• 1399/02/17 - 12:47
  • - تعداد بازدید: 13805
  • - تعداد بازدیدکننده: 86
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با تلاش معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، انجمن فیزیوتراپی ایران و جمعی از متخصصان رشته فیزیوتراپی؛

دستورالعمل « خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس کووید 19 » تهیه شد / وزارت بهداشت، به دانشگاه های کل کشور ابلاغ کرد

دستورالعمل « خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس کووید 19 » که به همت معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، انجمن فیزیوتراپی ایران و جمعی از متخصصان رشته فیزیوتراپی تهیه و تدوین شده است، از سوی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.

    دستورالعمل « خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس کووید 19 »  که به همت معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، انجمن فیزیوتراپی ایران و جمعی از متخصصان رشته فیزیوتراپی تهیه و تدوین شده است، از سوی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.




    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت طی نامه ای این دستورالعمل را به روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور و روسای بیمارستان های مسیج دانشوری، قلب شهید رجایی و مرکز قلب تهران ابلاغ  کرد.




    دستورالعمل « خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس کووید 19 »  با هدف، آگاهی رسانی به متخصصان فیزیوتراپی و کادر درمانی نسبت به نقش خدمات  فیزیوتراپی در مدیریت بیماران بستری و سرپایی در بیمارستان ها، نقاهتگاه ها، قرنطینه خانگی  و... ، که دارای تشخیص قطعی و یا مشکوک به  کووید  19 می باشند، تهیه  شده است.




   کووید 19،  بیماری ناشی از یک کرونا ویروس جدید است که در درجه اول بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد.  علائم کووید 19 می تواند از بیماری خفیف تا پنومونی، متفاوت باشد.  برخی از افراد دارای علائم خفیفی هستند و به راحتی بهبود می یابند، در صورتی که برخی دیگر ممکن است به نارسایی تنفسی دچار شده و یا به شدت بیمار شده و نیاز به پذیرش در بخشهای مراقبت های ویژه پیدا کنند.




   طبق این دستورالعمل،  بیماران پرخطر، از درمان فیزیوتراپی سود می برند.  به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای که ممکن است افزایش ترشحات یا سرفه ناکارآمد داشته باشند ( مانند بیماری عصبی عضلانی، بیماری تنفسی، سیستیک فیبروز و ...)، فیزیوتراپیست هایی که در واحد مراقبت ویژه کارمی کنند، از " فیزیوتراپی تنفسی "  و تکنیک های پاکسازی راه هوایی در بیماران متصل به ونتیلاتور که علائم ناکارآمد پاکسازی راههای هوایی را نشان می دهند، استفاده می کنند، آنان همچنین می توانند در وضعیت دهی  (پوزیشن دادن)  به بیماران کووید 19 با نارسایی شدید تنفسی، از جمله استفاده از پوزیشن خوابیده بر روی شکم، برای بهبود اکسیژن رسانی استفاده کنند.




   همچنین متخصصان فیزیوتراپی در مواردی که  بیمار به دلیل استرس ناشی از بیماری، ترس از محیط بیمارستانی، یا قرار گرفتن در وضعیت غلط و طولانی در بستر و بر هم خوردن شیوه عادی زندگی دچار اضطراب و تغییر الگوی تنفسی می شود، می توانند با انجام  فیزیوتراپی تنفسی و آموزش تمرینات ، در درمان بیماران با تشخیص قطعی و یا مشکوک به کووید 19 در بیمارستان ها، نقاهتگاه ها و منازل نقش داشته باشند.




   این دستورالعمل ، به کادر درمانی توصیه کرده است که در چنین مواردی، ارزیابی بیمار به بیمار صورت گرفته و مداخلات لازم  بر اساس شاخص های بالینی انجام شود.




   با توجه به انجام مراقبت های ویژه پزشکی برای برخی از بیماران کووید 19 از جمله ونتیلاسیون طولانی مدت، داروهای مسکن و داروهای بلوک کننده عصبی - عضلانی، ممکن است این بیماران در معرض خطر ابتلا به ضعف اکتسابی ICU ( ICU-AW  نیز قرار بگیرند که توانبخشی زود هنگام  پس از مرحله حاد سندرم زجر تنفسی (ARDS)  به منظور محدود کردن شدت ضعف اکتسابی ICU ( ICU-AW  و بهبود سریع عملکرد، ضروری می باشد.




  « فیزیوتراپی »، در ارائه مداخلات اندام ها  ( فرایند های مرتبط با راه اندازی بیمار و تمرین درمانی ) برای بهبود یافتگان از بیماری شدید کووید 19 ، به منظور توانمند کردن آنان جهت بازگشت به خانه  نیز نقش اساسی دارد.




    گفتنی است که این دستورالعمل بر مدیریت فیزیوتراپی بیماران مبتلا به کووید 19 بستری شده در بیمارستان ها  (بخش های مراقبت های ویژه و بخش های عادی)، نقاهتگاه ها و منازل  (بیماران قرنطینه و غیر قرنطینه) ، در قالب بخش های « توصیه های لازم برای آماده سازی نیروی کار فیزیوتراپی، کلیات فیزیوتراپی تنفسی و اندام ها و اقدامات مورد نیاز آنها، و تجهیزات حفاظت فردی »  تمرکز یافته است.


   همچنین لازم به ذکر است، انجمن فیزیوتراپی ایران با همکاری اعضای هیات علمی گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در اواخر فروردین ماه سالجاری، با تهیه و انتشار سه کلیپ، علم و مهارت رشته فیزیوتراپی را برای درمان و آموزش بیماران کووید 19 و کادر درمانی، در اختیار گذاشته است.


   محتوای علمی و عملی این کلیپ ها ، مربوط به « نحوه استفاده از تجهیزات محافظت فردی در مواجهه با بیمار کووید- 19 ، تمرینات تنفسی بعد از فاز حاد بیماری کرونا در بخش های بیمارستانی و منزل ، و  پاسخ به پرسش های همکاران فیزیوتراپیست در باره بیماری کووید-19 توسط  دکتر "حسین اخوان " فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی » می باشد.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات، علاوه بر تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 دانشجو در سه مقطع رشته های تخصصی سه حوزه سلامت ( توانبخشی، رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی ) ، در طراحی و اجرای پروژه های ملی و منطقه ای نیز مشارکت دارد.


 


نامه دستورالعمل خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس COVID 19


دستورالعمل خدمات فیزیوتراپی در پاندمی ویروس COVID 19


نحوه استفاده از تجهیزات محافظت فردی در مواجهه با بیمار کووید- 19


تمرینات تنفسی بعد از فاز حاد بیماری کرونا در بخش های بیمارستانی و منزل


پاسخ به پرسش های همکاران فیزیوتراپیست در باره بیماری کووید-19


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16583
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: