه پایین و کیفیت بالا، به استقلال فرد معلول می انجامد
دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی گفت: تحقیقات نشان می دهد یک فرد معلول در خانواده هزینه سرسامآوری دارد که خانواده از عهده آن برنمی آید و فناوری های توانبخشی با هزینه پایین و کیفیت بالا، به استقلال فرد معلول می انجامد.
دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی گفت: تحقیقات نشان می دهد یک فرد معلول در خانواده هزینه سرسامآوری دارد که خانواده از عهده آن برنمی آید و فناوری های توانبخشی با هزینه پایین و کیفیت بالا، به استقلال فرد معلول می انجامد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر فرهاد آزادی مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (یکشنبه) در آستانه جشنواره ملی فناوری های توانبخشی و در جمع خبرنگاران، افزود: ارتباط و تعامل گروه های فنی – مهندسی با دانشگاهیان علوم پزشکی در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، نتایج خوبی در حوزه فناوری های توانبخشی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: خوشبختانه در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، ۱۹۵ نفر شرکت کننده، آثار خودشان را به جشنواره ارسال کردند که آثار ارسالی در محورهای هشتگانه جشنواره مشتمل بر " ایده، اختراع، استارتاپ، محصول تجاری شده، محصول تجاری نشده، طرح یا پایان نامه محصول محور اتمام یافته، طرح یا پایان نامه محصول محور مصوب تمام نشده و ابتکارات دانش آموزی "، طبقه بندی و داوری شدند که در هر یک از محورهای مورد اشاره به نفرات اول تا سوم، هدایای نقدی اعطا خواهد شد.
دکتر آزادی افزود: در محورهای هشتگانه شاهد ۷۴ ایده، 33 اختراع، 16 استارت اپ، 26 ابتکار دانش آموزی، 20 محصول تجاری شده، 20 اثر از محصولات تجاری نشده، ۱۶ پایان نامه محصول محور که به اتمام رسیده و ۱۳ پیشنهاد مصوب که در راستای محصول است، به ثبت رسیده است .
وی گفت: در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، مشارکت فناوران از ۲۸ استان کشور را داشتیم و از نظر پراکندگی سطح تحصیلات شرکت کنندگان در این جشنواره، مشارکت ۳۰ نفر با مدرک دکتری، ۲۴ دانشجوی دکتری، ۲۸ نفر با کارشناس ارشد، ۴۶ دانشجوی کارشناسی ارشد، ۲۷ نفر کارشناس، ۱۳ نفر با کارشناسی ارشد، سه نفر با مدرک کاردانی و ۲۴ دانش آموز را شاهد بودیم .
دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی خاطرنشان کرد که کنگره فناوری های توانبخشی نیز همزمان با اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، در تاریخ ۲۲ آذرماه جاری، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.
دکتر آزادی افزود: کنگره فناوری های توانبخشی با توجه به حضور گروه های پزشکی، مهندسی و سازمان هایی نظیر سازمان بهزیستی کشور، بنیاد ۱۵ خرداد، جمعیت هلال احمر و ... که از دستاوردهای فناوری توانبخشی منتفع می شوند و از سوی دیگر، به دلیل حضور متولیانی نظیر مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت که مسئولیت صدور مجوز دارد و یا مسئولان دانشگاه که تولیدکننده علم در این بخش هستند، فرصت بی نظیری ایجاد می کند تا همه زیر یک سقف با هم آشنا شده، تعاملات بین بخشی ایجاد کنند و با هم افزایی و کسب تجربه های بی نظیر به نتایج دلخواه برسند و حضور دانشگاهیان فنی مهندسی و علوم پزشکی در کنار هم در این رویداد، می تواند بسیار کمک کننده برای گسترش فناوری های توانبخشی باشد .
وی تصریح کرد: شرکت کنندگان حوزه سلامت می توانند با استفاده از سامانه آموزش مداوم وزارت بهداشت نسبت به ثبت نام خود برای شرکت در کنگره اقدام کرده و امتیاز بازآموزی دریافت کنند و فارغ التحصیلان حوزه های فنی و مهندسی برای شرکت در این کنگره می توانند از سامانه ایجاد شده در وب سایت جشنواره، برای ثبت نام، دریافت گواهی نامه معتبر و کسب امتیاز استفاده کنند.
وی همچنین در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در مورد پوشش هزینه های تجهیزات توانبخشی توسط موسسات بیمه گر، گفت: اخیراً بیمه سلامت کل کشور، در زمینه پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، ۵۹ خدمت توانبخشی را برای معلولین سازمان بهزیستی در نظر گرفته است که تجهیزات ارتز و پروتز را هم شامل می شود، اما برای همه تجهیزات مورد نیاز جامعه توانخواه، پوشش بیمه ای خاص نداریم که خوشبختانه در اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، متولیان بیمه سلامت و متولیان بیمه نیروهای مسلح حضور دارند و نمایندگان این موسسات بیمه گر تحت عنوان میز خدمت با بستر و محیط جشنواره آشنا شده و به دنبال راهکارهایی جهت پوشش حداکثری برای جامعه توانخواه هستند.
دکتر آزادی همچنین در مورد تسهیلات اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی برای فناوران برتر، گفت: علاوه بر جوایز نقدی، استقرار رایگان در مرکز رشد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مساعدت در ثبت پتنت، همکاری در جذب سرمایه گذار و معرفی به مراجع ذیصلاح، از دیگر تسهیلاتی است که به نفرات برگزیده در اولین جشنواره فناوری های توانبخشی اعطاء خواهد شد.
وی در پایان این نشست، ابراز امیدواری کرد: با استمرار فعالیت هسته های فناور، ارتباط با این گروه ها و مشارکت استادان فعال حوزه فن بازار توانبخشی و حمایت متولیان وزارت بهداشت، شاهد تداوم برگزاری جشنواره و استقرار دبیرخانه دائمی فناوری های توانبخشی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باشیم.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور