• 1400/06/28 - 13:03
  • - تعداد بازدید: 1288
  • - تعداد بازدیدکننده: 142
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مقدمات همکاری شبکه سلامت صدا و سیما با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی فراهم شد

دکتر علیرضا بهفر قائم مقام شبکه سلامت صدا و سیما و دکتر مهری از اعضای شورای سیاستگذاری سلامت این سازمان، با حضور در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و تبادل نظر با رئیس، معاونان و جمعی از مدیران این دانشگاه در خصوص اهداف دانشگاه و نظام سلامت، مقدمات همکاری شبکه سلامت برای تحقق این اهداف را فراهم کرد.

گالری تصاویر


   دکتر علیرضا بهفر قائم مقام شبکه سلامت صدا و سیما و دکتر مهری از اعضای شورای سیاستگذاری سلامت این سازمان، با حضور در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و تبادل نظر با رئیس، معاونان و جمعی از مدیران این دانشگاه در خصوص اهداف دانشگاه و نظام سلامت، مقدمات همکاری شبکه سلامت برای تحقق این اهداف را فراهم کرد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر بهفر طی سخنانی در این نشست، با بیان تاریخچه ای از تشکیل شورای سیاستگذاری سلامت و فعالیت شبکه سلامت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، برای همکاری با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در تحقق اهداف حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی، راهکارهای لازم برای برنامه سازی گفتگومحور و غیرگفتگومحور با اهداف مشخص را بیان کرد.


    وی، " در اختیار داشتن مجموعه ای از مشخصات اعضای هیات علمی، متخصصان و کارشناسان که در عین توانایی تخصصی و علمی، دارای توانایی برقراری ارتباط خوب با مخاطبان را داشته باشند " و " ارائه مجموعه ای از موضوع های مبتلابه جامعه که بخش اعظمی از جامعه را درگیر خودش کرده است " را برای همکاری شبکه سلامت با دانشگاه لازم دانست و گفت: شبکه سلامت می تواند با همکاری اعضای هیات علمی و کارشناسان معرفی شده دانشگاه، به موضوع های مورد نظر جامعه بپردازد.


   دکتر بهفر، همکاری در زمینه برگزاری کمپین های رسانه ای و اطلاع رسانی را نیز از دیگر موارد همکاری ذکر کرد و برای پیشبرد این همکاری، پیشنهاد داد که کمیته ای رسانه ای در حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی تشکیل شود تا اهداف " آموزشی، حمایت طلبی از کمپین های این حوزه ها و رفع چالش های نظام سلامت در این حوزه ها " را مورد بررسی و پیگیری قرار بدهد.


    وی مجددا با تاکید بر لزوم معرفی اعضای هیات علمی و کارشناسان توانا بلحاظ تخصصی و برقراری ارتباط با مردم ، و همچنین دسته بندی موضوع های مورد نیاز جامعه ، افزود: می توان این همکاری دو جانبه را با مکاتبه ای رسمی آغاز، و در قالب تفاهم نامه ای مشترک ، اجرایی کرد.


   وی تصریح کرد که در قالب تفاهم نامه، کمیته یا کارگروه توانبخشی و سلامت اجتماعی شکل خواهد گرفت تا با تبادل نظر و برنامه ریزی، تولیدات مختلف را بسمت و سوی تحقق اهداف هدایت کند.


*****


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی طی سخنانی ضمن ابراز خشنودی از اینکه رسانه به کمک مرکز علمی و دانشگاهی آمده است، به معرفی دانشگاه پرداخت.


   وی گفت: این دانشگاه، تنها دانشگاه دپارتمان محور است که دارای 23 گروه آموزشی و 8 مرکز تحقیقاتی است و 60 درصد دانشجویان آن را شاغلان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهد. 30 تا 35 درصد اعضای هیات علمی این دانشگاه فارغ التحصیلان خارج از کشور می باشند که بانک علمی خوبی از متخصصان را شکل داده اند.


   دکتر خانکه، حیطه فعالیت این دانشگاه را تلفیقی از حوزه های اجتماعی، پزشکی، توانبخشی و سلامت روان معرفی کرد، علاوه بر اینکه مسئولیت رصدخانه اجتماعی کووید 19 را نیز بعهده دارد و طی مدت کوتاهی که از تاسیس آن می گذرد،  پژوهش های ارزشمندی را همچون بررسی میزان پذیرش واکسن کرونا  اجرا کرده که براساس نتایج آن، 86 درصد پذیرش از سوی مردم را نشان می دهد.


   وی همچنین به جایگاه دو بیمارستان روانپزشکی رازی با قدمت 110 ساله و توانبخشی رفیده بعنوان بیمارستانی کاملا منحصربفرد اشاره کرد و گفت: هم اکنون 8/5 درصد جامعه را جمعیت سالمندان تشکیل می دهد، 30 درصد جمعیت کشورمان نیازمند خدمات توانبخشی هستند و 10 درصد معلول می باشند و با توجه به اینکه طی چند سال آینده جمعیت کشور به شدت پیر و ناتوان خواهد شد، خدمات توانبخشی بیش از هر زمان دیگر، می تواند به کمک سالمندان، افراد معلول و ناتوان بیاید.


   رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، چاره این مشکل را در ادغام خدمات توانبخشی در شبکه بهداشتی کشور ذکر کرد و افزود: با ادغام خدمات توانبخشی در شبکه بهداشتی کشور، می توان غربالگری در بدو تولد انجام داد و با تشخیص زودهنگام اختلالات، و ارائه خدمات توانبخشی، از معلولیت و ناتوانی در بزرگسالی فرد جلوگیری کرد.


   دکتر خانکه تاکید کرد که اولویت سلامت، فقط درمان نیست بلکه اولویت، ارائه خدمات در منزل، و خدمات ارزان قیمت است.


*****


   سپس، دکتر بیژن خراسانی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه، طی سخنانی در این نشست، جایگاه دانشگاه را معطوف به برگزاری اجلاس سازمان جهانی بهداشت در سال 2017 میلادی دانست که " عدالت در نظام سلامت " را مطرح کرد .


   وی گفت که زندگی ماشینی، نیاز افراد به خدمات توانبخشی را دوچندان کرده است، ضمن آنکه توانبخشی، رکن سوم نظام سلامت ( پیشگیری ، درمان و توانبخشی ) می باشد، درصورتی که در اجلاس 2017 میلادی ، توزیع منابع ، اعتبارات،  پوشش بیمه ای و نگاه مسئولان به حوزه توانبخشی ناعادلانه بوده است ، و با ارتباط تنگاتنگ بین رسانه و دانشگاه، منبع غنی برای کمک به مردم بازمی شود.


   دکتر خراسانی تصریح کرد که تعداد تخت خدمات درمانی پزشکی به نسبت جمعیت 80 میلیونی کشورمان،  همسان با  کشورهای اروپایی همچون کانادا است، اما متاسفانه کشورمان بلحاظ تخت توانبخشی، قابل مقایسه حتی با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست و از این نظر فقیر است و یک بیمارستان توانبخشی رفیده با 85 تخت فعال و لیست انتظار حداقل پنج ماهه، نمی تواند جوابگوی نیاز همه بیماران و نیازمندان کشور به خدمات توانبخشی باشد.


   معاون درمان دانشگاه ، پیشنهاد داد که کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان و صاحبنظران دو طرف تشکیل شود و با تبادل نظر، راهکارهای لازم مشخص و اجرایی شود.


*****


   دکتر مهرداد فرخی معاون توسعه مدیریت دانشگاه ضمن اعلام آمادگی کامل دانشگاه برای همکاری با شبکه سلامت، گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مشکلی بلحاظ معرفی هیات علمی که شرایط لازم را داشته و با مخاطب ارتباط برقرار کند، ندارد چرا که 85 درصد اساتید و اعضای هیات علمی، تمام وقت جغرافیایی بوده و در خارج از دانشگاه، دغدغه فعالیت مستقلی را ندارند و با بستر خوبی که جهت موضوع عدالت و مقابله با نابرابری های اجتماعی فراهم کردند، خواستگاه عدالت در سلامت، عدالت در محیط زیست (مانند رفع آلودگی هوا، دسترسی همه مردم به آب سالم، دسترسی به حداقل امکانات رفاهی) و ... از دانشگاه ما شروع می شود.


   وی با تاکید بر اهمیت دو حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی که دانشگاه ما می تواند به آنها بپردازد، پیشنهاد داد که در این دو زمینه، کارگروهی متشکل از نمایندگان دو طرف تشکیل شود تا محتواهای آموزشی شکل بگیرد.


*****


   دکتر خانجانی عضو هیات علمی و مدیر حوزه ریاست دانشگاه با اشاره به آمار بالای افراد ناتوان جامعه که بنوعی نیاز به خدمات توانبخشی دارند، پیشنهاد داد که علاوه بر بهره مندی از توان تخصصی اعضای هیات علمی در برنامه های گفت وگو محور، از اساتید و متخصصان دانشگاه به عنوان مشاور در تولیدات مختلف استفاده شود.


*****


   دکتر امین اجلی مدیر اداره پرستاری دانشگاه در سخنان کوتاهی با اشاره به تجربه خود در همکاری با رادیو سلامت، گفت: موضوعات روز، همواره مورد توجه مردم بوده است و موضوع هایی مانند " اعتیاد، سالمندی، بیماران روانی و یا چگونگی مواجهه با بحران ها "، از جمله مباحثی هستند که مورد مطالعه محققان و اساتید دانشگاه ما قرار گرفته و می توانند در برنامه های رادیو و تلویزیونی، به مردم راهنمایی کنند و یا اطلاعات لازم در این خصوص را در اختیارشان قرار بدهند.


   وی ، تشکیل کارگروه مشترک برای تبادل نظر و دستیابی به راهکارها را منشاء ارتقای سلامت در جامعه دانست.


*****


   انسیه عزیزیان مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز با استقبال از همکاری شبکه سلامت با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، معرفی این دانشگاه و مراکز درمانی تابعه آن را از جمله اهداف برنامه سازی شبکه سلامت ذکر کرد و گفت: با برنامه های مختلف اگر خدمات تخصصی و بعضا منحصربفرد مراکز درمانی وابسته به دانشگاه در جامعه معرفی شود، کمک بزرگی به قشر آسیب پذیر و افراد کم توان با نیازهای ویژه است.


   وی آمادگی روابط عمومی دانشگاه برای همکاری در اجرای کمپین ها و حضور اساتید در برنامه های رسانه ای را اعلام کرد.


*****


   در پایان این نشست، دکتر فرخی معاون توسعه مدیریت دانشگاه با جمع بندی مطالب مطرح شده، گفت: همزمان با معرفی متخصصان و کارشناسان حوزه های مختلف دانشگاه با دسته بندی موضوع های مورد نیاز جامعه، کارگروهی زیرنظر شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما ، برای تعیین اولویت ها و پیگیری موضوع از طریق برنامه سازی و تولیدات رسانه ای تشکیل می شود و در همین راستا، مقدمات عقد تفاهم نامه بین دانشگاه و شبکه سلامت و شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما، پیگیری و اجرا خواهد شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20369
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: