• 1398/06/13 - 15:06
  • - تعداد بازدید: 6144
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت: هم اکنون تامین حداقل 2400 تخت توانبخشی در کشور، ضروری است

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی امروز (چهارشنبه) طی سخنانی در اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تامین حداقل 2400 تخت توانبخشی در کشور را ضروری دانست و گفت: این رقم نیاز همین الان جامعه است که براساس میزان جمعیت نیازمند، میزان بستری و چند عامل دیگر محاسبه شده است.


گالری تصاویر


   مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی امروز (چهارشنبه) طی سخنانی در اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تامین حداقل 2400 تخت توانبخشی در کشور را ضروری دانست و گفت: این رقم نیاز همین الان جامعه است که براساس میزان جمعیت نیازمند، میزان بستری و چند عامل دیگر محاسبه شده است.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر"محمدتقی جغتایی" تصریح کرد که 80 تخت فعلی توانبخشی کشور (در بیمارستان توانبخشی رفیده)، به نسبت جمعیت 80 میلیونی آن، کافی نیست و در مقایسه با دیگر کشورها حتی کشورهای منطقه مانند ترکیه که با جمعیت 75 میلیون، دارای 700 دستگاه تخت توانبخشی، کویت با جمعیت 3/5 میلیونی خود، یکصد تخت توانبخشی و ژاپن با 127 میلیون جمعیت، 50 هزار تخت توانبخشی دارد، از میزان کمی برخوردار است و فاصله زیادی نیز نسبت به آمار تخت های توانبخشی در کشورهای اروپایی دارد.


    وی در ادامه سخنانش بر ضرورت توجه به حوزه توانبخشی در نظام سلامت تاکید کرد و چند نکته را در این خصوص متذکر شد که براساس سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری، ارائه خدمات درمانی و " توانبخشی " به دولت تکلیف شده است. بنابر این توجه به حوزه " توانبخشی " نیز یک ضرورت قانونی است.


   دکتر جغتایی افزود: نکته بعد اینکه برخلاف تصور برخی افراد که هرچه خدمات پزشکی بیشتر باشد، نیاز به خدمات توانبخشی کم می شود، با توجه به افزایش خدمات بهداشتی و در پی آن، افزایش امید به زندگی در میان جامعه، تغییر الگوی بیماری ها از واگیر به غیرواگیر و افزایش طول عمر کودکان مبتلا به بیماری های خاص، نیاز به خدمات توانبخشی برای افزایش کیفیت زندگی، افزایش می یابد.


    وی ، " تغییر نگرش و رویکرد به توانبخشی " را در ضرورت توجه به حوزه توانبخشی و خدمات آن موثر دانست و گفت: سابق بر این، همه تصور می کردند که خدمات توانبخشی پس از معلولیت و ناتوانی افراد، ارائه می شود تا در ادامه زندگی به او کمک کند، اما نگرش جدید، خدمات توانبخشی را در سطح خدمات پیشگیری مورد توجه قرار می دهد و معتقد است که باید خدمات توانبخشی به افراد جامعه ارائه شود تا از ناتوانی آنها جلوگیری شود. مثلا فرد سالمند، قبل از اینکه افتادن بر زمین و شکستگی اعضای مختلف را تجربه کند، باید با خدمات کاردرمانی و آموزش، به حفظ تعادل او کمک کرد چرا که افتادگی، با مشکلات فراوان و صرف هزینه های سنگین جهت درمان همراه است.


   دکتر جغتایی که از پیشکسوتان حوزه توانبخشی و یکی از موسسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است، افزود: هدف توانبخشی، بازگرداندن فرد به جامعه است و اگر در گذشته، کم توانی و ناتوانی افراد، منجر به نگهداری آنان در مراکز بهزیستی و آسایشگاه ها می شد، امروزه اگر خدمات توانبخشی بدرستی انجام شود، منجر به سلامتی و بازگشت افراد کم توان به جامعه و برقراری ارتباطات اجتماعی آنان می شود.


    وی همچنین، زنجیره " خدمات پزشکی، توانبخشی و رفاه اجتماعی " را به هم پیوسته تصور کرد و گفت: آنچه که مسلم است، خدمات توانبخشی از نظام سلامت و از مراکز درمانی آغاز می شود و سیستم ریجستری برای برخی از بیماری ها مثل سکته مغزی، ام اس، دمانس، اختلال اتیسم، ضرورت خدمات توانبخشی را نشان می دهد.


     مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت به ابعاد توانبخشی اشاره کرد و افزود: برنامه ای را با همکاری وزارت رفاه داریم که در حال نهایی شدن است و براساس آن خدمات پزشکی، توانبخشی حرفه ای و خدمات رفاه اجتماعی، بصورت هماهنگ، گسترش می یابد.


    وی همچنین با اشاره به اینکه حوزه توانبخشی دارای ضرورت جهانی است، اظهارداشت: براساس قطعنامه ها و پروتکل های سازمان جهانی بهداشت و مجامع بین المللی، خدمات توانبخشی مورد توجه بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران بوده است.


   جغتایی افزود: اجرای بسیاری از برنامه های کشوری و بین المللی حوزه سلامت مانند برنامه پیشگیری از اتیسم ، با تدوین بسته خدمتی و انجام غربالگری با همکاری سازمان بهزیستی کشور و کارشناسان توانبخشی، امکانپذیر است.


   وی تصریح کرد که هرچند میزان تخت توانبخشی در ایران نسبت به کشورهای دیگر، پائین است، اما بلحاظ نیروی انسانی متخصص در حوزه توانبخشی، وضع کشورما در مقایسه با کشورهای پیشرفته دنیا ، بهتر است و با تهیه بسته خدمت، این خدمات را می توان در بخش های پیشگیری، درمان و مراقبت ها ارائه داد.


   دکتر جغتایی در بخشی از سخنانش نیز از دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت که مباحث مربوط به حوزه توانبخشی را در دستور کار اجلاس سراسری معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار داده و از گسترش خدمات توانبخشی حمایت می کند، تشکر کرد.


    گفتنی است، اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور از روز گذشته بمدت دو روز با حضور وزیر بهداشت، معاون درمان و مدیران ارشد این معاونت و همچنین حدود یک صد تن از معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


عکس : مظلومی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15033
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: