توسط اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛
گزارش کارشناسی « ارزیابی وضعیت کودکان خانواده های کم درآمد شهر تهران در بحران کرونا » تهیه و منتشر شد
مجموعه گزارش کارشناسی « ارزیابی وضعیت کودکان خانواده های کم درآمد شهر تهران در بحران کرونا »، توسط اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهیه و به چاپ رسید.
مجموعه گزارش کارشناسی « ارزیابی وضعیت کودکان خانواده های کم درآمد شهر تهران در بحران کرونا »، توسط اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهیه و به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار وبدای این دانشگاه، این گزارش کارشناسی، به سفارش موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی و توسط دکتر مروئه وامقی رئیس مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دکتر آمنه ستاره فروزان و دکتر مرضیه تکفلی اعضای هیات علمی این مرکز تهیه شده است.
این مجموعه در 111 صفحه، علاوه بر مقدمه، شامل بخش های « روش مطالعه، یافته ها، طبقه آموزش، موانع دسترسی به امکانات آموزش مجازی، سختی آموزش تحصیلی مجازی در سامانه شاد، افت عملکرد تحصیلی و پیامدهای آن، طبقه سلامت، تهدید سلامت روانی – اجتماعی کودکان، کاهش دسترسی به خدمات سلامت و توانبخشی، چالش های مراقبت در برابر کرونا، وضعیت اقتصادی، تشدید بیکاری، کاهش درآمد و گرانی » می شود.
همچنین، « دشواری تامین مواد غذایی و سایر نیازهای اساسی کودکان، طبقه ایمنی، تغییر روابط درون خانواده، گرایش به کار کودکان، راهکارها و توصیه های سیاستی، نتیجه گیری، پیامدهای همه گیری در حوزه های مختلف زندگی کودکان، عوامل مرتبط با اثرات کرونا بر کودکان خانواده های کم درآمد » از دیگر عناوین بخش های این کتاب است.
در یادداشت روزبه کردونی رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی که در ابتدای این گزارش به عنوان « پیشگفتار موسسه » درج شده، آمده است:
« آثار ناخوشایند همه گیری ویروس کرونا ابعاد مختلفی دارد که برخی از آنها در سلسله گزارش های موسسه در خصوص کرونا مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه گزارش های متعددی که از سوی نهادهای مختلف بین المللی منتشر شده نشان می دهد که بیش از همه، بر آثار مستقیم این همه گیری به ویژه بر گروه های مختلف شغلی توجه شده است و با تمرکز بر ابعاد اقتصادی موضوع، توصیه هایی برای کاهش مخاطرات اقتصادی و اعطای یارانه هایی به کسب و کارهای مختلف ارائه شده است. »
« مهم ترین سند تامین اجتماعی در یک دهه اخیر یعنی « توصیه نامه کف حمایت اجتماعی » که از سوی سازمان بین المللی کار منتشر شده است، نیز بر حمایت ویژه از دو گروه سالمندان و کودکان تاکید دارد. همین موضوع ما را وا می دارد تا به طور ویژه به پیامدهای همه گیری کرونا بر این گروه ها بپردازیم. »
« در این گزارش بطور خاص بر وضعیت کودکان تمرکز شده است. یافته های این گزارش نشان می دهد که همه گیری کرونا بر هر چهار حوزه زندگی کودکان شامل آموزش، سلامت، وضعیت اقتصادی و ایمنی، پیامدهای منفی داشته است. براین اساس، پیشنهادات سیاستی با بهره مندی از نظرات صاحبنظران و کارشناسان ارائه شده است. »
وی در پایان یادداشت خود، ابراز امیدواری کرده است که این گزارش مورد بهره برداری سیاست گذاران و تصمیم سازان حوزه رفاه و بهزیستی کشور قرار گیرد.
علاقه مندان می توانند برای دریافت نسخه الکترونیکی این گزارش، به وب سایت موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به نشانی www.ssor.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور