• 1401/07/09 - 12:28
  • - تعداد بازدید: 924
  • - تعداد بازدیدکننده: 79
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در پیام مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل به همایش روز جهانی سالمند اعلام شد:

سازمان ملل، سال های ۲۰۲۱ الی ۲۰۳۰ میلادی را به عنوان " دهه سالمندی سالم " نامیده است

مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل روز شنبه با انتشار پیام به مناسبت روز جهانی سالمند، اعلام کرد: در سطح جهانی، سازمان ملل سال های ۲۰۲۱ الی ۲۰۳۰ میلادی را با توجه به روند باروری پایین و افزایش جمعیت وابسته در کل جهان، به عنوان " دهه سالمندی سالم " نامیده است .

    مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل روز شنبه با انتشار پیام به مناسبت روز جهانی سالمند، اعلام کرد: در سطح جهانی، سازمان ملل سال های ۲۰۲۱ الی ۲۰۳۰ میلادی را با توجه به روند باروری پایین و افزایش جمعیت وابسته در کل جهان، به عنوان " دهه سالمندی سالم " نامیده است .


    به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در پیام بیورن اندرسون که توسط دکتر بصیر معاون صندوق جمعیت سازمان ملل در همایش گرامی داشت روز جهانی سالمند، قرائت شد، به این نکته اشاره شده است که " از لحظه تولد یک دختر، تصمیمات اتخاد شده در هر مقطع از زندگی وی تعیین خواهد کرد که وی از سالمندی با کرامت برخوردار خواهد شد یا خیر ".


    اندرسون در پیام خود گفت: با توجه به اینکه جمعیت جهان بزودی به هشت میلیارد نفر خواهد رسید و آسیا و اقیانوسیه دارای یکی از  سریعترین میزان رشد  در جمعیت های  سالمندان در سراسر جهان است، کشورها چطور می توانند تضمین کنند که سالمندان آینده مخصوصا" زنان، از امکان مشارکت فعال در راستای توسعه پایدار برخوردار شوند ؟


    مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل تصریح کرد: در منطقه آسیا و اقیانوسیه از هر ۴ نفر یکی از آنها تا سال ۲۰۵۰ بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت که اکثریت این جمعیت را زنان تشکیل می دهند،  بنابر این ضرورت دارد که زنان، سالمندی سالم، مستقل و هدفمند داشته باشند تا بتوانند در عرصه توسعه اجتماعی و اقتصادی به شکلی فعال مشارکت کنند.


    وی در پیام خود افزود: در این راستا، ما باید بر رویکرد چرخه زندگی زنان سرمایه گذاری کنیم، این یعنی سرمایه گذاری در کلیه مقاطع سنی یک زن از کودکی، نوجوانی و سن بالا تا سالمندی، تا وی بتواند با کرامت، سلامت،  مهارت ها و توان تصمیم گیری با هدف مشارکت در جامعه با حداکثر میزان بالقوه خود در دوران سالمندی قرار بگیرد.


   وی با بیان داستان زندگی دختری به نام آنا که از امکاناتی برای آشنایی با مهارت های زندگی و رشد، درک و مهارت های زندگی برای یادگیری چالش های متعدد فراروی زندگی برخوردار بود، تصریح کرد که متاسفانه داستان زندگی همه زنان مشابه آنا نیست، در حالیکه تقریباً نیمی از موالید جهان در منطقه آسیا و اقیانوسیه اتفاق می افتد، متاسفانه ۱۰ زن در هر ساعت بر اثر مشکلات بارداری و زایمان فوت می کنند که اکثر این موارد مرگ و میر مربوط به افغانستان و گینه نو می باشد .


    مدیر منطقه ای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد افزود: این صندوق به عنوان نهاد پیگیری سلامت باروری در سازمان ملل در جهت تضمین خواسته بودن هر بارداری، ایمن بودن هر زایمان و تحقق یافتن تلاش کلیه افراد جوان تلاش می نماید، کشورها با عملی ساختن این مهم می توانند جمعیت سالمند سالم را آماده کنند و زنان می توانند در فرایند رشد اجتماعی اقتصادی مشارکت کامل داشته باشند، این رویکرد می تواند مسیر را در جهت دستیابی به اهداف برنامه عمل کنفرانس جمعیت که تحقق زنان و دختران به عنوان محور اصلی توسعه در آن تصویب شده، هموار نماید .


    اندرسون همچنین در پیام خود متذکر شد که کلیه زنان مانند آنا باید از فرصت برابر برای رشد مهارت های شخصی، تحقق رویاهای خود، مشارکت در نیروی کار و اتخاذ تصمیمات در خصوص ازدواج و بارداری خود بهره مند گردند، متعاقبا" فرزندان آنان نیز در جهانی رشد خواهند کرد که از توانمندی کافی برای اتخاذ تصمیمات و گزینش انتخاب های آگاهانه در عرصه زندگی خود برخوردارند.


     وی افزود: دقیقا به همین علت است که ما سیاستگذاران را در کل منطقه به همکاری با دانشگاهیان و جامعه مدنی به منظور تضمین در نظر گرفتن حقوق زنان و دختران در کانون برنامه، سیاست ها و تلاش های ملی ترغیب می نماییم.


     وی ادامه داد: سرمایه گذاری در کلیه مراحل زندگی یک زن از تولد تا نوجوانی تا بزرگسالی نقش اساسی را در پایه ریزی این بنیان  مستحکم  برای سالمندی وی همراه با کرامت ایفا می کند، چنانچه کشورها بخواهند از مزایای سالمندی جمعیت منتفع گردند، انتخاب رویکرد میان نسلی چرخه زندگی، ضروری است چرا که این رویکرد متضمن سالمندی سالم و فعال برای نسل های آتی و در نتیجه مشارکت در راستای توسعه پایدار در کلیه منطقه آسیا و اقیانوسیه و فراتر از آن خواهد بود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 23891
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: