به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛
شورایعالی فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تشکیل جلسه داد
شورایعالی فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن تشکیل جلسه با حضور اعضای شورا و به ریاست رئیس دانشگاه، گزارش های نهایی دو محصول فناورانه محققان این دانشگاه را که با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است، تائید کرد.
شورایعالی فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن تشکیل جلسه با حضور اعضای شورا و به ریاست رئیس دانشگاه، گزارش های نهایی دو محصول فناورانه محققان این دانشگاه را که با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است، تائید کرد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر امیرمسعود عرب رئیس دانشگاه در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم، از اعضای شورای عالی فناوری که یک سال با تصمیمات و مصوبات خود، از مرکز رشد دانشگاه و اجرای طرح های پژوهشی و فناورانه حمایت کردند، قدردانی کرد.
وی افزود: مصوبات شورای فناوری که بنا بر مصوبه هیات امنای دانشگاه، قابلیت اجرایی دارد، سبب نتیجه بخشی محصولاتی شد که توسط محققان جهت رفع نیاز جامعه طراحی و ساخته شده است.
وی همچنین به برگزاری استارت آپ تریگر در سال گذشته در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اشاره کرد و گفت: بیش از 80 نفر برای شرکت در این استارت اپ تریگر ثبت نام کردند و در نهایت، یکی از ایده های شرکت کننده به محصول تبدیل شد و با حمایت مالی دانشگاه به سرانجام رسید، اما آنچه که مهم است، دانشجویان به سمت ایده پردازی و تفکر فناورانه بیایند و این شورا و دانشگاه نیز بتواند زیرساخت های اجرایی برای کمک به رشد آنها را فراهم کند.
رئیس دانشگاه همچنین برقراری ارتباط مستقیم بین محققان حوزه توانبخشی با محققان حوزه فنی و مهندسی را از رویکردهای مهم در فعالیت های یک ساله گذشته بخش فناوری دانشگاه دانست و بر این همکاری تنگاتنگ تاکید کرد.
******
دکتر امیرسالار جعفرپیشه مدیردفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در ادامه با اشاره به برگزاری رویداد استارت اپ تریگر " به توان فناوری " با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، شناسا (شرکت سرمایه گذاری بانک پاسارگاد) و صندوق تجهیزات پزشکی در سال گذشته، گفت: در آن رویداد که بمدت یک ماه ( چهار جلسه چندین ساعته در چهار هفته ) برگزار شد، پنج طرح بعنوان طرح های برتر معرفی شدند و با انتخاب فناوران، سه جایزه نقدی و دو گرنت فناوری به آنها تعلق گرفت.
وی افزود: در آن رویداد، دانشجویان با حضور در جلسات، آموزش های لازم را از متخصصان و منتورها دریافت کردند و بعد از هر جلسه، با نظارت منتورها و بصورت شبکه غیرحضوری، آموخته ها تبدیل به عمل شد که محصول فناورانه " تسهیل گر ارتباطی گویا (تاگ) " ، محصول همین رویداد استارت اپ تریگر است که توسط تیم توان ایده ( از جمله هسته های فناور دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ) طراحی و ساخته شد و در مراسم روز فناوری بوسیله یکی از اعضای این تیم که دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی است، معرفی شد.
این دستگاه الکترونیکی (صوتی و تصویری)، به افراد دارای اختلال در ارتباط بیانی، طیف اتیسم، افراد کم توان ذهنی و افراد دچار سکته مغزی که در گفتار دچار مشکل هستند، کمک می کند که با توجه به سطح توانایی خود از این وسیله در برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنند.
دکتر جعفرپیشه اظهار داشت: امسال به مدل دو ماهه استارت اپ تریگر فکر می کنیم تا در مدت زمان طولانی تر، وقتی ایده ها برای داوری می آیند، مطمئن باشیم که پخته تر شده اند .
وی افزود: هم اکنون با همکاری محققان دفتر توسعه فناوری دانشگاه، نیازهای مردم مناطق محروم و نیازمندان مناطق مختلف مورد بررسی قرار می گیرد تا مواردی از میان آنها مشخص شده و در اولویت کار شرکت کنندگان دومین استارت اپ تریگر دانشگاه قرار بگیرند.
در ادامه، عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر که بعنوان عضو شورای فناوری در جلسه حضور داشت، پیشنهاد داد که مرکز فناوری و متخصصان مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر نیز می توانند در برگزاری و هدایت دانشجویان شرکت کننده در دومین رویداد استارت اپ تریگر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی کمک کنند، که مورد استقبال مسئولان دانشگاه قرار گرفت.
سپس این جلسه با توضیح مدیر دفتر توسعه فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی وارد دستور شد که ارائه و بررسی گزارش های نهایی دو طرح فناورانه از جمله این دستور جلسه بود که توسط محققان حاضر در جلسه، ارائه شد.
گزارش های نهایی طرح های فناوری « طراحی، ساخت و آزمون بالینی ارتز استنس کنترل زانو » و « توسعه و بومی سازی نرم افزار Brainy app برای پیشگیری از آلزایمر در ایران » ، که به ترتیب توسط دکتر منیره احمدی بنی و دکتر نسیبه زنجری اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دو تن از محققان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است، جهت آگاهی اعضای شورای فناوری ارائه شد.
اعضای شورایعالی فناوری با طرح پرسش هایی از چگونگی اجرای این طرح ها و دریافت پاسخ از محققان، ضمن تائید این طرح ها، با کمک مالی دانشگاه جهت تکمیل و اجرای کامل طرح ها موافقت کردند.
در ادامه، مهندس " رضا وهاب کاشانی " رئیس مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم بهزیستی با ارائه گزارشی از فعالیت های جاری و معرفی محصولات در دست طراحی و ساخت مرکز رشد، مسایل مربوط به تسریع در داوری طرح ها و فرآیندهای مربوطه را مطرح کرد که با اظهار نظر اعضای شورا و براساس الگوهای اجرا شده در دانشگاه های بزرگ، شیوه ها اصلاح و تکمیل خواهد شد.
استاد وهاب کاشانی همچنین تبیین رویکرد جدید مرکز رشد فناوری در جذب و تصویب طرح های فناوری را مطرح و از پیشنهادهای مطرح شده از سوی اعضای شورایعالی فناوری، استفاده کرد.
در ادامه این نشست، دکتر" فرهاد طباطبایی قمشه " مدیر دفتر مالکیت فکری و ثبت اختراعات دانشگاه، روند بررسی ادعانامه های ثبت اختراع را مطرح کرد که مورد تبادل نظر اعضای شورا قرار گرفت، و میزان هزینه های داوری ثبت اختراع نیز با نظر و تایید نهایی اعضای شورا مشخص شد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور