• 1400/10/19 - 12:03
  • - تعداد بازدید: 1065
  • - تعداد بازدیدکننده: 143
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 » مطرح شد؛

معاون تحقیقات وزارت بهداشت: بررسی ابعاد اجتماعی کووید در درازمدت، مورد حمایت وزارت بهداشت قرار می گیرد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز یکشنبه در بخش افتتاحیه اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، ضمن خشنودی از اقدامات رصدخانه اجتماعی کووید 19 و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در زمینه ابعاد اجتماعی کووید، گفت: بررسی ابعاد اجتماعی کووید در درازمدت، قطعا مورد حمایت وزارت بهداشت قرار می گیرد.

   معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز یکشنبه در بخش افتتاحیه اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، ضمن خشنودی از اقدامات رصدخانه اجتماعی کووید 19 و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در زمینه ابعاد اجتماعی کووید، گفت: بررسی ابعاد اجتماعی کووید در درازمدت، قطعا مورد حمایت وزارت بهداشت قرار می گیرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر یونس پناهی ضمن عرض خداقوت به متخصصان و محققان دانشگاه و رصدخانه اجتماعی کووید 19 که موضوع کاربردی بررسی ابعاد اجتماعی کووید را پیگیری می کنند، گفت: هر از گاهی نظام بهداشت و درمان مورد امتحانات درمانی قرار می گیرد که پدیده کووید نیز از جمله آنها بود.


    وی با اشاره به اینکه پاندمی کووید 19 از ابتدا، چهار پیام جدی داشت، افزود: در ابتدای همه گیری کووید، بنظر می آمد موضوع بیماری، منطقه ای باشد و کشور چین به مدیریت آن می پردازد، ولی اینطور نبود و همه دنیا را درگیر کرد و نشان داد که در مقابله با بیماری های نوپدید باید همه کشورهای دنیا آمادگی مقابله را داشته باشند.


   دکتر پناهی ادامه داد: از طرفی، همه کشورها در ابتدای پاندمی، دنبال درمان های دارویی بودند و خیلی به مقوله پیشگیری توجه نمی کردند، ولی بعد با شناخت بیشتر ویروس، مشخص شد که باید پیشگیری بر درمان مقدم باشد و هزینه برای پیشگیری، سرمایه گذاری در این زمینه است که باید به آن توجه جدی شود، همانطور که در ایران با اجرای وسیع برنامه واکسیناسیون، آمار 700 تا 800 مرگ در روز، به کمتر از 50 مورد رسیده است و این برنامه با رعایت اصل پیشگیری  و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، تاثیرگذاری بیشتر خواهد داشت.


   وی همچنین اظهار داشت: نگرش رشته های تحصیلی جهت پشتیبانی از مدیریت بحران هایی  مانند کووید، در ابتدای پاندمی بر علوم پزشکی استوار بود و توجهی به دیگر ابعاد جامعه که می توانستند از بیماری متاثر بشوند، نشده بود، درصورتی که این همه گیری ضمن داشتن ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، چالش هایی در روابط بین الملل نیز ایجاد کرد.


   معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درباره راهکارهای مسایل مطرح شده نیز گفت: یکی از نگرانی های ما، هزینه های گران برای تحقیقات است و لذا، باید به ارزان تمام شدن اقدامات پیشگیری و درمان توجه شود تا هزینه قابل توجهی به جامعه تحمیل نشود. ضمن آنکه در کنترل کووید، ارزیابی های زیادی مانند داروهای تجویزی برای درمان این بیماری و عوارض مختلف آن انجام شد ولی هم اکنون باید رصد شود که چه درمان هایی دارای عوارض کوتاه و بلندمدت هستند.


   دکتر پناهی همچنین به تغییر شیوه زندگی مردم در اثر پاندمی کووید 19 اشاره کرد و افزود: همه گیری کرونا بدلیل قرنطینه طولانی مدت و عدم مراجعه بیماران غیرواگیر به کلینیک ها و عدم کنترل سلامتی خود، باعث افزایش بیماری های غیرواگیر شده که می تواند تهدیدی برای سلامتی جامعه محسوب شود و باید با رصد این وضعیت، برنامه مربوطه تدوین و اجرا شود.


   وی ادامه داد: بحث اجرای برنامه واکسیناسیون که در برخی کشورها مانند ژاپن، خوب اجرا شد و اثربخشی داشت و یا مانند افریقا، خوب نبوده، قابل رصد و بررسی می باشد و اینکه عدم تمایل مردم به واکسن و یا مسایل پیرامون آن مورد بررسی قرار بگیرد.


   وی اظهار داشت: هرچند که در کشور ما، وضعیت واکسیناسیون چه بلحاظ تامین واکسن و هم بدلیل میزان مصرف آن، سبب کاهش قابل توجه میزان ابتلا و مرگ ناشی از کووید شده است، اما لازم است که کووید در کشور ما به معنی واقعی کنترل شود و مرگ و میر به صفر برسد و باید تلاش کنیم تا این شرایط حفظ شود و این هدف، صرفا با دو بار تزریق واکسن محقق نمی شود.


   معاون تحقیقات با اشاره به سه پلت فرم واکسن های تولید شده در ایران، افزود: این پلت فرم ها که کارایی و ایمنی آنها بلحاظ علمی و تخصصی تایید شده است، نشان می دهند که مسیر قابل قبولی در این زمینه طی شده و ادامه آن منجر به چه نتایجی خواهد شد.


   دکتر پناهی، بررسی و مطالعه ابعاد اجتماعی کووید در درازمدت را نیز لازم دانست و گفت: در حوزه اجتماعی کووید، ابعاد کوتاه مدت و درازمدت وجود دارد که کوتاه مدت آن، مانند تعطیلی مدارس، بازار و کاهش روابط اجتماعی است که تحت تاثیر کووید تجربه کردیم و اما ابعاد درازمدت آن می تواند پیدایش بیماری های جهش زا و یا بیماری های غیرواگیر باشد که باید مورد بررسی و رصد قرار بگیرند.


   وی در همین زمینه افزود: از عوارض درازمدت حوزه اجتماعی و روانی کووید، تاثیر پاندمی کووید بر روابط اجتماعی مردم است که سبب بیماری هایی مانند افسردگی و اضطراب شده که در نهایت صدمات طولانی مدت بر زندگی افراد می گذارد.


   وی در عین حال گفت: ممکن است که در اینده مردم دنیا مجبور باشند که با این بیماری، زندگی کنند و این سبب متاثر شدن زندگی مردم از تبعات این بیماری خواهد شد.


   دکتر پناهی افزود: کشور ما دارای بنیه فرهنگی قوی است که در حوادث و بحران ها خیلی خوب عمل می کنیم، و این شرایط هم جنبه مثبت دارد و هم منفی. بطوری که وقتی نشان می دهد ما مرد مبارزات هستیم، خوب است ولی از سویی، بد است چون نشان می دهد که ما منتظر می شویم تا یک حادثه یا بحرانی اتفاق بیافتد و بعد برای مقابله با آن وارد عمل می شویم. درصورتی که باید همیشه یک قدم از بحران جلوتر باشیم و آن، با پیشگیری از حوادث امکان پذیر خواهد بود.


   وی تصریح کرد: رصد این شرایط سبب خواهد شد که مشکل را قبل از اینکه به ما برسد، حل کنیم و خوشبختانه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که ترکیبی از گروه های پزشکی مانند ژنتیک، پرستاری، روانشناسی و روانپزشکی و علوم اجتماعی و جامعه شناسی را دارد، می تواند در این زمینه بررسی کرده و تهدیداتی را که بواسطه بیماری ها بصورت عام و برخی بیماری ها بصورت خاص خواهیم داشت، مورد رصد قرار بدهند تا با ایجاد آمادگی در این زمینه، هزینه کمتری به جامعه تحمیل شود.


   گفتنی است؛ اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19»، از امروز یکشنبه به مدت دو روز به همت رصدخانه اجتماعی کووید 19، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، وزارت بهداشت و شهرداری تهران و با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی (به صورت حضوری) و همچنین بصورت مجازی آغاز به کار کرده است.


    سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، و جمعی از مسئولان، اعضای هیات علمی و محققان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز در این کنگره ملی حضور داشتند.


    این کنگره ملی دارای شش پنل علمی تحت عناوین « چالش های سیاست کنترل پاندمی کووید 19، پیامدهای پاندمی کووید 19 در جمعیت آسیب پذیر، نابرابری ها در پاندمی کووید 19 و چالش ها و موانع پذیرش واکسیناسیون، چالش های سلامت روانی اجتماعی در پاندمی کووید 19 و چالش های سلامت اجتماعی در پاندمی کووید 19 » می باشد که توسط متخصصان و محققان از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ارائه می شود.


   این کنگره دو روزه به صورت حضوری در سالن اجتماعات احمدی روشن دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و از طریق لینک   https://connect.uswr.ac.ir/csms   بصورت مجازی در حال برگزاری است.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21481
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: