• 1398/11/15 - 10:49
  • - تعداد بازدید: 5675
  • - تعداد بازدیدکننده: 57
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بعد از ظهر روز دوشنبه با حضور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شناسا (بانک پاسارگاد)، رئیس، معاونان، مدیران بخش تحقیقات و جمعی از اعضای هیات علمی و پژوهشگران در سالن دکتر شاملو این دانشگاه برگزار شد.


گالری تصاویر


    مراسم روز " فناوری " با رونمایی از سه محصول فناورانه محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بعد از ظهر روز دوشنبه با حضور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شناسا (بانک پاسارگاد)، رئیس، معاونان، مدیران بخش تحقیقات و جمعی از اعضای هیات علمی و پژوهشگران در سالن دکتر شاملو این دانشگاه برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این مراسم، دکتر " احمدی بنی " عضو هیات علمی گروه ارتز و پروتز دانشگاه با اشاره به مشکلات افراد کم توان جسمی، بیماران دچار آسیب های نخاعی و یا ضعف عضلانی که به هنگام راه رفتن، نمی توانند زانو را به آسانی خم کرده و در نتیجه با مشکلاتی روبه رو هستند، محصول فناورانه « مفصل استنس کنترل زانو » که توسط ایشان و دو تن از محققان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است را معرفی کرد.


   وی به آمار بالای تصادفات در ایران و آسیب های نخاعی ناشی از تصادفات در کشور اشاره کرد و گفت: میانگین سنی این افراد 32 سال است، ضمن آنکه 80 درصد آنان مرد هستند و با توجه به ضرورت استقلال و حمایت بیشتر از این قشر در جامعه که نیروی کار نیز محسوب می شوند، اهمیت ساخت و حمایت از محصول « مفصل استنس کنترل زانو » را دو چندان می کند.


    دکتر احمدی بنی با نشان دادن فیلم و اسلایدهایی به شرکت کنندگان در این مراسم، استفاده افراد کم توان جسمی از ارتزهای قدیمی و ارتز جدید (مفصل استنس کنترل زانو) را مقایسه کرد و در حاشیه آن، سخنان یکی از استفاده کنندگان این مفصل جدید که در میان شرکت کنندگان مراسم حضور داشت، تکمیل کننده و تایید کننده کارآیی و قابلیت های این مفصل بود.


******


    در ادامه مراسم، " پدرام علی نیا " دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گفتاردرمانی، محصول فناورانه " تسهیل گر ارتباطی گویا (تاگ) " که توسط تیم توان ایده ( از جمله هسته های فناور دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ) طراحی و ساخته شده است را معرفی کرد.


   این دستگاه الکترونیکی (صوتی و تصویری)، به افراد دارای اختلال در ارتباط بیانی، طیف اتیسم ، افراد کم توان ذهنی و افراد دچار سکته مغزی که در گفتار دچار مشکل هستند، کمک می کند که با توجه به سطح توانایی خود از این وسیله در برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنند.


   وی با اشاره به وجود 10 تا 11 درصد معلولیت در جامعه که بیش از 800 هزار نفر را شامل می شود، بر اهمیت و ضرورت ساخت این محصول که نمونه ایرانی تاکنون نداشته ، تاکید کرد.


   علی نیا افزود: نمونه های خارجی این محصول به دلیل گران بودن و زبان غیرفارسی آن، برای اکثر هموطنان ایرانی قابل استفاده نیست و مطمئنا این محصول ایرانی که مطابق با فرهنگ ایرانی بومی سازی شده است، از سوی نیازمندان و بیماران ایرانی مورد استقبال قرار می گیرد.


******


   همچنین ، دکتر " نسیبه زنجری " عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و سرپرست تیم سازنده نرم افزار " پیشگیری از آلزایمر در سالمندان "، این نرم افزار و قابلیت های آن را که توسط وی و  دو محقق دانشگاه صنعتی شریف  طراحی و ساخته شده  را معرفی کرد.


   دکتر زنجری گفت که هدف اصلی از طراحی و ساخت این نرم افزار، پیشگیری از بیماری آلزایمر در سالمندان است، چرا که با افزایش سن و رسیدن به سن سالمندی، احتمال ابتلای فرد سالمند به این بیماری نیز افزایش می یابد.


   وی اظهارکرد: در کشورهای پیشرفته دنیا، نرم افزارهای مشابه وجود دارد اما این نرم افزار که به نام " همیاد " ( بمعنی "همراه یادآوری و یادگیری " ) توسط متخصصان کشورمان طراحی و اجرا شده، مطابق فرهنگ ایرانیان، بومی سازی شده است.


     وی افزود: در صورتی که سالمند برخی ریسک فاکتورها را رعایت کند و دارای زمینه ژنتیکی و خانوادگی آلزایمر نباشد، می‌توان با استفاده از این نرم افزار، از یک سوم موارد بروز آلزایمر در میان این افراد پیشگیری کرد.


    وی با تأکید بر اینکه نرم افزار همیاد بر اساس ریسک فاکتورهای پیشگیری از آلزایمر ساخته شده است، گفت: ریسک فاکتورها شامل تغذیه، ورزش، دخانیات، چربی خون، بازی‌های تقویت کننده مهارت‌های ذهنی و مهم‌ترین آن‌ها "شبکه اجتماعی مخصوص میانسالان و سالمندان" می باشد که در این اپلیکیشن  به آن‌ها پرداخته شده است.


     زنجری در توضیح کارکرد این نرم افزار گفت: با ورود سالمند، فرزند سالمند و یا مراقب سالمند به نرم افزار و ثبت نام اولیه، نرم افزار در پنج حوزه " سلامت بالینی، سلامت روان، فعالیت فیزیکی، سلامت تغذیه و سلامت اجتماعی "، از کاربر سئوال هایی می کند و با تکمیل اطلاعات و دریافت داده ها از سوی نرم افزار، پاسخ و توصیه های لازم در هر بخش به سالمند و یا کاربر این سیستم  ارائه می شود و با راهنمایی نرم افزار، سالمند آگاهی پیدا می کند که برای داشتن سبک سالم زندگی که به پیشگیری از آلزایمر نیز کمک می کند، در هر بخش چه کارهایی باید انجام بدهد و چه کارهایی نباید انجام بدهد.


   وی با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در کشور، تاکید کرد که ساخت این اپلیکیشن، نقطه شروع  است، چرا که ایده های بسیاری برای رفع نیازهای سالمندان وجود دارد که اگر بخواهیم به فناوری های مربوط به آنها دست یابیم، باید داده ها و این نرم افزار را بعنوان پیش نیاز داشته باشیم.


    گفتنی است که در این مراسم، با اهدای لوح و هدیه ، از فناوران برتر سال گذشته و همکاران بخش فناوری دانشگاه تقدیر شد.


    همچنین در این مراسم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه نیز سخنانی ایراد کردند که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16131
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: