• 1402/09/28 - 13:29
  • - تعداد بازدید: 256
  • - تعداد بازدیدکننده: 252
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش

سیاستگذاران باید به تولیدات علمی تکیه کنند

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: خیلی مواقع سیاستگذاران باید به تولیدات علمی تکیه کنند و در این راستا، محققان باید تولیدات علمی، مستند و قابل اعتماد را به سیاستگذاران ارائه بدهند تا در تصمیمات و سیاستگذاری شاهد اقدامات صحیح باشیم.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمید رضا خانکه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در این دانشگاه که با حضور سرپرست دانشگاه، معاونان، روسای مراکز تحقیقاتی، محققان، اعضای هیات علمی پژوهشی و کارشناسان معاونت تحقیقات و فناوری برگزار شد، گفت:تفاوت دانشگاه با سایر موسسات آموزشی در پژوهش است و آموزش تربیت نخبگان، تشخیص نیاز جامعه و ارائه استاندارهاست.

وی در ادامه با طرح چند سئوال، ویژگی های علم، یافته های علمی و روش های علمی، را بیان داشت و گفت: علم، یافته های علمی و روش علمی به چه میزان قابل اعتمادند؟ یافته های علمی به چه میزان قابل تکرارند؟ به چه میزان مردم از یافته های علمی بهره مند می شوند؟ به چه میزان مردم و جامعه در فرایند تولید علم مشارکت دارند؟، روش های ارزیابی علمی و دانشمندان چگونه هستند؟ آیا شاخص هایی مثل ضریب تاثیر و تعداد انتشارات و میزان اعتماد برای ارزیابی تولیدات علمی و دانشمندان کفایت می کند؟ و دسترسی آزاد به داده ها، مشارکت در فرایند تولید علم و دسترسی آزاد به محصولات علمی امکانپذیر است؟ » سئوال هایی است که ویژگی های یافته های علمی و شرایط فعالیت های تحقیقاتی را نشان می دهد.

دکتر خانکه با طرح این سئوال که علم متاثر از چیست ؟ توضیح داد: علم، متاثر از سیاست، اقتصاد، فلسفه و فرهنگ است و این چهار حوزه، روی علم نیز اثر می گذارند. بنابر این، علم تحت تاثیر این عوامل قرار می گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به ارتباطی که دانشگاه ها می توانند با مردم برقرار کنند، گفت: ما باید تحت عنوان علم باز  که در کشورهای پیشرفته دنیا مرسوم است به میان مردم برویم و یافته های علمی را برایشان توضیح بدهیم و مردم باید از نتایج علمی آگاه باشند، هر دانشگاه باید یک روز درهای خود را باز کرده و اجازه بدهد که مردم وارد دانشگاه شده و با فضای دانشگاه و عملکرد  آن آشنا شوند تا جامعه با دانشگاه و دانشگاه با جامعه پیوند بخورد.

 دکتر خانکه در مورد اصطلاح دیگری تحت عنوان " علم باز " ، گفت: همه حق دارند که بدون پرداخت هزینه ای، به داده های علمی، روش های علمی و به محصول علمی دسترسی پیدا کنند و باید دانشمندان و دانشجویان به نتایج تحقیقات افراد دیگر دسترسی داشته باشند اما هنوز  های بسیاری که برای همه قابل دسترس نیست.

  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تاکید کرد: تمام تحقیقات باید مبتنی بر شواهد و نتایج درست و تکرارپذیر باشند، تا تصمیمات و سیاستگذاری ها نیز  مبتنی بر این تحقیقات، تاثیر گذار باشند.

وی  گفت: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در میان دانشگاه‌های کشور در حوزه پژوهش ۱۶ رتبه ارتقا یافته است، اولین مسابقه ترجمان دانشجویان کشور (ساینس اسلم) به زودی و توسط معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار می‌شود تا شاهد شناخته شدن هرچه بیشتر نام دانشگاه برای خدمت هرچه بیشتر به جامعه هدف باشیم.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28826
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: