• 1397/11/16 - 20:37
  • - تعداد بازدید: 7056
  • - تعداد بازدیدکننده: 72
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی، بر حضور هر چه بیشتر اعضای هیات علمی در بیمارستان ها تاکید کرد

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست مشترک معاونان آموزشی، تحقیقات و درمان، و مدیران آنان، توسعه معاونت درمان را از اهداف دانشگاه ذکر کرد و بر تعامل هرچه بیشتر گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی با معاونت درمان و حضور اعضای هیات علمی در بیمارستان ها تاکید کرد.

گالری تصاویر




رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست مشترک معاونان آموزشی، تحقیقات و درمان، و مدیران آنان، توسعه معاونت درمان را از اهداف دانشگاه ذکر کرد و بر تعامل هرچه بیشتر گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی با معاونت درمان و حضور اعضای هیات علمی در بیمارستان ها تاکید کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " امیرمسعود عرب " در این نشست مشترک که در بیمارستان توانبخشی "رفیده" برگزار شد، افزود: بخشی از مسئولیت دانشگاه علوم بهزیستی، ارائه خدمات به جامعه است که در قالب معاونت درمان اجرا می شود و در واقع، نقش معاونت درمان در توانبخشی، سلامت روان و همچنین، سلامت اجتماعی، بسیار حائز اهمیت است.


    وی با توجه به رسالت دانشگاه گفت که باید به توسعه سلامت در سه حوزه، توجه کرده و راهکارهای اجرایی و عملی در این زمینه را به وزارت بهداشت ارائه بدهیم و همینطور که زیرساخت ها و امکانات معاونت درمان نشان می دهد، این معاونت از توسعه لازم برخوردار نیست.


   دکتر عرب افزود: هرچند که معاونت درمان دانشگاه تلاش های بسیاری طی ماه های اخیر برای توسعه زیرساخت ها و امکانات از خود نشان داده و موافقت هایی نیز از وزارت بهداشت برای احیای این معاونت دریافت کرده است، اما ارتباط هرچه بیشتر و بهتر معاونت های آموزشی و پژوهشی با معاونت درمان، در حل بسیاری از مسایل و مشکلات موثر خواهد بود.


   وی به نقش خدمات توانبخشی در بازتوانی افراد جامعه و برگشت بیماران به زندگی عادی بویژه بعد از اعمال جراحی، اشاره کرد و گفت: خدمات توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی که بیماران و حتی خانواده های آنان نیاز دارند، در بسیاری از کشورهای دنیا بصورت نظام مند و سیستماتیک ارائه می شود اما در کشور ما بیماران بویژه افراد دچار ضایعات نخاعی، سکته مغزی، و یا بیماری های MS و پارکینسون، به دلیل کمبود مراکز  و بیمارستان های توانبخشی، از این خدمات استفاده نمی کنند و یا به دلیل مشکلات مالی، بصورت کامل بهره مند نخواهند شد.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به زحمتی که طی سالهای اخیر برای راه اندازی بیمارستان توانبخشی رفیده کشیده شد و هم اکنون از استاندارد قابل قبولی برخوردار است، افزود: یکی از دو اقدام مهم که باید انجام شود، تقویت ارتباط بین بیمارستان رفیده با دانشگاه های علوم پزشکی دیگر و بیمارستان های جنرال است، تا بیماران آنها پس از دریافت خدمات پزشکی و جراحی، نیازهای توانبخشی خود را مستقیما از طریق بیمارستان توانبخشی رفیده رفع کنند.


   دکتر عرب ادامه داد: اقدام مهم دیگر، کار گروهی (Teamwork) تمامی متخصصان و اساتید گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه در بیمارستان های تحت پوشش است، و همانطور که در بیمارستان های بزرگ دنیا، بخشی از فضای فیزیکی بیمارستان را به امور تحقیقاتی اختصاص می دهند، در بیمارستان های ما نیز اساتید و محققان، حتی هیات علمی آموزشی و تحقیقاتی حوزه سلامت اجتماعی، می توانند با حضور در فیلدهای آموزشی، نقش بسزایی در روند سلامتی بیماران و جامعه داشته باشند.


******


    دکتر " فریدون لایقی " رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده، با اعلام کمبود هیات علمی در برخی از بخش های این بیمارستان، گفت: وقتی که دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، بقیه الله و...  از امکانات بیمارستان توانبخشی رفیده برای آموزش دانشجویانشان استفاده می کنند، چرا برخی از گروه های آموزشی دانشگاه ما حضور کم رنگی در این بیمارستان دارند.


    وی تصریح کرد: ما نیاز داریم که کار گروهی انجام بدهیم و  اگر چند تخصص به یک بیمار خدمات بدهند، مطمئنا در روند سلامتی و تسریع در بازگشت او به جامعه و  ادامه زندگی عادی، موثر خواهد بود.


******


معاونت درمان، بستر لازم برای حضور پر رنگ تر هیات علمی آموزشی و پژوهشی در مراکز درمانی وابسته را فراهم می کند


   دکتر " بیژن خراسانی " معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی، ضرورت برگزاری نشست های مشترک سه معاونت و مدیران آنها را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به رسالت معاونت درمان که باید بستر لازم برای فعالیت معاونت های دیگر (آموزش و تحقیقات) را فراهم کند، می طلبد که با انجام کار گروهی و استفاده از نظرها و پیشنهادهای معاونت های دیگر، اهداف و برنامه های خود را تدوین کند.


   وی با تاکید بر حضور پررنگ تر اساتید گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در بیمارستان ها و کلینیک های پزشکی – توانبخشی وابسته به دانشگاه، افزود: قطعا این اقدام، نیازمند زمینه سازی برای حضور حداکثری گروه هاست و این وظیفه معاونت درمان دانشگاه است تا این بستر را فراهم کند.


******


معاون آموزشی از  گروه های آموزشی که در بیمارستان ها و کلینیک های وابسته دانشگاه فعالیت می کنند، تشکر کرد


    دکتر " آرش میراب زاده " معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی، ضمن تشکر ویژه از گروه های آموزشی که در فیلد فعالیت می کنند، آمادگی این معاونت برای جبران کمبود تخصص های لازم در بیمارستان ها و کلینیک ها را اعلام کرد.


    وی با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای حضور بیشتر هیات علمی در بیمارستان روانپزشکی رازی، افزود: اگر به معاونت آموزشی اعلام شود که بیمارستان توانبخشی رفیده نیز نیاز به حضور و فعالیت مشترک چه گروه های آموزشی دارد، نسبت به رفع این کمبود اقدام خواهد کرد.


******


دکتر خدایی، آمادگی اعضای هیات علمی گروه روانپزشکی برای حضور در بیمارستان رفیده و توسعه کتابخانه این بیمارستان را اعلام کرد


    دکتر " محمدرضا خدایی اردکانی " معاون تحقیقات و مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی، آمادگی اعضای هیات علمی گروه روانپزشکی و همچنین مراکز تحقیقاتی برای حضور بیشتر در بیمارستان رفیده را اعلام کرد و بویژه گسترش خدمات روانپزشکی کودک و نوجوان در این بیمارستان را پیشنهاد داد.


    وی همچنین افزود: معاونت تحقیقات می تواند کتابخانه بیمارستان رفیده را نیز با کتابهای حوزه توانبخشی و بخصوص کتاب های مرجع توسعه بدهد.


******


معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه بر توجه هرچه بیشتر هیات علمی به امور فرهنگی تاکید کرد


   دکتر " حسن شاکری " معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی، نیز در این نشست از مدیران گروه ها و مراکز تحقیقاتی خواست تا در کنار امور آموزشی و پژوهشی، از وظیفه فرهنگی غافل نشده و با تشکیل کمیته فرهنگی در هر گروه، به پیشرفت امور فرهنگی دانشگاه کمک کنند.


   وی همچنین اردوهای جهادی را یکی از عرصه های حضور دانشجویان برای آشنایی با نیازهای جامعه ذکر کرد و افزود: اساتید نیز اگر در این اردوها حضوری فعال داشته باشند، فرهنگ جهادی و همدردی با نیازمندان جامعه، در دانشجویان نهادینه خواهد شد.


   در ادامه این نشست، برخی از مدیران گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی همچون دکتر حسینی مدیر گروه کاردرمانی، دکتر فدایی وطن مدیر گروه سالمندشناسی، دکتر خانکه  مدیر گروه و مرکز سلامت در حوادث و بلایا، دکتر بهمنی مدیر گروه مشاوره، دکتر طباطبایی مدیر گروه ارگونومی، دکتر موسوی مدیر گروه ارتوپدی فنی و مهندس وهاب کاشانی از اساتید گروه ارتز و پروتز، نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با توسعه معاونت درمان و امکانات لازم برای حضور بیشتر گروه های آموزشی در بیمارستان توانبخشی رفیده را اعلام کردند.


   " اختصاص فضای فیزیکی لازم، تجهیزات لازم برای فعالیت بیشتر هیات علمی در بیمارستان رفیده، و همچنین، تدوین دستورالعمل ها و پروتکل های لازم برای پشتیبانی از فعالیت های علمی و تخصصی برای اعلام به وزارت بهداشت و اجرا در مراکز درمانی "، محورهای سخنان مدیران گروه های آموزشی را تشکیل داد.


   در همین راستا، دکتر خراسانی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه، اقدامات و فعالیت های این معاونت طی ماههای اخیر در مورد تدوین راهنماهای بالینی، دستورالعمل ها و پروتکل های لازم ، گسترش بیمارستان های توانبخشی و همچنین، مکاتباتی که برای تبیین ضرورت پوشش بیمه ها از خدمات توانبخشی شده را بیان داشت.


   دکتر " ساجدی " رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی نیز بر همکاری و حمایت گروه های آموزشی از روند تدوین دستورالعمل ها و پروتکل ها تاکید کرد و گفت: اگر گروه های آموزشی برای تدوین گایدلاین ها و پروتکل های رشته و تخصص مربوطه همکاری داشته باشند، این راهنماها براساس نیاز جامعه تدوین خواهد شد و اگر دخالتی نداشته باشند، سازمان ها و ادارات دیگر به این کار اقدام خواهند کرد که احتمال وجود نواقص و ایراداتی در آنها می رود.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در رشته های خاص سه حوزه سلامت ( رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی و توانبخشی ) همچون " مدیریت رفاه و سلامت اجتماعی، رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان، مددکاری اجتماعی، مشاوره و روانشناسی بالینی، سلامت در حوادث و بلایا، و همچنین روانپزشکی، روانشناسی، پرستاری توانبخشی و ... " ، ضمن تعلیم و تربیت نیروی متخصص، در طراحی و اجرای پروژه های ملی و منطقه ای مشارکت دارد.


    این دانشگاه تحت نظارت وزارت بهداشت و از طریق دو بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی و دو مرکز پزشکی – توانبخشی اسماء و نظام مافی و بکارگیری توان علمی و تخصصی اعضای هیات علمی که از متخصصان بنام کشور هستند، انواع خدمات حیطه فعالیت خود را به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


تهیه عکس: محبی


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13742
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: