• 1395/06/08 - 14:35
  • - تعداد بازدید: 2624
  • - تعداد بازدیدکننده: 113
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

دکتر ضرغام: باید فضای آموزشی مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها تغییر کند

دبیر بنیاد نخبگان کشور و رییس بنیاد علم ایران طی سخنانی در مراسم دانش آموختگان سال تحصیلی 95- 94 دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، گفت: باید فضای آموزشی مهدهای کودک ، مدارس و دانشگاهها تغییر کند.



دبیر بنیاد نخبگان کشور و رییس بنیاد علم ایران طی سخنانی در مراسم دانش آموختگان سال تحصیلی 95- 94 دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، گفت: باید فضای آموزشی مهدهای کودک ، مدارس و دانشگاهها تغییر کند.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " نصرالله ضرغام " با اشاره به تغییر شیوه های آموزشی در برخی از کشورهای دنیا در جهت شناسایی استعدادها، پرورش و کارآفرینی براساس آنها، افزود: کشور فنلاند ، موفق ترین کشور اروپایی است که روی استعداد دانش آموزان خود کار می کند.


   وی ادامه داد: آن کشورها، در جهت تحقق این هدف ، از شیوه های جدید آموزشی برای والدین در دوران قبل از بارداری مادر، در حین بارداری و پس از تولد فرزند،استفاده می کنند. کلاسها معنا و مفهوم خودشان را ازدست داده اند و عرصه هستی، بعنوان کلاس درس محسوب می شود.


   وی به تدوین اساسنامه بنیاد ملی نخبگان کشور در سال 1382 با هدف ، شناسایی استعدادهای فرزندان کشور، پرورش آن و ایجاد کار درخور استعداد آنان ، اشاره کرد و گفت: برای اینکار ، می بایست خوب فکر کنیم ، کلان نگاه کنیم و نگرش ما ، از جامعیت برخوردار باشد.


   رییس بنیاد علم ایران تاکید کرد: خوب فکر کردن و خوب اندیشیدن ، اساس ایده پردازی ، نوآوری و خلاقیت است و لذا دانشگاهها باید الگو ارائه بدهند، فرهنگ سازی ، کادرسازی و نوآوری ، باید در دانشگاهها اتفاق بیافتد.


   دکتر ضرغام با اشاره به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی در متن جامعه است و رشته های آن برای رفع نیازهای جامعه کاربرد دارد، افزود: دانشگاههای دیگر نیز باید در جامعه حضور داشته باشند و پژوهش های دانشگاهی در جهت رسیدگی به نیازهای جامعه باشد.


   وی سپس با بیان مقدمه ای از چگونگی تاسیس بنیاد علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور) ، گفت: با مطالعه و بررسی فعالیت حدود 24 بنیاد علم فعال در دنیا ، اساسنامه بنیاد علم ایران تدوین ، و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد تا بتواند به توسعه علم و فناوری در کشور ، کمک کند.


   رییس بنیاد علم ایران افزود: این بنیاد براساس ظرفیت های علمی ، پژوهشی و فناورانه ، خدمات حمایتی خود را ارائه می دهد .


    دکتر ضرغام ، به چگونگی اعطای کرسی پژوهشی به دانشمندان ایرانی از طریق این بنیاد اشاره کرد و اظهارداشت: تاکنون به 46 تن از اساتید و دانشمندان کشور از جمله پرفسور حسین نجم آبادی (مدیر مرکز تحقیقات ژنتیک و رییس گروه ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی ) ، کرسی پژوهشی اعطا شده است.


   وی افزود: صندوق حمایت از پژوهشگران از طریق این کرسی پژوهشی ، صاحب کرسی را بمدت ده سال با پرداخت سالانه 50 میلیون تومان ، مورد حمایت قرار می دهد و در پنج سال اول ، برای انجام فعالیت های علمی خود می تواند دو نیروی همکار ایرانی بصورت پسا دکترا داشته باشد ، و در پنج سال بعد ، می بایست از همکاران خارجی استفاده کند ، چرا که می خواهیم دانشمندان ایرانی بتوانند از ظرفیت علمی اساتید و محققان خارجی نیز بهره بگیرند.


   وی ادامه داد: همانطور که، بالاترین دارایی های فکری مربوط به کشور آمریکا است ، در حالی که 42 درصد دانشمندان حوزه پزشکی آمریکا ، خارجی هستند.


   وی همچنین به اعطای گرنت پژوهشی به محققان به عنوان حمایت مالی یک ساله اشاره کرد و گفت: اعطای خدمات پسادکترا ، نیز از دیگر خدمات حمایتی بنیاد علم ایران است بطوری که در سال گذشته ، یک هزار و 170 پسادکتری در قالب عقد قراردادها و تفاهم نامه ها با مراکز علمی – پژوهشی و دانشگاهها اعطا شد و این سیاست همچنان ادامه خواهد داشت.


   دکتر ضرغام افزود: هم اکنون حدود 90 هزار دانشجوی دکتری در کشور مشغول به تحصیل می باشند که بنیاد علم ایران می تواند از رساله های دکتری آنان ، حمایت کند و  در صورت تصویب رساله  در کمیسیون های تخصصی بنیاد ، تا سقف 35 میلیون تومان ، برای اجرای آن پرداخت می شود.


   وی ، حمایت از پژوهش سراهای دانش آموزی ، اختراعات ، برگزاری کارگاههای آموزشی و رخدادهای علمی را از دیگر خدمات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ذکر کرد.


   دبیر بنیاد ملی نخبگان همچنین از حمایت های این بنیاد گفت که بنیاد ملی نخبگان ، از دانشجویان و استعدادهای برتر حمایت می کند و در صورت وجود فعالیت های آنان در چارچوب کار بنیاد نخبگان ، سالانه تا 40 میلیون تومان نیز به آن فعالیت ها ، کمک مالی خواهد شد.


   وی در پایان سخنانش تصریح کرد: برای استفاده از تمام ظرفیت های علمی ، باید استعداد ها را شناسایی کرده و براساس آن ، برنامه حمایتی تدوین و اجرا شود.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 8959

تصاویر

کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: