• 1401/01/14 - 18:28
  • - تعداد بازدید: 1807
  • - تعداد بازدیدکننده: 140
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

رئیس دانشگاه: امسال، سال تحول در همه فعالیت ها با تاکید بر مرجعیت دانشگاه است

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (یکشنبه) در دیدار نوروزی جمعی از کارکنان، اعضای هیات علمی و مدیران با هیات رئیسه دانشگاه که در سالن اجتماعات احمدی روشن برگزار شد، گفت: امسال، سال تحول در همه فعالیت های دانشگاه با تاکید بر مرجعیت توانبخشی و سلامت اجتماعی است.

   رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (یکشنبه) در دیدار نوروزی جمعی از کارکنان، اعضای هیات علمی و مدیران با هیات رئیسه دانشگاه که در سالن اجتماعات احمدی روشن برگزار شد، گفت: امسال، سال تحول در همه فعالیت های دانشگاه با تاکید بر مرجعیت توانبخشی و سلامت اجتماعی است.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه طی سخنانی ضمن تبریک سال نو و ایام ماه های مبارک رجب، شعبان و رمضان، سال گذشته را سال سختی برای مردم کشورمان و مردم دنیا دانست، چرا که مردم در رنج بیماری و فشار اقتصادی بودند ولی گذشت، خوشبختانه انتخابات داشتیم و بعد از آن تیم آقای رئیسی با روحیه انقلابی، ایجاد تحول، تامین عدالت و اشتغال در کشور آمدند و تلاش خوبی کردند و انرژی خوبی از خود گذاشتند و اتفاقات خوبی هم افتاد و پیش آگهی آن هم، این است که اتفاقات خوب هم در آینده رقم خواهد خورد.


   وی افزود: در دانشگاه هم اتفاقات خوبی طی سالها افتاده، دانشگاه وارد سی امین سال فعالیت خود می شود، این دانشگاه با فلسفه مرجعیت توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روان تاسیس شده و در این حوزه ها خدمات بسیاری انجام شده و همانطور که اخیرا به مقام عالی وزارت گفتم، بهبود خدمات و بهبود استانداردهای توانبخشی و حتی ادبیات توانبخشی در کشور، متاثر از فعالیت های این دانشگاه است.


    دکتر خانکه تصریح کرد: فعالیت های دانشگاه در زمینه تولید شواهد علمی و تربیت نیروی انسانی متخصص و فارغ التحصیلانی که در کشور فعالیت می کنند، و در کنار سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر، سهمی در سیاستگذاری حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی داشته است، اما بنظر می آید که باید کارهای جدیدی را در برنامه های خود داشته باشد.


    وی گفت: در اواخر سال گذشته ، آقای وزیر از بیمارستان روانپزشکی رازی بازدید کردند و دستوراتی دادند که با کمک معاونان سیاستگذاری ها انجام می شود. سال جاری باید سال تحول باشد، مقام معظم رهبری هر سال نامگذاری برای سال جدید دارند و براساس آن، جریانی در کشور آغاز می شود، امسال نیز سال تمرکز بر فعالیت های دانش بنیان، تولید و اشتغالزایی است.


    وی افزود:  وقتی می گوییم دانش بنیان، یعنی هرچه تولید می شود مبتنی بر دانش بومی باشد، که این دانش بومی حمایتش بکند، در مرحله دوم باید این دانش ایجاد تولید بکند و در نهایت، این دانش باید اشتغال ایجاد کند. ما بیش از هرچیز نیاز به اشتغال جوانهایمان داریم، اما اشتغالی که مبتنی بر تولید، مبنی بر دانش فنی باشد و برای کشور ایجاد ثروت و سرمایه بکند، بنابر این براساس نامگذاری مقام معظم رهبری و سخنان رئیس جمهوری، تلاش مسئولان کشور بر این موضوع تمرکز دارد که امسال، سال تحول و حرکت باشد.


    دکتر خانکه تاکید کرد که دانشگاه ما نیز باید تحول در حوزه های مختلف ایجاد کند و هر چند که در هر حوزه تاکنون فعالیت های خوبی انجام شده، اما کافی نیست. ما در حوزه درمان، نیاز داریم که تحولات چشمگیر در مراکز درمانی تابعه داشته باشیم. بیمارستان روانپزشکی رازی در سال  1297 تاسیس شده است و 1375 تخت بستری دارد، مرجعیت خدمات توانبخشی و سلامت روان در کشور بوده و خدمات متعددی در طول عمر خودش ارائه داده، 100 هکتار زمین دارد و دارای برند و شناسنامه ای است، اما بنظر می آید که ما باید در خدمات روانپزشکی، تنوع داشته باشیم و از این ظرفیت بی نظیر استفاده کنیم و در عین حال، خدمات دیگر هم ارائه بدهیم .


    وی اظهار داشت: نگرش سلامت روان در دنیا تغییر کرده ، خدمات طولانی مدت معنی ندارد، بلکه خدمات کوتاه مدت لازم است تا با خدمات و مراقبت در منزل و در جامعه ارائه شود، بنابر این مرکز روانپزشکی رازی، باید زیر چتر حمایت معاونت درمان و با مشارکت دیگر معاونت ها، برنامه قوی تحول را تهیه کنند. بهرحال باید بیشتر از این ظرفیت استفاده شود و خدمات بهتری را ارائه بدهیم.


    وی ادامه داد: در بیمارستان توانبخشی رفیده که نمونه ای از یک مرکز تخصصی توانبخشی است، خدمات خوبی ارائه می شود. هر موقع به رفیده مراجعه شود، هم در زمینه علمی و هم خدمات دارای استاندارد است. البته خدمات توانبخشی در همه کشورهای دنیا، گران است و حمایت  هم نمی شوند و فقط هزینه دارد و هزینه های آن را نیز دولت پرداخت می کند.


    دکتر خانکه، نگاه به مراکز درمانی وابسته به دانشگاه را صرفا ایجاد درآمد ندانست و گفت، بلکه ما یک مرکز آموزشی و پژوهشی هستیم ، و بنظر می آید که ما باید از ظرفیت های موجود استفاده کنیم تا کمی از هزینه های مراکز جبران بشود و خدمات خوبی ارائه بشود.


    وی افزود: در کلینیک های نظام مافی  و  اسماء نیز همین نگرش وجود دارد. در بیمارستان اخوان، پیشرفت پروژه خوب است و تیم توسعه کارهای خوبی انجام دادند، اما هنوز وام و منابع خودمان برای تکمیل این پروژه را دریافت نکردیم و اگر بیمارستان اخوان با ظرفیت یک صد تخت راه اندازی شود، ما رفیده 2 را خواهیم داشت.


    وی اظهار داشت: مرکز توانبخشی دیگری در منطقه یافت آباد داریم و تقریبا آماده بهره برداری است و در حال پیگیری مشکلات اداری آن هستیم  و ان شاالله آن هم امسال به بهره برداری برسد، بنابر این انتظار است که در حوزه درمان، تحول در حوزه های توانبخشی، درمان، بهداشت و غذا و دارو اتفاق بیافتد.


    رئیس دانشگاه افزود: در حوزه آموزش، دارای 22 دپارتمان اصلی و یک دپارتمان مجازی هستیم و در دو سال کرونا، برغم آنکه دانشجویان آمده اند، آموزش ها را دریافت کرده و فارغ التحصیل شده اند،  اما مانند سایر دانشگاه ها رکودی در آموزش حاکم بوده ، مراکز ما زیاد پذیرا نبودند، انتظار داریم که دکتر خرم خورشید (معاون آموزشی) با کمک همه گروه های آموزشی، حمایت کنند تا دانشجویان زودتر فارغ التحصیل بشوند و عقب ماندگی آموزشی جبران بشود و اگر مهارت بالینی دریافت نکردند، شرایط مهیا شود تا دریافت کنند و در عین حال، ما نیاز به رشته های بین رشته ای داریم، نیاز به افزایش ظرفیت دانشجو و نیاز به حضور بیشتر اساتید در مراکز درمانی و نیاز به ارتباط بیشتر اعضای هیات علمی با دانشجویان داریم.


     وی ابراز امیدواری کرد که اساتید بتوانند دانشجویان را به سمت فعالیت های پژوهشی سوق بدهند تا منجر به فناوری شود، گروه های آموزشی با مراکز تحقیقاتی ارتباط بیشتری برقرار کنند، و ما ان شاالله بتوانیم در کنار آموزش و پژوهش، تحولی هم در حوزه دانش بنیان که فرمایش مقام معظم رهبری است، ذاشته باشیم.


    دکتر خانکه افزود: از امروز دفتر تحول در دانشگاه فعال شده است که به دستور آقای وزیر، کار خود را برای ایجاد تحول در بخش های مختلف دنبال کند. ارتباط بیشتر با دانشجویان و اساتید، ارتقای کیفیت آموزشی و سعی کنیم پایان نامه ها و تحقیقات دانشجویی ما به سمت نیازهای مردم حرکت کند و با حضور در مراکز درمانی، نقاط ضعف و قوت را هم شناسایی کرده و شاهد ارتقا در مراکز باشیم.


    وی به عملکرد حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: حتما دکتر فلاحی برنامه خوبی دارند، امسال بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، سال پژوهش است و پژوهش باید متفاوت کار کند، حوزه فناوری ورود پیدا کند و دانش بنیان را توسط اساتید گسترش بدهیم، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما باید به فناوری ورود پیدا کنند و در حوزه تجهیزات توانبخشی، مردم واقعا گرفتارند و جامعه ای که بیش از 10 درصد آن سالمندند و بیش از 30 درصد نیازمند خدمات توانبخشی و معلول دارد، برای رفع نیازهای اولیه خود مشکل دارد و نیاز به تجهیزاتی دارد که باید یا با الگوی خارجی تولید بشود و یا ما متناسب با بوم خودمان تولید کنیم. بنابر این در حوزه پژوهش هم باید شاهد تحول باشیم .


     وی همچنین گفت که انتظار ما و دستور آقای وزیر، تاسیس پژوهشکده هاست که ان شاالله پژوهشکده سلامت اجتماعی و پژوهشکده سیاستگذاری توانبخشی امسال راه بیاندازیم . دانشگاه باید مرجعیت خود را در سیاستگذاری توانبخشی، سیاستگذاری در سلامت اجتماعی و سلامت روان داشته باشد و وقتی این اتفاق می افتد که پژوهشکده ها و گروه های آموزشی در کنار هم کار کنند، تولید شواهد کنند و این شواهد بدست ذینفعان برسد و آنان استفاده کنند.


     رئیس دانشگاه با اشاره به  حوزه دانشجویی نیز گفت:  دکتر خانجانی زحمت می کشند و باید تلاش شود تا مشارکت بیشتر دانشجویان جلب شود، انتظار است که این حوزه با حوزه های آموزش و پژوهش ارتباط بیشتری برقرار بکند و اساتید ارتباط بیشتری با دانشجویان داشته و به خوابگاه ها سر بزنند. دانشجویان مانند بچه های ما هستند و بد نیست که به وضعیت آنان در خوابگاه ها نیز توجه داشته باشیم. ضمن آنکه دانشجویان دو سال کرونا را در دانشگاه حضور نداشتند، مشکلات و نگرانی هایی دارند، و لازم است که ما در کنارشان باشیم و کمک شان کنیم و در زمینه اشتغال به آنان کمک کنیم و زمان بیشتری را با آنان صرف کنیم. همکاران ما در حوزه ستادی نیز ان شاالله پذیرای دانشجویان باشند، دانشجویان باید مهارت های اجتماعی را در دانشگاه بیاموزند، چون آینده سازان این کشور هستند.


    دکتر خانکه افزود: حوزه توسعه دانشگاه نیز در سال گذشته با کمبود منابع مواجه بود و نتوانستیم خیلی از برنامه ها را اجرا کنیم، باید همکاران این حوزه تلاش کنند تا پروژه های عمرانی جلو برود، توسعه نیروی انسانی و در زمینه جذب هیات علمی، انتظار می رود هیات علمی جوان و پر انرژی ، معتقد و انقلابی وارد دانشگاه بشود تا بتوانند گروه های ما را حرکت بدهند.


     وی تاکید کرد: بنابر این بخواست خدا، امسال سال خوب و پربرکتی است ، سالی است که با ماه رمضان آغاز شد و من مطمئن هستم که سال خوبی برای کشور خواهد بود. همانطور که مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، طلیعه خوبی برای کشور متصور هستند و من مطمئنم که با روحیه ای که در مسئولان و مردم کشورمان وجود دارد، سال پربرکت و با مشکلات کمتری را خواهیم داشت. دانشگاه ما نیز به بالندگی خودش برسد چون این دانشگاه، بخشی از نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ما متعهد هستیم و باید خدمت کنیم.


     وی افزود: من انتظار دارم که همکاران، دانشگاه را از خودشان بدانند، ایده بدهند و نقد کنند. و بی تفاوت نباشند و تا زمانی که من افتخار دارم و رئیس دانشگاه باشم، تمام تلاش خودم را صرف می کنم و مطمئنا شما هم همینطور هستید و ان شاالله در این ماه مبارک و شب های قدر همدیگر را دعا کنیم ، خانواده دانشگاه مانند دیگر اقشار جامعه، در مسیر سربلندی و توسعه کشور حرکت کند.


*******


   در ادامه ، دکتر محسنی بندپی نماینده مجلس شورای اسلامی و معاون امور بین الملل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در سخنانی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان، سال نو و آغاز بهار قرآن و ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و برای همکاران دعا خیر داشت.


     وی با اشاره به نامگذاری امسال و فرمایشات مقام معظم رهبری در ابتدای سال جدید، گفت: شعار کلیدی هر سال ما پیرامون مسایل اقتصادی بوده است و نامگذاری امسال نیز بر تولید دانش بنیان و اشتغالزایی استوار شده است و بیشتر تمرکز حاکمیت بر اقتصاد درون زای برون گرا بوده است ولی متاسفانه ما نتوانستیم این هدف را تحقق ببخشیم.


     دکتر محسنی بندپی افزود: اما پیرامون تولید دانش بنیان، باید توجه داشت که شاید علت عمده عدم اقبال و استقبال ما در مصرف تولید داخلی، کیفیت پائین بوده است و تولید دانش بنیان، یعنی تولید بر مبنای دانش و بر مبنای علم و کیفیت است و اگر امسال ما موفق نشویم و تغییر جدی در تولید رقم بزنیم، شاید باید این بخش را ببندیم، ضمن آنکه چون خیلی از تولیدات ما دانش بنیان نبوده ، تحریم پذیر بوده است.همچنین موضوع دیگر که مورد توجه مقام معظم رهبری بود، رشد بیش از 100 درصدی شرکت های دانش بنیان است.


    وی تصریح کرد: ما باید ببینیم که در دانشگاه خودمان چند شرکت دانش بنیان داریم، در کشور 6700 شرکت دانش بنیان داریم که بیش از 4 هزار شرکت از میان آنها، خدماتی هستند و تنها حدود دو هزار شرکت، تولیدی هستند و خدا می داند که چقدر از این دو هزار شرکت ، مشکلات جدی در مسیر تولید دارند که باید این مسیر را برایشان هموار کنیم.


    این نماینده مجلس افزود:  این علاوه بر آن موضوع است که نیازهای اصلی مملکت را مورد توجه قرار بدهند و درد و مشکلات مردم کاهش بیابد، اشتغال جوانان افزایش یابد، مشکلات ازدواج و مسکن جوانان و آسیب های اجتماعی در جامعه کاهش یابد. ان شاالله سال 1401، سالی متفاوت باشد و به حق این ایام مبارک ، بهترین اتفاقات برای مردم بیافتد.



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 22155
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: