به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛
کنسرت موسیقی و نمایشگاه نقاشی هنرجویان با نیازهای ویژه و طیف اختلال اتیسم برگزار شد
کنسرت موسیقی و نمایشگاه نقاشی توسط هنرجویان با نیازهای ویژه و اختلال طیف اتیسم به همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
کنسرت موسیقی و نمایشگاه نقاشی توسط هنرجویان با نیازهای ویژه و اختلال طیف اتیسم به همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از مفدا، این برنامه به سرپرستی امیر فرزام دهنوی و دکتر کاوه مقدم با اجرای مریم روز بهانی مجری صدا و سیما و اجرای دو هنرجوی طیف اتیسم، و با حضور دکتر ناطق معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس، دکترامیر لله گانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، جمعی از بازیگران، ورزشکاران، پیشکسوتان، نیکوکاران و سایر مسئولان دانشگاه برگزار شد.
دکتر ناطق معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس طی سخنانی تصریح کرد: در چنین جمع هایی، انسانیت در اوج و محبت و مهربانی موج میزند و مدار خلقت را بر اساس محبت بنا کردهاند.
در ادامه، " امیرفرزام دهنوی" سرپرست تیم هنرجویان با نیازهای ویژه و اختلال طیف اتیسم، گزارشی از روند اجرای موسیقی و برپایی نمایشگاه کودکان طیف اتیسم داد و گفت : اجرای قطعات موسیقی، تک خوانی، دکلمه، گروه خوانی و تک نوازی از جمله بخش های این برنامه می باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قطب توانبخشی است و فرهنگ سازی و توسعه هنر درمانی (موسیقی، تئاتر، نقاشی و...) در جامعه توانبخشی و ارتباط بیشتر با فارغ التحصیلان مستعد و فعال دانشگاهی در کل کشور لازم است، ان شاالله بتوانیم خدمات بیشتری برای این قشر خاص و ویژه در نظر بگیریم و همچنین توسعه فعالیت های هنری توانبخشی دانشجویان را در کانون های هنری به سمت هنردرمانی هدایت کنیم.
وی همچنین افزود: امیدوارم با اجرای این برنامه ها، پتانسیل و توانمندی های این گروه از افراد جامعه شناحته شود و بتوانیم گامی در جهت رشد این قشر خاص با همکاری همه نهادهای متولی توانبخشی در کشور برداریم.
این برنامه با اجرای مختلف موسیقی هنرجویان با نیازهای ویژه و اختلال طیف اتیسم و برپایی نمایشگاه نقاشی همراه بود که مورد استقبال چشمگیر میهمانان برنامه قرار گرفت و با اهدای لوح تقدیر به این هنرجویان به پایان رسید.
گفتنی است، " اوتیسم " یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علّت اصلی آن ناشناخته است. به کسانی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخودمانده گفته میشود. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.
این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد. در بعضی موارد رفتارهای خودآزارانه و پرخاشگری نیز دیده میشود. در این افراد حرکات تکراری (دست زدن، پریدن) پاسخهای غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیا یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده میشود و ممکن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بساوایی، بویایی و چشایی) نیز حساسیتهای غیرمعمول دیده شود. هستهٔ مرکزی اختلال در اوتیسم، اختلال در ارتباط است.
از هر ۶۰ تا ۷۰ تولد زنده در دنیا یک نفر مبتلا به اوتیسم است. کارشناسان زندگی ماشینی و عوامل ناشی از آن مانند استرس را در سیر صعودی ابتلا به این بیماری دخیل میدانند.
انتهای پیام/