وزیر بهداشت در مراسم بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی گفت:
متاسفانه در یکی از عرصه هایی که به شدت دچار مشکل هستیم، بخش بهداشت روان جامعه است
وزیر بهداشت امروز (یکشنبه) در مراسم آغاز بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی گفت: متاسفانه یکی از عرصه هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر می کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.
وزیر بهداشت امروز (یکشنبه) در مراسم آغاز بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی گفت: متاسفانه در یکی از عرصه هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر می کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر "سعید نمکی" با ابراز امیدواری از اینکه غم و اندوه تمام مردم ایران در طولانی ترین شب سال، بر زمین نهانده شده و اولین روز زمستان را با روحی سرشار از شادمانی و دلی مملو از گرمی آغاز کرده باشند، اظهار کرد: برای بنده به عنوان وزیر بهداشت، تلخ است که بگویم ما نیازمند تخت بستری بیماران دچار اختلالات روانی هستیم و این نشانگر آن است که کار چندانی در این حوزه نکردیم.
وی افزود: اگر در حوزه پیشگیری و بهداشت، کار بیشتری کرده بودیم، نیازمند توسعه تخت های بیمارستانی نبودیم و متاسفانه یکی از بخش های بسیار مغفول و مهجور مانده نظام سلامت به ویژه در بخش بستری، بخش مربوط به بیماران مبتلا به اختلالات روانی است و افزایش تخت بیمارستانی در بیمارستان روانپزشکی رازی، کمک بسیار مهمی به این حوزه است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: شیوع افسردگی و روان های گرفتار، زنگ خطر بزرگی برای متخصصان حوزه سلامت و امور اجتماعی است که به شدت باید به این عرصه بپردازند. حدود سه دهه پیش که در وزارت بهداشت معاون امور بهداشتی بودم، در منطقه ۲۰ تهران، پروژه شهر سالم را اجرا کردیم و بحث ما این بود که چرا نباید با استفاده از رنگ ها، به روح نوازی جامعه توجه کنیم و چرا شهری با نشاط نداشته باشیم. آن زمان نرده های پارک ها را جمع کردیم که مردم تصور کنند پارک ها، فضای سبز خانه خودشان است و با الگوی روح نوازی رنگ، نرده ها، درها، ایستگاه های اتوبوس و مکان های مختلف شهری را رنگ آمیزی کردیم.
وی با اشاره به ادغام مراقبت های سلامت روان در خدمات شبکه بهداشتی و درمانی کشور، گفت: بهورزان نیز از طریق شبکه بهداشتی و درمانی کشور، آموختند که اولین رفتار غیر منطبق با سلامت فرد را شناسایی کنند و به سطح بالاتر ارجاع دهند تا اجازه ندهیم روح افراد، در آبشار فروپاشی، گرفتار شود، چرا که وقتی بیمار در تخت روانپزشکی بستری شد، یک پروسه بسیار پیچیده آغاز شده است، همانگونه که اگر فشارخون فردی را در اولین مراحل شناسایی کنیم، می توانیم به وجود افراد مولد و با نشاط در جامعه امیدوار باشیم و اگر با علائمی مانند فلج نیمه بدن در بخش آی سی یو، بستری شد، بیماری را خواهیم داشت که برای خود، خانواده و نظام سلامت، گرفتاری هایی دارد.
دکتر نمکی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، می تواند کودکان را علیه بیماری های مسری مهلک و قابل پیشگیری واکسینه کند، تاکید کرد: اما در مورد سلامت روان جامعه، وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند در این کار موفق باشد، و باید همه دست اندرکاران به فکر بهداشت روان جامعه باشند و دست در دست هم به این مهم بپردازیم.
وزیر بهداشت افزود: برای تامین سلامت روان جامعه همه اعم از رسانه ها، روحانیون معزز، صدا و سیما و همه دستگاه ها باید کمک کنند تا شادمانی و نشاط را به جامعه برگردانیم. چرا نشاط و داشته هایمان را مطرح نمی کنیم؟ ، چرا به دل مردگی، یاس و ناامیدی مردم دامن می زنیم ؟
دکتر نمکی یادآوری کرد که مقام معظم رهبری بارها فرمودند که باید نشاط و امید را به جامعه تزریق کنیم و هر قدمی در ایجاد یاس و ناامیدی، خیانت ملی به کشور است، بنابراین بنده به عنوان فردی که متولی نظام سلامت کشور هستم، دست تمنا به سوی همگان دراز می کنم که سلامت روان جامعه را اصلاح کنیم و دل مردگی و افسردگی را از دل مردم بزداییم .
وی گفت که معتقدم اولین رکن سلامت یک فرد، سلامت روانی او ست و بارها مشاهده و تجربه کرده ایم که وقتی روح و روان مان به هم می ریزد، مشکل معده، تپش قلب، دردهای اسکلتی و عضلانی پیدا می کنیم و ریشه اکثر مشکلات جسمی ما، مشکلات روحی و روانی است.
وزیر بهداشت افزود: ضمن تشکر و سپاسگزاری از خیران و دست اندرکارانی که این فضا را ایجاد کردند و افزایش تخت روانپزشکی را بعنوان یک کار خیر انجام دادند، از تمامی دست اندرکاران امور اجرایی کشور ، رسانه ها و خیران سلامت می خواهم که با ایجاد فضایی پرنشاط تر و رسیدگی به بهداشت روان جامعه ، سبب کاهش آثار و آسیب های روانی، کاهش طلاق، خشونت ها، کاهش پرونده های قضایی و کیفری و هزینه های سنگین بهداشت و درمان شوند.
دکتر نمکی در پایان سخنانش، با دعای خیر خود برای داشتن ایرانی آبادتر و پرنشاط تر، ابراز امیدواری کرد.
******
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: در کنار خدمات توانبخشی، ارائه خدمات جامعه محور را در برنامه داریم
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز طی سخنانی در مراسم آغاز بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی بیمارستان روانپزشکی رازی، گفت: در کنار خدمات توانبخشی، ارائه خدمات جامعه محور را در برنامه های دانشگاه داریم.
دکتر " امیرمسعود عرب " ضمن قدردانی از خانواده مرحوم نظام مافی که در راه اندازی این بخش درمانی روانپزشکی کمک کردند، به معرفی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی پرداخت و گفت: هدف از تاسیس این دانشگاه در سال 1371، فعالیت در سه حیطه " توانبخشی، سلامت روانی و رفاه اجتماعی " بود که با توجه به این اهداف، در سال 1374 بیمارستان روانپزشکی امین آباد را که از قدمت بالایی برخوردار بود، تحویل گرفت و به یک مرکز آموزشی و درمانی روانپزشکی تبدیل کرد.
وی افزود: این مرکز آموزشی و درمانی که هم اکنون بیش از 1100 تخت فعال در دو بخش فعال و مزمن دارد، با همکاری متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فعالیت می کند و با ادغام هر سه حیطه سلامت و انجام توانبخشی با نگاه سلامت اجتماعی، می تواند در کنار خدمات توانبخشی ، خدمات جامعه محور را به حدود 1/5 میلیون نفر اهالی منطقه جنوب استان تهران ارائه دهد.
وی همچنین در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که با راه اندازی خدمات ادغام یافته با رویکرد وزیر محترم بهداشت که " هر خانه، یک پایگاه سلامت اجتماعی است " ، بتوانیم خدمات بهتر و جامعه نگر را به نیازمندان ارائه بدهیم.
گفتنی است، بهره برداری از بخش موقوفه نظام مافی مرکز آموزشی و درمانی روانپزشکی رازی (امین آباد) امروز (یکشنبه) با حضور وزیر بهداشت، معاون درمان این وزارت، رئیس اداره اوقاف شمال غرب استان تهران، رئیس و معاونان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، فرماندار شهر ری و اعضای خانواده مرحوم محمدعلی نظام مافی، آغاز شد.
بخش موقوفه نظام مافی براساس تفاهم نامه منعقده میان موقوفه نظام مافی، سازمان اوقاف و امور خیریه و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در زمینی به مساحت بیش از شش هزار مترمربع توسط موقوفه نظام مافی و اداره اوقاف و امورخیریه ساخته شد و با تجهیز آن و بکارگیری اعضای هیات علمی دانشگاه و متخصصان روانپزشک، روانشناس و کارشناسان حوزه توانبخشی و رفاه اجتماعی، و پشتیبانی پرسنل اداری و درمان از سوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، انواع خدمات درمانی را به بیماران دچار اختلالات اعصاب و روان، ارائه می دهد.
با بهره برداری از این بخش وقف شده برای درمان بیماران روانپزشکی، تعداد 150 تخت روانپزشکی به تخت های این حوزه در کشور اضافه شد.
مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی که در منطقه امین آباد شهر ری واقع شده است، تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و نظارت وزارت بهداشت، انواع خدمات تخصصی درمانی مربوط به اختلالات اعصاب و روان را با تعرفه دولتی به بیماران و نیازمندان ارائه می دهد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور