• 1401/12/07 - 14:16
  • - تعداد بازدید: 1408
  • - تعداد بازدیدکننده: 197
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

کمیسیون تشخیص نوع و شدت معلولیت (ICF)، در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء تشکیل شد

کمیسیون تشخیص نوع و شدت معلولیت (ICF) و طبقه بندی عملکرد، ناتوانی و سلامت افراد دارای معلولیت، امروز (یکشنبه) در قالب همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و اداره کل بهزیستی استان تهران، در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء آغاز به کار کرد.

   کمیسیون تشخیص نوع و شدت معلولیت (ICF) و طبقه بندی عملکرد، ناتوانی و سلامت افراد دارای معلولیت، امروز (یکشنبه) در قالب همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و اداره کل بهزیستی استان تهران، در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء آغاز به کار کرد.


    آغاز به کار کمیسیون تشخیص نوع و شدت معلولیت (ICF) و طبقه بندی عملکرد، ناتوانی و سلامت افراد دارای معلولیت، در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء که از جمله مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است، طی نشستی با حضور معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران، کارشناس مسئول حوزه ICF بهزیستی استان تهران، مدیر توانبخشی و مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، رئیس و مدیر مرکز اسماء و متخصصان عضو کمیسیون ICF مرکز اسماء، بطور رسمی اعلام شد.


    بین 4 تا 5 هزار نفر که بنوعی دارای ناتوانی و معلولیت هستند، در نوبت رسیدگی و تکمیل پرونده در کمیسیون های ICF   استان تهران قرار دارند


    یوسف رضایی  معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران طی سخنانی در این نشست، ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه، تقارن افتتاح کمیسیون ICF در مرکز اسماء با ولادت امام سجاد (ع) را به فال نیک گرفت و گفت: هم اکنون بین 4 تا 5 هزار نفر که بنوعی ناتوانی و معلولیت دارند، در نوبت ارزیابی و تشخیص نوع و شدت معلولیت در کمیسیون های ICF   استان تهران قرار دارند که با همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و آغاز فعالیت کمیسیون ICF  در مرکز اسماء، به کار افراد بیشتری رسیدگی خواهد شد و تعداد افراد در نوبت، کاهش می یابد.


   وی تاکید کرد: با ارزیابی و طبقه بندی عملکرد، ناتوانی و سلامت افراد دارای معلولیت در کمیسیون های ICF، اطلاعات مربوط به نوع و شدت معلولیت در سامانه سازمان بهزیستی ثبت می شود و بهزیستی با صدور کارت معلولیت برای این افراد، می تواند خدمات و تسهیلات مورد نیاز آنان را ارائه بدهد.


   رضائی تصریح کرد: یکی از مواردی که برای ما بسیار اهمیت دارد، ورودی سازمان بهزیستی است. یعنی دروازه ورود افراد توانخواهی  که به هر دلیل درگیر موضوع معلولیت می شوند، کمیسیون ICF  است.  در این کمیسیون، نوع و شدت معلولیت مشخص می شود و براساس نقشه راهی که با توجه به تشخیص کمیسیون طراحی می شود، نوع خدمات مورد نیاز افراد، برنامه ریزی و اقدام خواهد شد.  


    وی با اشاره به اینکه مجموع تخت های بهزیستی استان تهران از تخت های بستری سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران، بیشتر است، افزود:  سازمان بهزیستی با تنوع و تعدد خدمات در حوزه توانبخشی، سلامت اجتماعی و پیشگیری مواجه است، اما 60 درصد از حجم فعالیت های سازمان بهزیستی، در حوزه توانبخشی تعریف می شود. و برای ارائه این خدمات، نیاز به ارزیابی شرایط معلولیت و طبقه بندی عملکرد افراد نیازمند داریم که تاکنون از طریق  14 تیم ICF  (کمیسیون ها) در استان تهران به آن رسیدگی می شد.


    معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران اظهارداشت: برغم فعالیت 14 کمیسیون در مناطق مختلف استان تهران، تصمیم گرفته شد تا با همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، کمیسیون ICF  در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء نیز تشکیل شود تا با فعالیت  این کمیسیون، پرونده افراد در نوبت، زودتر تکمیل و به چرخه دریافت خدمات وارد شوند.


    رضائی، همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این خصوص را ارزشمند خواند و گفت: نوع رشته های این دانشگاه که ترکیبی از توانبخشی، سلامت اجتماعی و روانی است، منحصربفرد بوده و همکاری این دانشگاه، نه فقط در حوزه  ICF، بلکه در حوزه های دیگر هم کمک بسیار بزرگی برای سازمان بهزیستی خواهد بود و زمینه های همکاری با این دانشگاه، بسیار زیاد است.


   رضائی، طلیعه این همکاری را در تشکیل کمیسیون ICF  در مرکز پزشکی – توانبخشی اسماء دانست و افزود: با توجه به پتانسیل علمی و تخصصی این مرکز و تجربه ای که متخصصان این حوزه دارند، همکاری بین بخشی برای تشکیل این کمیسیون در مرکز اسماء شکل گرفت.


******


    افسانه سیف الهی دبیر و مسئول کمیسیون ICF  مرکز پزشکی و توانبخشی اسماء و مدرس دستورالعمل و استانداردهای طبقه بندی عملکرد، ناتوانی و سلامت اداره کل بهزیستی استان تهران نیز در این باره گفت: فعالیت این کمیسیون بصورت جمعی بوده و همه متخصصان حوزه توانبخشی، متخصص مغز و اعصاب و پزشک عمومی در کنار یکدیگر، به وضعیت توانایی و سلامت افراد دارای معلولیت رسیدگی می کنند.


    وی افزود: دبیر این کمیسیون که از طرف سازمان بهزیستی، بر حسن اجرای دستورالعمل و استانداردهای ICF  نظارت می کند، حضور الزامی در کمیسیون دارد و با همکاری دیگر اعضای این کمیسیون، به وضعیت سلامتی افراد ارجاع شده، رسیدگی کرده و نسبت به تشخیص نوع و شدت معلولیت اقدام می کنند.


    سیف الهی، تصریح کرد که در بررسی از وضعیت سلامتی افراد، متخصصان عضو کمیسیون، به چگونگی ارزیابی، مولفه های تشخیص، تمرکز بر ناتوانی ها و عواملی که باعث افت عملکرد فرد می شود، توجه می کنند و پس از ثبت  نتایج  ارزیابی، این نتایج بصورت کتبی به بهزیستی استان تهران اعلام می شود و در ادامه، مراحل اداری خود را طی می کند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25623
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: