• 1399/04/03 - 19:34
  • - تعداد بازدید: 9218
  • - تعداد بازدیدکننده: 78
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: توانایی ویروس کووید 19 سبب بروز علائم و اشکال مختلفی از بیماری در مبتلایان می شود

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (سه شنبه) در اولین وبینار تخصصی « مدیریت سلامت کووید 19 » که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با مروری از وضعیت شیوع بیماری در ایران و جهان، بروز علائم و اشکال مختلفی از بیماری کرونا را ناشی از توانایی ویروس کووید 19 ذکر کرد.

    رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (سه شنبه) در اولین وبینار تخصصی « مدیریت سلامت کووید 19 » که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با مروری از وضعیت شیوع بیماری در ایران و جهان، بروز علائم و اشکال مختلفی از بیماری کرونا را ناشی از توانایی ویروس کووید 19 ذکر کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر" محمدمهدی گویا " با بیان مقدمه ای در مورد ویروس کووید 19 که شیوع آن در سال 2018 میلادی توسط متخصصان خارجی پیش بینی شده بود و اینکه بخشی از این پیش بینی ها محقق شده و بخشی از آن، محقق نشده است، گفت: شیوع این ویروس که از کشور چین آغاز شد، از ابتدا دارای اطلاعات مشخصی مانند نقاط پرخطر انتقال ویروس بود که محیط های سربسته، با ازدحام بالا مانند منزل، محیط کار، بیمارستان ها، مراکز نگهداری سالمندان و ... می باشد.


    وی افزود: در اپیدمی کرونا، افرادی نقش ناقل را با علامت یا بدون علامت بعهده دارند، ضمن آنکه افرادی در مکان های خاص و شرایط خاص، دارای شانس بالای ابتلا، شدت ابتلا و افزایش خطر مرگ برای آنان وجود دارد که به نام « سوپراستردر» معرفی می شوند و از مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انتظار داریم که سوپراستردرها را در جامعه مشخص کنند و برای پیشگیری از انتقال بیماری از سوی آنان، برنامه ریزی شود.


   دکتر گویا با اشاره به اینکه بسیاری از تخمین ها و پیش بینی ها در جهان محقق نشده است، گفت: برخی از این پیش بینی ها، فاصله زیادی با واقعیت دارند و این نشاندهنده توانایی ویروس کووید 19 است که تمام اندیشه دانشمندان و متخصصان را بهم ریخته است.


   وی افزود: طی چند ماه گذشته، مطالعات زیادی در مورد رفتار این ویروس انجام شد و مدل سازی و برنامه های پیشگیری طراحی شد، اما هر روز دانسته ها تغییر کردند، و این اشتباه ما نیست ، بلکه توانایی ویروس است که در افراد مختلف با علائم و اشکال گوناگون ظاهر می شود.


    رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آمادگی برخی کشورهای دنیا در مقابله با ویروی کووید 19 به دلیل وجود زیرساخت های لازم و بکارگیری بموقع و سریع تمامی امکانات، اظهارداشت: ساخت تست های تشخیصی در این کشورها سریع انجام شد، در ایران نیز در ابتدای دوره کرونا، فقط سه آزمایشگاه امکانات انجام تست و تشخیص را داشتند، اما هم اکنون بیش از یک صد آزمایشگاه در کشور ازمایش کرونا انجام می دهند.


   دکتر گویا ، شاخص بروز 14 روزه موارد ابتلا و مرگ را برای ارزیابی ها و بررسی ها لازم دانست و گفت: می توان وضعیت کنونی جمعیت هر منطقه را با 14 روز قبل از آن مقایسه کرد و ارزیابی از میزان موفقیت مناطق مختلف در مقابله با شیوع ویروس بدست آورد.


   وی همچنین ملزومات لازم در استراتژی های خروج از قرنطینه را که در کشورهای مختلف، متفاوت است، بیان داشت و افزود: تصمیم گیران و دولتمردان کشور ما نیز باید بتوانند براساس شرایط کرونا در داخل کشور، تصمیمات قبلی خود را تغییر بدهند و برنامه های خود را با شرایط کرونا در کشور، مطابقت بدهند.


    وی با اشاره به  برخی چالش های بالینی و سئوال های بسیاری در مورد کووید 19 که دانشمندان جهان برای آن ها پاسخی ندارند، گفت: در ابتدای شیوع ویروس، همه بر ابتلای دستگاه تنفسی اتفاق نظر داشتند ولی هم اکنون هرچند دستگاه تنفسی عضو اصلی درگیر در بیماری کروناست، اما بمرور و با مشاهدات بالینی ، مشخص شد که امکان درگیری در تمامی اعضای بدن وجود دارد. و مبهم بودن علائم مشخص در افراد ناقل و مبتلا ، از دیگر چالش های بالینی بیماری کرونا ست.


    دکتر گویا ، پروتکل کمیته علمی کشوری در مورد داروهایی که برای درمان بیماری کرونا بکار گرفته می شود، افزود: هنوز داروی مشخصی برای درمان بیماری کرونا در دنیا معرفی نشده است.


    وی، « آموزش های مداوم، آموزش های عمومی، استفاده از سرمایه های اجتماعی، تقویت زیرساخت های لازم، تقویت شبکه آزمایشگاهی کشور، استفاده از نظام سلامت دیجیتال، تقویت شبکه تحقیقات کشور و ارتباط هر چه بیشتر حوزه آکادمی با بخش اجرایی که هدف این نشست نیز می باشد، استفاده از پتانسیل سازمان های مردم نهاد، تقویت آمادگی بیمارستانی، افزایش غربالگری فعال، بیماریابی فعال و ...» را از جمله اقدامات لازم برای کنترل اپیدمی کرونا در گام های بعدی ذکر کرد.


   رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تصریح کرد: باید باور داشته باشیم که وضعیت نرمال الان و با وجود کرونا، متفاوت از وضعیت نرمال مدت مشابه سال گذشته است که فقط با مشارکت مردم ، امکان دستیابی به آن وجود دارد.


*****



    رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی؛



هنوز هیچ کشوری در دنیا، به داروی مشخصی برای درمان قطعی  و واکسنی برای پیشگیری از بیماری کرونا دست نیافته است


    دکتر« حمیدرضا خانکه » رئیس گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در ابتدای این وبینار طی سخنانی تحت عنوان « بررسی اجمالی مدیریت سلامت کووید 19 در ایران »، گفت: هنوز هیچ کشوری در دنیا، به داروی مشخصی برای درمان قطعی  و واکسنی برای پیشگیری از بیماری کرونا دست نیافته است و مردم مراقب افراد سودجو باشند که با ادعای در اختیار داشتن داروی درمان کرونا، قصد کلاهبرداری و سودجویی از مردم را دارند.


    وی افزود: جامعه علمی می تواند با جمع آوری تجربیات و شواهد خود، به راهکارهای علمی و عملی برای کنترل و کاهش شیوع ویروس کووید 19 برسد، همانطور که مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا از اسفندماه سال گذشته، چندین پروتکل را تدوین و منتشر کرد و در نظر دارد تا با دعوت از اعضای هیات علمی و متخصصان دیگر دانشگاه های علوم پزشکی،  تجربیات موجود در این زمینه را جمع آوری کرده و با به اشتراک گذاشتن آنها، به دستورالعمل های علمی و کاربردی برای کاهش و کنترل روند اپیدمی کرونا در کشور دست یابد.


   وی با اشاره به آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت از جمعیت مبتلایان، بهبود یافتگان و فوت شدگان در جهان، گفت: از نیمه دوم اردبیبهشت افزایش مبتلایان را داشتیم ، ضمن آنکه آمار بستری و فوت شدگان نیز افزایش یافته است و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکنون در دو نوبت « ارزیابی خطر » را انجام داده و برای مسئولان وزارت بهداشت ارسال کرده است.


    دکتر خانکه همچنین به دستورالعمل های مربوط به پیشگیری، تست تشخیصی، توسعه خدمات درمانی و بازتوانی ( که باید با واکسن همراه باشد و هنوز امکانپذیر نیست ) منتشر شده از سوی انستیتو تحقیقاتی کخ  آلمان اشاره کرد و ضمن نشان دادن ماتریس جامع خطر مربوط به ویروس کووید 19 در ایران،  برنامه پیشگیری و کاهش آسیب ناشی از شیوع کووید 19 را برای شرکت کنندگان وبینار بیان داشت.


   وی همچنین ضمن تشکر و قدردانی از کارشناسان بخش فناوری اطلاعات دانشگاه (IT) که از ابتدای اسفند ماه و شروع بحران کرونا، با تمام ظرفیت و پتانسیل پشتیبان فنی فعالیت های اعضای هیات علمی ، محققان و دانشجویان بودند، گزارشی براساس آخرین اطلاعات مربوط به وضعیت شیوع کووید 19 در ایران و جهان را به شرکت کنندگان ارائه داد.


   گفتنی است؛ اولین وبینار تخصصی « مدیریت سلامت کووید 19 » به همت گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با شرکت دو تن از مسئولان وزارت بهداشت و چند تن از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این دانشگاه برگزار شد.


    « بررسی اجمالی مدیریت سلامت کووید 19 در ایران، دستاوردهای حوزه بیماری ها، بهداشت محیط، بهداشت روان، استراتژی های درمانی، اورژانس بیمارستانی، تجارب بالینی، مسایل سالمندان » عناوین مباحث ارائه شده توسط اساتید، متخصصان و مسئولان در این وبینار یک روزه بود.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16878
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: