• 1400/07/09 - 11:54
  • - تعداد بازدید: 1397
  • - تعداد بازدیدکننده: 101
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

پیام رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در گرامی داشت "هفته سالمند" و "روز جهانی ناشنوایان"

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز به مناسبت "هفته سالمند" و "روز جهانی ناشنوایان"، پیامی در گرامی داشت این ایام و عرض تبریک به همکاران پیشکسوت و متخصصان این حوزه ها، منتشر کرد.

    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، امروز به مناسبت "هفته سالمند" و "روز جهانی ناشنوایان"، پیامی در گرامی داشت این ایام و عرض تبریک به همکاران پیشکسوت و متخصصان این حوزه ها، منتشر کرد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، متن کامل پیام دکتر حمیدرضا خانکه، به این شرح است:


به نام بخشنده مهربان


    ایامی که در آن بسر می بریم، به عنوان روز جهانی « سالمندان » و هفته سالمندی در ایران نامگذاری شده، و فرصت مغتنمی است برای یادآوری نیازهای این قشر از جامعه که نیروی کار دیروز و سرمایه های فکری امروز محسوب می شوند. نیازهایی که جنبه های مختلف سلامتی را مطرح می کنند.


    تامین سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی جمعیتی که هم اکنون حدود 10 درصد از جامعه ما را در برمی گیرد و پیش بینی می شود که تا 20 سال آینده، 25 درصد جمعیت را شامل شود، نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی در این زمینه می باشد.


    از طرفی، با توجه به اینکه روند رشد جمعیت کشور بشدت رو به پائین است، انتظار می رود که جمعیت سالمندی، افزایش شدیدی پیدا کند و در آینده، با سونامی در این قشر روبه رو شویم که کم توجهی نسبت به برنامه ریزی و پیش بینی امکانات برای پاسخگویی به نیازهای سالمندان، با شاخص های توسعه و روند آن در کشور مغایرت دارد.


   هر چند که سالمندان در جامعه ایرانی و اسلامی ما، در پناه فرهنگ غنی ایرانی و تعلیمات دینی قرار دارند، اما پیشرفت جامعه و پیچیدگی روابط اجتماعی و اقتصادی آن، شکل متفاوتی را به آن می دهد که باید علم و دانش امروزی به کمک گرفته شود و دانشگاهیان علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می توانند با آگاهی نسبت به همه جنبه های زندگی سالمندان، بخش های مرتبط با نیازهای این قشر را در قالب سیاستی واحد و موثر در تامین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی این قشر، هماهنگ کنند.


   شاید همزمانی این ایام با روز جهانی ناشنوایان، نمونه ای از نیازهای سالمندان را نیز تداعی کند که با نیازهای قشر کم شنوا و ناشنوا گره خورده است. با آنکه کودکان، بزرگترین جمعیت مخاطبان خدمات توانبخشی در حوزه شنوایی را تشکیل می دهند و ارائه بموقع خدمات و در دوران کودکی ناشنوایان و کم شنوایان، می تواند در روند رشد شناختی، ارتباطی، یادگیری و پیشرفت آنان در زندگی شخصی و اجتماعی شان حائز اهمیت باشد، اما این خدمات در دوران سالمندی و پیری نیز به حفظ عزت نفس، جلب احترام اطرافیان، استقلال و سلامتی روانی و اجتماعی سالمندان کمک می کند.


   ضمن گرامی داشت این مناسبت ها، فرارسیدن هفته سالمندان را به همه پیشکسوتان دانشگاه و متخصصان این حوزه، و همچنین، روز جهانی ناشنوایان را به متخصصان حوزه شنوایی شناسی تبریک عرض می کنم که خدمات ارزشمند و توانبخشی آنان، رنگ زندگی نسل آینده را تغییر داده و آینده کودکان این سرزمین را تضمین می کند، و ارائه خدمات به قشر سالمندان نیز، به زندگی با کیفیت و گذران دوران سالمندی، همراه با آرامش و عزت نفس کمک خواهد کرد.


دکتر حمیدرضا خانکه


رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی




  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20508
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: