در کافه کتاب دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شد؛
رونمایی از هفت کتاب مجموعه " مداخلات بهنگام در اختلالات تکامل گفتارو زبان کودکان "
معاونان تحقیقات و توسعه مدیریت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، رئیس انجمن گفتاردرمانی ایران و جمعی از مدیران، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی روز (چهارشنبه) بمناسبت هفته کتاب با شرکت در کافه کتاب دانشگاه که به همت مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات برگزار شد، ازهفت کتاب جدید مجموعه مداخلات بهنگام در حوزه " گفتارو زبان " ، رونمایی کردند.
معاونان تحقیقات و توسعه مدیریت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، رئیس انجمن گفتاردرمانی ایران و جمعی از مدیران، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی روز (چهارشنبه) بمناسبت هفته کتاب با شرکت در کافه کتاب دانشگاه که به همت مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات برگزار شد، از هفت کتاب جدید مجموعه "مداخلات بهنگام در حوزه اختلالات گفتار و زبان " ، رونمایی کردند.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این مجموعه هفت جلدی به سفارش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و با تلاش بیش از دو سال اعضای هیات علمی و محققان مرکز تحقیقات " توانبخشی اعصاب اطفال " وگروه آموزشی " گفتاردرمانی " دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهیه ، و توسط انتشارات این دانشگاه منتشر شده است.
عناوین هفت کتاب رونمایی شده، عبارت است از : " مداخله زودهنگام در آسیب شنوایی ، مداخله زودهنگام در اختلالات رشدی زبان ، مداخله زودهنگام پیش زبانی برای کودکان با اختلال ارتباطی ، مداخله آسیب شناس گفتارو زبان در اختلال بلع کودکان ، مداخله زودرس برای کودکان مبتلا به اختلالات آوایی و واجی ، مداخله گفتار و زبان در کودکان دارای ناروانی گفتار، مداخله زودهنگام در گفتار فلجی ".
دکتر " روشنک وامقی " محقق و رئیس سابق مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی سخنانی در مورد این مجموعه کتاب توضیح داد: این مجموعه "مداخلات بهنگام در اختلالات تکامل گفتار و زبان کودکان " است که چگونگی مداخلات درمانی را بصورت پروتکل مرحله به مرحله ، به درمانگران نشان می دهد.
وی گفت: با توجه به اینکه تشخیص و درمان بموقع و زودهنگام اختلالات گفتار و زبان در کودکان باید از دوره نوزادی و تا پیش از یک سالگی کودک انجام شود تا بتواند تاثیرگذار بوده و به ترمیم و درمان منجر شود، لذا باید درمانگران بدانند که در اختلالات گفتار و زبان ، توانبخشی و درمان را از کجا شروع کنند و چگونه مسیر درست درمانی را به پیش ببرند.
دکتر وامقی افزود: سالها در ارتباط با مسئولان وزارت بهداشت ، درمورد نقش تاثیرگذار مداخلات زودهنگام در درمان اختلالات زبان و گفتار، صحبت شد تا اینکه پذیرفتند از طریق مراکز وابسته به شبکه بهداشت و درمان ، غربالگری در میان کودکان انجام دهند و پس از غربالگری با جمعی از کودکان روبه رو شدند که اختلال آنان تشخیص داده شده بود اما هیچ اقدام توانبخشی و مداخله موثری در پروتکل ها و راهنماهای نظام سلامت برای این موضوع وجود نداشت، لذا وزارت بهداشت سفارش تهیه این پروتکل ها را به محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ارائه داد.
بگفته وی ، حدود 20 تن از اعضای هیات علمی مرتبط با موضوع و محققان مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال بیش از دو سال تلاش کردند و یک مجموعه بصورت تالیف و تدوین تهیه ، و به وزارت بهداشت تحویل دادند تا به هر شکل که صلاح می داند در سیستم بهداشت و درمان کشور استفاده کند.
وی افزود: هدف از اجرای این پروژه ، راهنمایی درمانگران برای توانبخشی و درمان هر یک از اختلالات حوزه گفتار و زبان ، بصورت گام به گام و با نقشه راه ضمیمه شده به هر یک از کتاب ها می باشد.
دکتر وامقی تاکید کرد: این کتب، کاملا کاربردی هستند، چرا که ترجمه نیستند بلکه بصورت تالیف تهیه شده و حتی آزمون های معتبر بین المللی ، بومی سازی و استانداردسازی شده و با توضیحات کامل درمورد چگونگی اجرای آنها در این کتب استفاده شده اند.
// تحقیقات مربوط به "مداخلات بهنگام در اختلالات تکامل حرکتی کودکان "، در جریان چاپ و انتشار است//
دکتر " ساجدی " عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در جمع شرکت کنندگان کافه کتاب دانشگاه ، نوید چاپ و انتشار مجموعه "مداخلات بهنگام در اختلالات تکامل حرکتی کودکان " در قالب چهار کتاب را داد.
وی گفت که این مجموعه در چهار حیطه مربوط به اختلالات تکامل حرکتی کودکان توسط مرکز تحقیقات " توانبخشی اعصاب اطفال " دانشگاه علوم بهزیستی و با همکاری گروه های آموزشی " کاردرمانی و فیزیوتراپی " دانشگاه ، تالیف و تدوین شده است.
دکتر ساجدی همچنین درباره مجموعه علمی – کاربردی هفت جلدی مربوط به اختلالات گفتار و زبان کودکان که رونمایی شد، گفت: بیش از 95 درصد اختلالات مربوط به گفتار و زبان کودکان از طریق این کتب، قابل درمان است.
وی افزود: طبقه بندی ، علت شناسی ، خدمات گیرندگان ، مداخلات (جزء به جزء ، محیطی تا درمانگر) و انواع رویکردها در این کتاب ها ذکر شده است.
دکتر ساجدی با اشاره به اینکه آزمون های معتبر بین المللی استانداردسازی شده ازطریق این کتاب ها در اختیار درمانگران قرار داده شده است ، گفت: در پایان هر کتاب ، نقشه راه نیز گذاشته شده تا مسیر درمان برای درمانگران مشخص باشد و درمانگر در حین کار با کودکان بتواند نظارتی بر عملکرد خود و چشم اندازی از مراحل بعدی فعالیت داشته باشد، ضمن آنکه منابع نیز ذکر شده است.
دکتر" حاتمی زاده " مدیر گروه آموزشی مدیریت توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با توضیح درباره ویژگی های این مجموعه کتاب های مربوط به مداخلات بهنگام در اختلالات گفتار و زبان کودکان ، گفت: برای جلوگیری از آزمون و خطاهای درمانگران و اتلاف وقت ، در این مجموعه فقط مطالب بصورت تئوری ارائه نشده است بلکه اطلاعات همراه با تجربه اساتید و درمانگران با سابقه ذکر شده تا درمانگران جوان نیز مواردی را که در تبدیل تئوری به عمل اتفاق می افتد، پیش بینی کرده و از تجربه پیشکسوتان این حوزه استفاده کنند.
وی تاکید کرد که این مجموعه کتاب های مربوط به مداخلات بهنگام در اختلالات گفتار و زبان کودکان ، کاملا کاربردی است ، چرا که دقت عمل در درج هر آنچه که می تواند به نوعی به درمانگر کمک کند تا با مسیری روشن و عملی به درمان کودکان دارای اختلال بپردازد، در تدوین این مجموعه لحاظ شده است.
دکتر " گیتا موللی " مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با اعطای لوح تقدیر به اساتید تهیه کننده این مجموعه هفت جلدی ، گفت : این کتاب ها چون پروتکل های گام به گام برای راهنمایی درمانگران و شامل آخرین یافته ها و اطلاعات روز دنیا می باشد، بسیار پرفروش هستند و حتی قبل از چاپ، پیش فروش می شود.
گفتنی است ، در کافه کتاب دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که بمناسبت هفته کتاب و به همت مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه و کارشناسان کتابخانه مرکزی برگزار شد، دو کتاب مرحومه دکتر " محبوبه شیرازی " از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز به مناسبت سالگرد درگذشت ایشان، توسط دکتر " نیلی پور" معرفی شد.
بخش دیگری از برنامه های این کافه کتاب نیز به اعطای لوح تقدیر و هدیه به برخی از اعضای هیات علمی فعال در زمینه تهیه و نشر کتاب ، دو تن از دانشجویان بخش بین الملل بعنوان فعالترین دانشجویان در حوزه کتابخوانی و استفاده از کتابخانه دانشگاه ، رئیس کتابخانه مرکزی و یکی از کارکنان پرتلاش این کتابخانه ، اختصاص داشت.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور
تهیه عکس: محبی