• 1398/11/19 - 18:48
  • - تعداد بازدید: 5841
  • - تعداد بازدیدکننده: 107
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

مشارکت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تدوین « راهنمای مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در فرآیند اهدای عضو »

سه تن از اعضای گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تدوین « راهنمای مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در فرآیند اهدای عضو » و مطالعه تحقیقاتی مربوط به این پروتکل، نقش داشتند.


   سه تن از اعضای گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تدوین « راهنمای مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در فرآیند اهدای عضو » و مطالعه تحقیقاتی مربوط به این پروتکل، نقش داشتند.


     دکتر معصومه معارف وند عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دو تن از دانشجویان دکترای رشته مددکاری اجتماعی این دانشگاه از اعضای تیم تدوین کننده « راهنمای مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در فرآیند اهدای عضو » بودند.


    دکتر معارف وند که عضویت هیات مدیره انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران را نیز بعهده دارد، درباره چگونگی نقش آفرینی مددکاران اجتماعی در فرآیند اهدای عضو، گفت: چند چالش در این فرآیند تحت تاثیر عوامل روانی، اجتماعی و فرهنگی است، که مددکاران اجتماعی در هر مرحله از آن نقش اساسی خواهند داشت.


    وی تاکید کرد که فعالیت مددکاران اجتماعی در این فرآیند، یک پروسه چند ماهه از زمان مرگ مغزی بیمار و قبل از اهدای عضو تا شش ماه بعد از پیوند عضو را شامل می شود که مددکاران با توجه به شرایط فردی که دچار مرگ مغزی شده و خانواده او و بیمار دریافت کننده عضو اهدایی، مداخلات روانی و اجتماعی را اجرا می کنند.


    این استاد دانشگاه افزود: از زمانی که بیمار دچار مرگ مغزی می شود، مددکار اجتماعی می تواند به نحوی این خبر را به خانواده بیمار بدهد که با کمترین آسیب روانی و اجتماعی مواجه بشود.


    وی با اشاره به لزوم نهادینه شدن فرهنگ اهدای عضو که به نجات جان هزاران بیمار نیازمند به عضو کمک می کند، اظهارداشت: بعد از مرحله مرگ مغزی بیمار و با خبر شدن خانواده بیمار ، نحوه کسب رضایت از خانواده بیمار برای موافقت با اهدای عضو بیمارشان، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مددکاران اجتماعی می توانند با استفاده از تخصص خود، این نقش را بخوبی ایفاء کنند تا خانواده بدون هرگونه نگرانی، تصمیم درست را گرفته و با اهدای عضو موافقت کند.


    دکتر معارف وند افزود: همانطور که در این راهنما مشخص شده است، هر مرحله از مداخله مددکاران اجتماعی براساس شرایط فرهنگی و اجتماعی خانواده اهدا کننده انجام می شود، و برای همراهی کردن با آن خانواده و رفع مشکلات احتمالی از سوی اطرافیان، بستگان و حتی همشهری های خانواده اهدا کننده، مداخلات و مشاوره ها تا شش ماه بعد از پیوند عضو نیز ادامه خواهد داشت.


    وی با اشاره به اینکه راهنما یا پروتکل « مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در فرآیند اهدای عضو » با همکاری انجمن اهدای عضو ایرانیان تدوین شده است، گفت: راهنما از سوی این انجمن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است تا وزارت بهداشت پس از تائید، این دستورالعمل را برای اجرا، به مراکز فراهم آوری که در مراکز درمانی و بیمارستان های تهران و شهرستانها در خصوص اهدای عضو فعالیت می کنند، ابلاغ کند.


     عضو هیات مدیره انجمن علمی مددکاران اجتماعی افزود: مددکاران مستقر در مراکز فراهم آوری که از سوی دو انجمن مددکاران اجتماعی و اهدای عضو ایرانیان آموزش می بینند، نسبت به اجرای این دستورالعمل اقدام خواهند کرد.


    گفتنی است، رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران که حدود یک ماه پیش برای اولین بار تدوین این دستورالعمل را اعلام کرده بود، مالکیت مادی و معنوی این راهنما را متعلق به انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران و انجمن اهدای عضو ایرانیان دانست و تاکید کرد که محتوای علمی راهنما توسط انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران تهیه شده است و بی تردید هر نوع تغییر در محتوای راهنما باید با نظر انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران صورت پذیرد.


    دکتر اقلیما همچنین ضمن تشکر از اعضای تیم تهیه و تنظیم این پروتکل، از زهرا سادات ترابی (دانشجوی فقید دکترای مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و عضو فعال انجمن علمی مددکاران اجتماعی) که یکی از اعضای تهیه کننده این راهنما بود و نقش مهمی در شکل گیری تیم و تنظیم نهایی راهنما داشت، یاد کرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16151
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: