• 1399/07/12 - 08:45
  • - تعداد بازدید: 2972
  • - تعداد بازدیدکننده: 88
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
توسط اساتید و محققان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی؛

نخستین آزمون بالینی تشخیصی فارسی برای کمک به جراحی مغز بیماران مبتلا به صرع تدوین شد

دکتر " رضا نیلی پور " استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مدیر عامل شرکت دانش بنیان " زبان آزمای بالینی شناختی "، از تدوین " نخستین آزمون بالینی تشخیصی پیش از جراحی مغز " در بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی، خبر داد.

   دکتر " رضا نیلی پور " استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مدیر عامل شرکت دانش بنیان " زبان آزمای بالینی شناختی "،  از تدوین " نخستین آزمون بالینی تشخیصی پیش از جراحی مغز" در بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی، خبر داد.


   وی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این باره توضیح داد: یکی از حوزه های توانبخشی شناختی، کاربرد آزمون های زبان شناسی بالینی پیش از جراحی مغز است ، بطوری که از آزمون های زبانی تشخیصی بجای آزمون تهاجمی معروف به تست وادا  (WADA) استفاده می شود.


   وی افزود: با گسترش یافته های علوم شناختی جدید از سال ها پیش کاربرد آزمون های بالینی زبان برای کمک به جراحان مغز و اعصاب در سایر کشورها رواج یافت و در ایران نیز به تازگی امکان کاربرد این آزمون  برای جراحی بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی و بیماران دارای تومور مغزی فراهم شده است.


   وی توضیح داد:  این آزمون بالینی زبانی، به تیم جراحی مغز کمک خواهد کرد تا پیش از جراحی مغز، مناطق حساس زبانی در مغز را  شناسایی کنند و از این ابزار استفاده کنند تا کمترین آسیب به توانایی های زبانی و شناختی بیمار برسد.


   استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی یادآور شد: هم اکنون آزمایه های طراحی شده این آزمون که از نظر زبانی و فرهنگی برای جراحی مغز بیماران ایرانی فارسی زبان و داوطلبان جراحی مغز با هدف توانبخشی شناختی طراحی شده ، آماده بهره برداری های علمی و توانبخشی شناختی است و شرکت دانش بنیان "زبان آزمای بالینی-شناختی" این آزمون را با افتخار به جامعه علمی جراحان مغز و اعصاب ایران برای کاربرد در توانبخشی شناختی بیماران داوطلب جراحی مغز و برای کاربرد در پژوهش های علوم اعصاب تقدیم می کند، همانطور که به تازگی بعضی از همکاران بالینی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، امکان استفاده از این آزمون را در یک طرح پژوهشی علوم شناختی در مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران درخواست کردند.


   دکتر نیلی پور درباره مراحل تدوین این آزمون گفت: ابتدا، نسخه مقدماتی نخستین آزمون بالینی فارسی برای کاربرد پیش از جراحی مغز بیماران، پس از مطالعات میدانی درباره آزمون های تشخیصی پیش از جراحی مغز در سایر زبان ها، از نظر زبانی و فرهنگی ایرانیان طراحی، و سپس در چهل نفر از گویندگان سالم فارسی زبان، استانداردسازی شد.


   وی افزود: در مرحله بعد، آزمایه های زبانی بالینی این آزمون برای ثبت نگاشت های زبانی (FMRI) پیش از کاربرد در بیماران داوطلب جراحی، در میان  15 تن از گویندگان سالم گروه کنترل در اسکنر مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران، تصویربرداری FMRI  شد.


   نیلی پور افزود: طراحی و تدوین نسخه نهایی این آزمون تشخیصی بالینی – شناختی زیر نظر پنج تن از استادان پیشکسوت ایرانی از حوزه های مختلف بالینی و با همراهی علمی پروفسور گایارد رئیس بخش نورولوژی مطالعات صرع شناسی دانشگاه جورج واشنگتن انجام شد.


    وی با اشاره به اینکه طراحی و کار پژوهشی این آزمون بیش از چهار سال به طول انجامید و حاصل بخشی از مطالعات علمی دکتر مهدیه کرمی دانشجوی علوم شناختی زبان نیز می باشد، ادامه داد: تصویر برداری های FMRI  و ثبت نگاشت های زبانی این آزمون در مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران انجام شده و در مراحل مختلف پژوهشی از حمایت های مالی ستاد علوم و فناوری های شناختی بهره مند شده است. 


انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17389
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: