به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی؛
همایش کشوری بزرگداشت « روز مددکار اجتماعی » آغاز به کار کرد
همایش کشوری بزرگداشت « روز مددکار اجتماعی » از بعد از ظهر روز سه شنبه به مناسبت میلاد حضرت علی (ع)، به همت گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با شرکت جمع کثیری از اعضای هیات علمی حوزه مددکاری اجتماعی، پیشکسوتان این حوزه، دانشجویان این رشته و مسئولان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بصورت حضوری و مجازی آغاز به کار کرد.
همایش کشوری بزرگداشت « روز مددکار اجتماعی » از بعد از ظهر روز سه شنبه به مناسبت میلاد حضرت علی (ع)، به همت گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با شرکت جمع کثیری از اعضای هیات علمی حوزه مددکاری اجتماعی، پیشکسوتان این حوزه، دانشجویان این رشته و مسئولان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بصورت حضوری و مجازی آغاز به کار کرد.
دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مراسم افتتاح این همایش کشوری، با تبریک این ایام و فرارسیدن ولادت امیرالمومنان و روز مددکار، گفت: دانشگاه های علوم پزشکی عمدتا به حوزه پزشکی می پردازند، و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تنها دانشگاهی است که در حوزه سلامت اجتماعی و روانی فعالیت گسترده دارد، و می تواند مرجعیت علمی این حوزه را به عهده داشته باشد، که قاعدتا برای کسب این مرجعیت علمی، نیازمند شایستگی ها و توانمندی علمی بیش از آنچه که وجود دارد، هستیم.
رئیس دانشگاه افزود: گروه های مددکاری اجتماعی، رفاه اجتماعی، سالمندی و مراکز تحقیقات سلامت و رفاه اجتماعی، SDH و گروه ها و مراکز تحقیقاتی دیگر باید دست به دست هم بدهند و در جهت تولید شواهد علمی در حوزه سلامت اجتماعی و انجام مطالعات در این حوزه مداخله کنند.
وی اظهار داشت: گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، مرکز آموزشی منحصربفرد و تنها گروه مددکاری اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور محسوب می شود که به تربیت نیروی متخصص مددکاری می پردازد و دانشگاه های دیگر هم متاثر از دانشگاه ما هستند و بنظر می رسد که در آینده مرجعیت علمی این حوزه را با همت و مشارکت اساتید بنام این دانشگاه بتوان کسب کرد.
دکتر خانکه افزود: شما نمونه بارز این موضوع را در بحث مدیریت کووید 19 دیدید و تاثیرات آن بر سلامتی جسمی و سلامت اجتماعی و روانی در کشور ما و تمام کشورهای جهان، انکار ناپذیر است و در کشورهایی که روی سلامت اجتماعی و روانی مردم و جلب مشارکت مردم کار کردند، موفقیت هایی اتفاق افتاده و در کشور اسلامی ما نیز به دنبال طرح شهید سلیمانی و با همکاری نیروهای بسیجی و متخصصان، جلب مشارکت مردم بهتر انجام می شود و مطمئنا هرچه روی حوزه سلامت اجتماعی تاکید شود، نتایج بهتر بدست می آید و کاهش هزینه های سلامت را در بر خواهد داشت.
وی از تمامی همکاران و اساتید که در برگزاری این همایش زحمت کشیدند، سرکار خانم دکتر راهب، و دیگر همکاران تشکر کرده و گفت: امیدوارم هر چه زودتر شاهد توفیق روزافزون در این حوزه باشیم، مردم در شرایط کرونایی علاوه بر خدمات پزشکی، نیاز به حمایت های اجتماعی و روانی دارند و حضور مددکاران اجتماعی در مراکز بهداشتی و درمانی و در سطح جامعه می تواند بسیار موثر و تسهیل کننده باشد و در جلب مشارکت مردم در مدیریت شرایط، بسیار موثر خواهد بود.
دکتر خانکه با اشاره به نقش سازمان بهزیستی کشور و خدمات بسیار ارزنده این سازمان که با مدیریت خوب در حوزه سلامت اجتماعی و روانی انجام می شود، افزود: امیدوارم دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با همکاری اعضای هیات علمی، همچنان سکاندار و مرجع علمی سلامت اجتماعی در کشور باشد، و مددکاران اجتماعی نیز نقش کلیدی و موثر خود را بخوبی ایفاء کرده و یکی از ارکان مهم در این حوزه خواهند بود.
وی در پایان سخنانش، ضمن تبریک مجدد بمناسبت فرارسیدن ولادت حضرت علی (ع) و روز مددکار به تمامی اعضای هیات علمی حوزه مددکاری اجتماعی، مددکاران شاغل در مراکز تابعه و دانشجویان این رشته، برای آنان توفیق هرچه بیشتر در انجام رسالتی را که بعهده دارند، آرزو کرد.
*****
حجت الاسلام عباسی معاون نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم بهزیستی طی سخنانی، ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد ماه رجب و تبریک روز مددکار به همه مددکاران، در بیان خصوصیات حضرت علی (ع)، گفت که ایشان سراسر زندگی پربرکتشان، رسیدگی به آسیب دیدگان و مددخواهان بود و در معاشرت با افراد جامعه، نگاه همسانی به همگی داشتند و همواره سفارش می کردند که مردم همگی یا در دین و اعتقادات با هم یکسانند و یا در خلقت. و لذا در معاشرت با آنان باید ویژگی های انسانی مدنظر قرار بگیرد.
وی افزود: در شرایط امروز جوامع که از پیچیدگی زیادی برخوردار هستند، می طلبد که نگاه وسیع تری برای حل معضلات جامعه داشته باشیم و مددکاران در این مسیر دو وظیفه بعهده دارند، 1- روحیه نشاط و امید به آینده را به جامعه تزریق کنند که همه به آن نیازمندند و 2- در کمک کردن به افراد نیازمند، به حفظ کرامت و شخصیت این افراد توجه کنند و آنان را در ادامه زندگی، توانمند کنند تا همیشه نیازمند کمک دیگران نباشند.
وی از سه ویژگی در خصلت حضرات معصومین گفت که " رابطه آنان با خداوند بسیار قوی بود، توجه به مبارزه با ظلم و ستم داشته و توجه به نیازمندان جامعه داشتند " و در کمک به نیازمندان، با حفظ کرامت و شخصیت افراد، راحتی دیگران را بر راحتی خود مقدم می دانستند.
حاج آقا عباسی تصریح کرد: توجه داشته باشیم که اسلام در نظر دارد تا در انفاق نیازمندان، علاوه بر سیر کردن بندگان خدا، سبب رشد، تعالی و تزکیه انسان ها شود و در واقع، انسان با انفاق دیگران، به رشد درونی خودش نیز می رسد.
وی در پایان سخنانش، ضمن تشکر از همه افرادی که در آموزش و پژوهش فعالیت می کنند و از علم و دانش خود انفاق می کنند، ابراز امیدواری کرد که همانند امیرالمومنان علی (ع) قدمی در راه رفع نیاز دیگران برداریم.
*****
سپس، دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی در سخنانی، تولد بزرگ مرد اسلام و جهان هستی را به همه آحاد جامعه تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که درس مردانگی، اخلاق و مردمداری را از ایشان بیاموزیم.
وی، روز مددکار را به پیشکسوتان حوزه مددکاری اجتماعی، اعضای هیات علمی و همه مددکاران و مددجویان کشور تبریک گفت و افزود: وقتی از مددکاری صحبت می شود، فکر می کنیم که مددکاران، فقط " مدد " می رسانند، در صورتی که این رشته علمی بر تمامی حوزه های توانبخشی موثر بوده و در کنار سایر اعضای تیم درمان، در درمان بیماران و مددجویان حضوری موثر دارند.
وی تصریح کرد: مددکاران در تمامی حوزه های شناخت، رفتار، اجتماعی، فرهنگی، و حوزه های مختلف دیگر می تواند دست نیازمندان را بگیرد و آنان را به مسیر عادی زندگی برگرداند.
معاون آموزشی دانشگاه ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش، با تبریک مجدد بمناسبت اعیاد ماه رجب، آرزوی سلامتی و ارتقای سطح اخلاق، انسانیت و معنویات را برای همگی داشت.
گفتنی است؛ همایش کشوری بزرگداشت « روز مددکار اجتماعی » طی امروز و فردا (ساعت 15) ضمن تقدیر از پیشکسوتان حوزه مددکاری اجتماعی، مباحث مربوط به توانمندسازی اجتماعی و زیستی مددجویان را از طریق ارائه مقالات و سخنرانی اعضای هیات علمی و صاحبنظران این حوزه پیگیری می کند.
در اولین روز از این همایش، علاوه بر سخنرانی رئیس دانشگاه علوم بهزیستی، سخنرانی دکتر راهب مدیر گروه آموزشی مددکاری اجتماعی این دانشگاه، معاون نمایندگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، دکتر خدایی معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی، اساتید پیشکسوت (دکتر اقلیما، دکتر حاج بابایی و دکتر زاهدی اصل)، و همچنین خانم برخورداری مسئول بخش مددکاری مرکز روانپزشکی رازی ارائه شد.
ضمن آنکه با حضور مدیران گروه های مددکاری اجتماعی دانشگاه های علامه طباطبایی، خوارزمی، شاهد و مسئولان از دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و مشهد، برخی از مباحث تخصصی مربوط به حوزه مددکاری اجتماعی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دیگر دانشگاه ها ارائه شد و بخشی از این مباحث فردا بعد از ظهر بصورت مجازی و از طریق لینک connect.uswr.ac.ir/sw-meeting ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور