• 1398/07/29 - 19:15
  • - تعداد بازدید: 4642
  • - تعداد بازدیدکننده: 86
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

گزارش اجرای بخش هایی از طرح " تدوین گزینه های سیاستی حوزه توانبخشی مربوط به افراد دارای ناتوانی جسمی" ارائه شد

گزارش اجرای بخش هایی از طرح ملی " تدوین گزینه های سیاستی بهبود دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی"، امروز (دوشنبه) توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی و رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ارائه شد.


گالری تصاویر


   گزارش اجرای بخش هایی از طرح ملی " تدوین گزینه های سیاستی بهبود دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی"، امروز (دوشنبه) توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی و رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ارائه شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از مهرماه سال گذشته، اجرای این طرح ملی را که از سوی وزارت بهداشت سفارش شده است، آغاز کردند.


    اجرای این طرح ملی که از مشاوره دکتر امیرحسین تکیان (کارشناس سیاستگذاری سلامت) و حمایت مالی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برخوردار است، در شش بخش توسط اعضای هیات علمی آغاز شده است که در نشست یادشده، نتایج فعالیت محققان در سه بخش از این تحقیق، ارائه شد.


   دکتر " امیرمسعود عرب " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی پیش از ارائه گزارش محققان طرح، طی سخنانی به فعالیت این دانشگاه در سه حوزه " توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی" اشاره کرد و گفت: این دانشگاه تلاش می کند تا در کنار فعالیت های آموزشی، پژوهشی و درمانی، به الگوی ذهنی موسسان این دانشگاه جامه عمل پوشانده و نقش تولید سیاست ها همچون " انستیتو " را عملیاتی کند.


   وی افزود: دانشگاه علوم بهزیستی وظیفه دارد تا با ارگان هایی که در رابطه با سه حوزه یادشده، فعالیت می کنند، ارتباط منطقی تری داشته باشد و ارتباطات علمی با سازمان های دیگر را توسعه بدهد.


    وی با اشاره به اینکه یکی از این حوزه های همکار، بخش توانبخشی وزارت بهداشت است، ادامه داد: با توجه به پیشنهاد دکتر جغتایی (مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی)، دانشگاه علوم بهزیستی بمانند بازوی علمی، در اجرای طرح های تحقیقاتی همکاری داشته و امیدواریم که بتوانیم در راستای رفع نیازهای جامعه قدم برداریم.


******


   در ادامه این نشست، سه تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گزارش کوتاهی از فعالیت ها و نتایج بدست آمده از اجرای سه بخش از شش بخش مربوط به طرح ملی " تدوین گزینه های سیاستی بهبود دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی" را ارائه دادند.


   دکتر " مرضیه شیرازی خواه " یکی از محققان مجری، مراحل اجرایی مربوط به " بررسی موجودیت و توزیع خدمات توانبخشی جسمی در سطح ملی و استانی " را تشریح کرد.


   وی با اعلام آمار مربوط به بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز دولتی و غیردولتی توانبخشی در سطح کشور و میزان فراوانی آن ها به نسبت جمعیت، تعداد نیروی متخصص در رشته های مختلف توانبخشی و چگونگی توزیع آنان در استان های کشور را از طریق نقشه و جداول ترسیم شده، نشان داد.


   این محقق تاکید کرد که اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که توزیع نیروی انسانی متخصص در سطح کشور چگونه است و براساس آن می توان سیاستگذاری آموزشی و خدماتی را مشخص کرد.


   وی همچنین از بررسی وضعیت دسترسی ساکنان استان تهران به خدمات توانبخشی گفت که با تقسیم بندی استان تهران به چهار پهنه و نمونه گیری از گروه های مختلف سنی، نتایج ارزشمندی بلحاظ " سواد، پوشش بیمه پایه و بیمه تکمیلی، میزان معلولیت، استقلال فرد معلول، میزان دسترسی به خدمات توانبخشی و ابعاد تاثیرگذار در دسترسی او به خدمات توانبخشی " بدست آمده است.


   دکتر شیرازی خواه، ابعاد " حمایت اجتماعی، دسترسی اطلاعات، پاسخگویی سریع، شان و احترام، برقراری ارتباط، استقلال و مشارکت، محرمانه ماندن اطلاعات، قدرت انتخاب، کیفیت محیط اطراف، فعالیت روزمره و فعالیت ابزاری زندگی " را در میزان دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی، موثر دانست و میزان آنها در چهار پهنه تقسیم شده را ذکر کرد.


   سپس، دکتر " ناهید رحمانی " محقق دیگری از این تیم تحقیقاتی، نتایج " مطالعه تطبیقی سیاستگذاری توانبخشی در کشورهای منتخب " را ارائه داد.


   در ادامه این نشست نیز دکتر " فرحناز محمدی "، نتایج " بررسی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده پوشش همگانی خدمات توانبخشی در ایران " که از پرسشگری میان افراد دارای ناتوانی، مراقبان آنان با حداقل شش ماه سابقه فعالیت، مدیران مراکز، انجمن ها و تشکل های مردم نهاد حاصل شده را اعلام کرد.


   در پایان نیز، محققان و مدیران گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی که در این جلسه شرکت کرده بودند، پرسش ها، نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با این طرح ملی را مطرح کرده و مجریان طرح و همچنین دکتر تکیان مشاور طرح، به پرسش ها پاسخ داده و در مورد پیشنهادهای ارائه شده، تبادل نظر کردند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 15368
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: