• 1394/12/14 - 14:47
  • - تعداد بازدید: 2689
  • - تعداد بازدیدکننده: 105
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران، دارای بالاترین استانداردهای بانکهای ژن دنیا است

رییس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران ، اعلام کرد: براساس نظر دانشمندان کشورهای اروپایی که از مرکز ذخائر ژنتیکی ایران بازدید داشتند و مشاهداتم در بازدید از بسیاری مراکز و بانکهای ژن دنیا، مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران ، دارای بالاترین استانداردهای بانکهای ژن دنیا است.


رییس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران ، اعلام کرد: براساس نظر دانشمندان کشورهای اروپایی که از مرکز ذخائر ژنتیکی ایران بازدید داشتند و مشاهداتم در بازدید از بسیاری مراکز و بانکهای ژن دنیا، مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران ، دارای بالاترین استانداردهای بانکهای ژن دنیا است.


   مرکز ملی " ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران " ، نمونه های زیستی از تمام موجودات گیاهی ، جانوری و انسانی ایران را در بر می گیرد و بخشی از فعالیت آن، تکثیر این نمونه ها در ابعاد سلولی است که در اختیار مراکز تحقیقاتی ، آموزشی و صنعتی که در حوزه های تشخیص ، علت یابی و پیدا کردن درمانهای جدید فعالیت می کنند، قرار می گیرد.


   دکتر " سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی " در حاشیه برگزاری همایش نوروژنتیک ایران در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، به خبرنگار وبدای این دانشگاه ، افزود: سطح علمی مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی همچنان رو به افزایش است ، بطوری که  در سال گذشته موفق به کشف یک خانواده میکروبی شد و به دنیا معرفی کرد و با مطالعات و کارهای تکمیلی برای کشف مجموعه میکروبی جدید، تا اوایل سال آینده نیز انشاالله خانواده جدید میکروبی دیگری را به دنیا معرفی خواهد کرد و این درحالی است که سالانه بطور متوسط در کل دنیا، دو خانواده میکروبی کشف و معرفی می شود.


   وی همچنین اظهارداشت : از 52 گونه میکروبی که تاکنون از ایران ، به دنیا معرفی شده است ، 45 گونه آن ، طی چهار سال اخیر ، از سوی مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران کشف ، و به دنیا معرفی شده است.


   وی با اشاره به اینکه سرعت پیشرفت علم ژنتیک ، زیاد است ، گفت: زمانی ، اولین پروژه ژنوم ، طی ده سال و با سه میلیارد دلار هزینه انجام شد، اما امروزه ، انجام این کار ، طی یک روز و فقط با پنج هزار دلار امکانپذیر شده است، و این تحول ، نشاندهنده این مهم است که تکنولوژی و نیروی متخصص در کنار هم باعث دستیابی به بهترین روشهای تشخیصی و شناخت بیماریهای ژنتیکی می شود.


   دکتر فاضلی تاکید کرد:  اگر سرمایه گذاری و پشتیبانی خوبی از نیروهای متخصص شاغل در مرکز ملی ذخائر ژنتیکی ایران و همچنین در راستای تربیت نیروی متخصص برای مرکز صورت بگیرد و از سویی تجهیزات و آخرین تکنولوژی روز دنیا در اختیار این مرکز  قرار بگیرد ، جمهوری اسلامی ایران نیز می تواند به عنوان قطب منطقه مطرح شده و به جایگاه رفرانس در سطح بین الملل دست یابد.


رئیس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی ایران : معلولیت های ذهنی ، شایع ترین بیماری ژنتیکی در ایران است  


    رییس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران همچنین در پاسخ به سئوالی در ارتباط با بیماریهای ژنتیکی ، گفت: " معلولیت های ذهنی " ، شایعترین بیماری ژنتیکی در ایران است و پس از آن ، بیماریهای " عصبی و عضلانی " از شیوع بالایی برخوردار است و در مقابل این بیماریها ، طی دهه های اخیر ، شیوع بیماری تالاسمی در ایران کاهش یافته است .


   دکتر فاضلی افزود: متاسفانه خانواده های دارای فرزند معلول ذهنی ، دیر متوجه معلولیت فرزندشان می شوند و این،  به خاطر آن است که معلولیت ذهنی مانند معلولیت جسمی ، ملموس نیست و در طولانی مدت متوجه علائم آن خواهند شد ، ضمن آنکه بسیاری از خانواده ها تلاشی در قبول کردن معلولیت ذهنی فرزندشان ندارند و پیگیری نمی کنند ، تا زمانی که فرزندشان از درس و زندگی روزمره که افتاد ، مجبور به قبول این مشکل شده و مداخلات را آغاز می کنند.


   وی تاکید کرد : چه بهتر بود که نظام سلامت کشور ، برای آموزش عمومی مردم ، چند نکته کلیدی مربوط به عوارض معلولیت ذهنی را ( مانند عدم تمرکز، عدم گیرایی و یادگیری ، اختلال رفتاری و ... ) بصورت دستورالعمل و نکات مهم آموزش بدهند تا مردم با آگاهی از این نکات ، متوجه اختلالات ذهنی فرزند خود شده و با مراجعه به مشاوره ژنتیک ، پیگیر روند درمان یا کنترل بیماری شوند.


توصیه رییس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی به مردم  و  مسئولان  


   دکتر فاضلی در ادامه این گفت وگو ، اظهارداشت: با توجه به پیشرفت علم ژنتیک و وجود متخصصان و مشاوران برجسته ژنتیک در ایران، و قابل تشخیص بودن بسیاری از بیماریهای ژنتیکی در کشور ما، به مردم  توصیه می کنم که حتما قبل از بارداری (بویژه خانواده هایی که خودشان و یا بستگانشان دارای فرزند معلول هستند) و یا در حین بارداری ، به مشاور ژنتیک مراجعه کرده و در صورت لزوم ، نسبت به انجام آزمایشهای مربوطه ، اقدام کنند.


   وی افزود: چون با تولد نوزاد معلول و  دارای اختلال ژنتیکی ، مشاوره پزشکی و درمان معلولیت در نهایت ، تغییر چندانی در وضعیت او نخواهد داد، اما مشاوره قبل و حین بارداری ، از تولد نوزاد بیمار جلوگیری می کند، ضمن آنکه مردم توجه داشته باشند که پس از تولد فرزند معلول و دارای مشکلات ژنتیکی ، برای بارداری بعدی ، به توصیه های مشاوران ژنتیک توجه کنند تا فرزندان بعدی سالم به دنیا بیایند.


   وی از سویی ، نگاه حمایتی مسئولان از این خانواده ها را لازم دانست و گفت: مسئولان نیز دیدگاه حمایتی از این خانواده ها داشته باشند و با تحت پوشش قرار دادن خدمات مشاوره و آزمایشگاهی ژنتیک که معمولا هزینه زیادی دارد ، از آنان پشتیبانی کنند .


   رییس مرکز ملی ذخائر ژنتیکی ایران افزود: مسئولان باید بدانند که هزینه و سوبسیدی که برای خدمات مربوطه به افراد و خانواده ها داده می شود بمراتب کمتر از هزینه های توانبخشی و نگهداری معلولان در جامعه است ، و اگر بتوانند با صرف هزینه ای ، از تولد فرد معلول و افزایش جمعیت معلولان در کشور جلوگیری کنند ، از آسیب های روحی و روانی فرد و خانواده او  ، و همچنین تحمیل بار اقتصادی اضافه به خانواده ها و جامعه نیز جلوگیری خواهند کرد.


   دکتر فاضلی همچنین فرهنگ سازی  در جامعه و ارتقای سطح آگاهی خانواده ها نسبت به چگونگی استفاده از خدمات مشاوره ژنتیک برای سالم سازی نسل آینده را ضروری دانست و ادامه داد: پیشنهاد می کنم ، این فرهنگ سازی، از دوره متوسطه  دانش آموزان در مدارس ، آغاز شود و آموزش و پرورش با دریافت اطلاعات علمی و مناسب با سن دانش آموزان از سازمان بهزیستی کشور ، این اطلاعات  را  در کتب دانش آموزان دوره متوسطه بگنجاند.


   نخستین همایش بین المللی و نهمین همایش سالانه نوروژنتیک ایران از روز چهارشنبه با حضور معاون پژوهشی وزارت بهداشت ، رییس بنیاد علم ایران ، رییس سازمان بهزیستی کل کشور و صدها محقق و صاحبنظر ایرانی و خارجی در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن  دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  برگزار شد.


   این کنگره علمی ، به همت انجمن نوروژنتیک ایران و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  و با همکاری انجمن ژنتیک ایران ، وزارت بهداشت ، صندوق حمایت از پژوهشگران ، معاونت علمی ریاست جمهوری ، سازمان بهزیستی و بهزیستی استان تهران ، مرکز تحقیقات ژنتیک میبد ، بنیاد ملی نخبگان و مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن برگزار شده و نمایشگاهی توسط  شرکت های دارویی و زیست فناوری  و انجمن های علمی ژنتیک و نوروژنتیک و انجمن های حمایتی بیماران خاص (سندرم داون ، اسکیزوفرنی و...) در حاشیه این همایش برپا شده است.


    " بررسی علل ژنتیکی عقب ماندگی ذهنی " ، " اختلالات حسی – عصبی " ، " اختلال در شنوایی و بینایی " ، " تکنیک های جدید در تشخیص بیماریهای ژنتیکی " ، " بیماریهای نادر و سندرم های جدید " ، از جمله محورهای  این کنگره بین المللی بود.


    چهار کارگاه آموزشی  در حاشیه این کنگره علمی نیز برگزار شد که دو کارگاه آن ، خاص تشخیص بیماری افرادی بود که تاکنون بیماری آنان تشخیص داده نشده بود و همچنین تشخیص و چگونگی درمان بیماران ژنتیکی بوده است.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 8143

تصاویر

کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: