به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
رئیس دانشگاه: پیرامون موضوع « کووید »، می توانیم گرنت های بیشتری را جذب کنیم
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روز دوشنبه در نشست شورای پژوهشی دانشگاه که بصورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: روسای مراکز تحقیقاتی، با بکارگیری دانشجویان دکتری، همکاری با گروه های متناظر، فعالیت بیشتری داشته و پیرامون موضوع « کووید »، گرنت های بیشتری را جذب کنند.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روز دوشنبه در نشست شورای پژوهشی دانشگاه که بصورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: روسای مراکز تحقیقاتی، با بکارگیری دانشجویان دکتری، همکاری با گروه های متناظر، فعالیت بیشتری داشته و پیرامون موضوع « کووید »، گرنت های بیشتری را جذب کنند.
دکتر حمیدرضا خانکه با اشاره به وجود موضوع های مختلف پیرامون « کووید » که قابل طرح و پیگیری از طریق مراکز تحقیقاتی است، بر حضور مستمر روسای مراکز تحقیقاتی در دانشگاه تاکید کرد و فعالیت های بیشتر تحقیقاتی با محوریت کووید، در حوزه های اجتماعی، سلامت روان، سوء مصرف مواد و ... را لازم دانست.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، وی همچنین ضمن عرض تبریک به دکتر " فریبا یادگاری " عضو هیات علمی و مدیر بخش اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه که به تازگی ابلاغ " قائم مقام معاونت تحقیقات دانشگاه " را از دکتر خرم خورشید (معاون تحقیقات دانشگاه) دریافت کرده است، افزود: مراکز تحقیقاتی ما باید فعالیت خود را مانند قبل از شیوع کرونا با قوت ادامه بدهند، و نسبت به اجرای طرح های ملی و تربیت نیرو بعنوان دکترای پژوهشی اقدام کنند و دکتر خرم خورشید نیز در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، تسریع کننده امور باشند.
وی از ارزیابی انجام شده از فعالیت های پژوهشی و آموزشی دانشگاه در کتاب زرد وزارت بهداشت که براساس اطلاعات ناقص بخش های مختلف درج شده است، ابراز نارضایتی کرد و ادامه داد: حق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این کتاب بخوبی ادا نشده است و حجم بسیاری از اطلاعات مربوط به فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه، منعکس نشده که ناشی از عدم همکاری مراکز تحقیقاتی و گروه های آموزشی است.
رئیس دانشگاه تاکید کرد که هویت اعضای هیات علمی از جمله خودم، از رنک دانشگاه گرفته شده است و لذا وظیفه داریم که به مسئولیتی که برعهده گرفته ایم، بخوبی عمل کنیم.
دکتر خانکه با اشاره به ضرورت ثبت اطلاعات مربوط به همه فعالیت ها در سامانه نوپا، افزود: کارشناسان مراکز تحقیقات موظفند اطلاعات مربوط به فعالیت مرکز خود را با دقت ثبت کنند و مرتبا برای به روز نگه داشتن این اطلاعات و ثبت آخرین فعالیت ها در این سامانه تلاش کنند.
در ادامه این نشست، دکتر فروزان مدیر پژوهش دانشگاه، ضمن تبریک به دکتر یادگاری بعنوان قائم مقام معاونت تحقیقات دانشگاه، گزارشی از وضعیت طرح های پژوهشی مصوب از ابتدای امسال (99)، میزان طرح هایی که در ارتباط با کووید بود، میزان گرنت جذب شده و میزان استفاده از منابع دانشگاه، به تفکیک گروه ها و مراکز تحقیقاتی، را به اعضای شورای پژوهشی ارائه داد و گفت: این گزارش تصویری از آنچه که از ابتدای سال جاری انجام شده را نشان می دهد تا برای تدوین استراتژی جدید بتوانیم مسیر مشخصی را ترسیم کنیم.
وی اظهار داشت: از مجموع طرح های پژوهشی سالجاری، 35 درصد در حیطه توانبخشی (و ژنتیک)، بیش از 44 درصد در حوزه سلامت اجتماعی و حدود 21/5 درصد مربوط به حوزه سلامت روان بوده است.
مدیر پژوهش افزود: نزدیک به 40 درصد طرح ها مربوط به موضوع کووید است و حدود 61 درصد در سایر موضوع ها که به تفکیک گروه ها و مراکز تحقیقاتی مشخص شده اند و کمیته دانشجویی مشارکت و گرایش خوبی به این موضوع کووید داشته و با برگزاری 13 کارگاه آموزشی بصورت وبینار و دو کارگاه با موضوع اخلاق و پژوهش، و همچنین برگزاری تعدادی کارگاه که برای ایام مانده تا پایان امسال برنامه ریزی کرده است، از بخش های فعال معاونت پژوهشی محسوب می شود.
دکتر فروزان، درمورد میزان جذب گرنت از کل منابع هزینه شده برای طرح های پژوهشی در دانشگاه نیز گفت: در حوزه ژنتیک نزدیک به 77 درصد منابع از طریق جذب گرنت، در مددکاری حدود 70 درصد هزینه ها از طریق جذب گرنت، در علوم پایه یک طرح تحقیقاتی اجرا شد که کل هزینه آن از طریق جذب گرنت بوده، در حوزه سلامت در حوادث و فوریت ها 85 درصد هزینه های طرح های تحقیقاتی با جذب گرنت تامین شده، در حوزه مدیریت رفاه اجتماعی 6 طرح از 8 طرح ، با جذب گرنت (حدود 75 درصد) اجرا شد ودر حوزه عوامل اجتماعی موثر برسلامت نیز نزدیک به 17 درصد منابع، از طریق جذب گرنت تامین شده است.
در ادامه، دکتر دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی نیز با اشاره به کمبود فضای فیزیکی و نیروی متخصص این مرکز، گفت: به رغم این مشکلات، خوشبختانه با توجه به شناختی که نسبت به توانمندی وعملکرد این مرکز در بیرون از دانشگاه وجود دارد، طی سالجاری ، 86 درصد هزینه های پژوهشی مرکز تحقیقات سالمندی از طریق جذب گرنت تامین شده است.
وی از رئیس دانشگاه خواست تا در زمینه تامین اعتبارات، فضای فیزیکی و نیروی انسانی مراکز تحقیقاتی دانشگاه، توجه ویژه ای داشته باشند تا با نگاه بهتر به پژوهش، نتایج بهتری را دریافت کنیم.
دکتر خانکه رئیس دانشگاه در پاسخ به این خواسته نیز گفت: توزیع فضای فیزیکی و نیروی انسانی در دانشگاه منطقی نیست و قرار است تا معاونت آموزشی با بازنگری بر این مساله ، راهکار لازم را ارائه بدهد.
وی همچنین بر فعالیت بیشتر مراکز تحقیقاتی و استفاده از تمامی ظرفیت های تخصصی دانشگاه در امر پژوهش تاکید کرد و افزود: از ظرفیت علمی اعضای هیات علمی ضریب K در فعالیت های پژوهشی استفاده شود، و در زمینه جذب گرنت، تربیت دکترای پژوهشی و پستاک فعال تر عمل کنیم.
دکتر خدایی معاون آموزشی دانشگاه نیز آمادگی معاونت آموزشی را برای معادل سازی واحد درسی با امور پژوهشی براساس کار کارشناسی، اعلام کرد و افزود: با معادل سازی واحد درسی برای هیات علمی، بیشتر می توانیم از خدمات اساتید و بویژه نیروهای ضریب K استفاده کنیم.
شورای پژوهشی دانشگاه در ادامه این نشست، به بررسی شش طرح پژوهشی ارائه شده به شورا پرداخت و با تبادل نظر و بررسی موضوع این طرح ها و هزینه های درخواستی آنها، با اجرای همه شش طرح موافقت کرد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور