با آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون، وزیر بهداشت اعلام کرد:
۴۰ میلیون نفر تحت پوشش طرح «سنجش فشار خون» قرار میگیرند
وزیر بهداشت گفت: برای اولین بار بسیج ملی کنترل فشارخون به عنوان یک طرح مهم پیشگیرانه در سطح کشور از امروز (جمعه) اجرا میشود و ۴۰ میلیون نفر از افراد با سن بیشتر از 30 سال، تحت پوشش طرح «سنجش فشار خون» قرار میگیرند.
وزیر بهداشت گفت: برای اولین بار بسیج ملی کنترل فشارخون به عنوان یک طرح مهم پیشگیرانه در سطح کشور از امروز (جمعه) اجرا میشود و ۴۰ میلیون نفر از افراد با سن بیشتر از 30 سال، تحت پوشش طرح «سنجش فشار خون» قرار میگیرند.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر "سعید نمکی" در برنامه استودیو سلامت شبکه دوم سیما که به مناسبت آغاز بسیج ملی کنترل فشارخون پخش شد، اظهار داشت: بسیج ملی کنترل فشارخون تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد و در این طرح به مردم آگاهی میدهیم که فشارخون مهم است و باید برای آگاهی از وضعیت بیماری فشارخون خود و درمان آن، وقت بگذارند.
وی افزود: در کشور ما مردان، توجه کمتری به سلامت خود دارند و این ریشه در فرهنگ ما دارد اما کنترل فشارخون در مردان و زنان برای ما مهم است. در بسیج ملی کنترل فشارخون اگر بتوانیم مردم را حساس کنیم که فشارخون و کنترل آن مهم است و عوامل خطر آن را بدانند و این عوامل را کاهش دهند و برای تداوم درمان خود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند، به اهداف خود میرسیم.
وزیر بهداشت گفت: در بسیج ملی کنترل فشارخون، افرادی که فشارخون بالایی دارند برای درمان به مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع می شوند تا تحتنظر قرار گیرند. البته پرونده الکترونیک سلامت تا پایان خردادماه مستقر میشود و تمامی اطلاعات مربوط به سلامت مردم از جمله فشارخون آنها در این سامانه ثبت میشود.
نمکی تاکید کرد: اگر بتوانیم مصرف نمک را حداقل ۳۰ درصد کاهش دهیم به شکل قابلتوجهی از ابتلای مردم به فشارخون پیشگیری کردهایم و در بسیج ملی کنترل فشارخون هدف ما شناسایی و ادامه فرایند درمان برای حداقل دو میلیون بیمار جدید مبتلا به فشارخون است البته نمک دریا دارای کلر سدیم است و این باور که نمک دریا به سلامتی آسیب نمیزند، اشتباه است.
وی از بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و مخصوصا فشار خون، به عنوان یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر مردم ایران یاد کرد و افزود: در سال ۹۶ حدود ۳۸۰ هزار مرگ در کشور گزارش شد که ۳۱۳ هزار مورد آن به دلیل بیماریهای غیرواگیر بود. از این ۳۱۳ هزار مورد، ۱۶۱ هزار مورد به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی بود و حدود ۹۷ هزار مورد از مرگ و میر مردم ایران مستقیما به دلیل فشار خون بوده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر بخواهیم در راستای پیشگیری اقدامی کنیم باید حتما به سراغ کنترل فشار خون برویم، تاکید کرد: حداقل ۴۰ درصد و در برخی مناطق تا ۶۰ درصد از مردم از بیماری فشارخون خود اطلاع ندارند و زمانی متوجه میشوند که باید در بخش های ویژه بیمارستانها بستری شوند یا خدمات دیالیز را دریافت کنند، بنابراین بهجای توسعه بخشهای ویژه بیمارستانی و بخشهای دیالیز باید به پیشگیری فشارخون بپردازیم تا کار مردم به این بخش ها نکشد.
نمکی همچنین گفت: بخش عمدهای از مرگهای ناشی از فشارخون، مرگهای زودرس هستند یعنی این افراد که در سنین مولد و خلق ثروت برای کشور قرار دارند، جان خود را از دست میدهند و از اولین لحظاتی که به وزارت بهداشت آمدم تاکید داشتم که باید به بیماریهای غیرواگیر و کنترل و پیشگیری از آنها به طور جدی بپردازیم.
وی اضافه کرد: ۲۹ سال پیش که معاون بهداشت وزارت بهداشت بودم، اداره کل بیماریهای غیرواگیر را ایجاد کردم چون میدانستم بعد از گذر و کنترل از بیماریهای واگیردار، گرفتار بیماریهای غیرواگیر میشویم. البته وزارت بهداشت در کنترل بیماریهای واگیردار، نقش اصلی و محوری داشت اما در مورد بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و حوادث جادهای، وزارت بهداشت، نقش حداقلی دارد و سایر بخشها باید به کمک ما و مردم بیایند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: با تقویت اقدامات بین بخشی میتوان هزینههای تحمیلشده به کشور و نظام سلامت از طریق بیماریهای غیرواگیر را کاهش داد و برای کنترل عوامل خطر مانند فشار خون، راهی جز راه اندازی بسیج ملی و مشارکت همه دستگاهها نداریم.
نمکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سیل اخیر با چنین حجمی از آبگرفتگی، ۷۰ نفر از مردم ایران جان خود را از دست دادند که البته جان باختن یک نفر هم غمانگیز است اما هر سال بیماری فشارخون به عنوان قاتل خاموش، جان ۱۰۰ هزار نفر از مردم ما را میگیرد و فشارخون نه تنها باعث مرگ سالانه ۱۰۰ هزار نفر در کشور میشود بلکه آسیبهای زیادی مانند سکتههای قلبی و مغزی و معلولیت را برای بیماران به همراه دارد.
وی با اشاره به همراهی بسیاری از دستگاههای اجرایی کشور با وزارت بهداشت در اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون، خاطرنشان کرد: برای اولین بار بسیج ملی کنترل فشارخون به عنوان یک طرح مهم پیشگیرانه در سطح کشور، منطقه و حتی جهان است، اجرا میشود.
وی در پایان، ضمن امیدواری نسبت به مراجعه مردم به مراکز مشخصشده برای کنترل فشارخون، از همکاری بخشهای مختلف بهداشتی، درمانی، انجمنهای علمی، سازمانهای مردمنهاد، سازمانهای مختلف و دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح، رسانهها و بهویژه سازمان صدا و سیما تقدیر کرد.
انتهای پیام/