ششمین نشست ماهانه مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سالمندی
افراد میانسال و سالمند تابسواری کنند
یک متخصص طب ایرانی به افراد میانسال و سالمندان توصیه کرد با توجه به تاکید ابن سینا تابسواری کنند زیرا برای بدن مفید است. در مجموع هرگونه حرکتی که گردش داشته باشد برای بدن مناسب است.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، ششمین نشست ماهانه مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سالمندی با موضوع طب سنتی و مکمل برای سالمندان برگزار شد. در این نشست دکتر مهرداد کریمی دانشیار طب ایرانی با بررسی نگاه طب سنتی و ایرانی به موضوع سالمندی پرداخت و تصریح کرد: طب سنتی و مکمل را نمیتوان نادیده گرفت.
وی با اشاره به وضعیت کشورمان در بحث طب مکمل در دنیا گفت: ایران به لحاظ رتبه در جایگاه چهارم دنیاست.
دکتر کریمی با اشاره به تقسیم بندی دورههای سنی در طب سنتی، افزود: در طب سنتی 30 تا 40 سالگی سن جوانی بهشمار میرود، از 40 تا 60 سالگی میانسالی است که در طب سنتی تحت عنوان وقوف یا کهولت شناخته میشود. شیخوخیت یا پیری نیز از 60 سالگی آغاز میشود.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: برای سلامت در سالمندی باید درمان طب سنتی را از میانسالی شروع کرد. مزاج سالمندی سردی و تری است و باید مراقب بود که این سردی و تری بر بدن غلبه نکند. حفظ رطوبت بدن و جلوگیری از خشکی آن برای حفظ سلامت بسیار مهم است.
وی ادامه داد: شبکاری و نور آبی موبایل و دستگاههای ارتباطی باعث خشکی بدن و بیخوابی میشوند.
سونا خشک برای سالمندان مفید نیست
دکتر کریمی با تاکید بر نقش ورزش به ویژه در میانسالی گفت: پیاده روی و شنا در دوره میانسالی مهم هستند، 9 هزار قدم در روز با پیاده روی موجب کاهش ریسک آلزایمر در سالمندی میشود.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بدن انسان برای پیاده روی سریع خلق شده است. سالمندان توجه داشته باشند که سونا خشک برایشان مفید نیست و باید مدت زمان کمتری از آن استفاده کنند.
فست فود و سوسیس و کالباس نخورید
دکتر کریمی به سالمندان توصیه کرد تا از غذاهای لطیف و غذایی که سریع جذب بدن میشوند مثل آش و سوپ استفاده کنند و تاکید کرد: سالمندان و میانسالان از سوسیس و کالباس و فست فود استفاده نکنند. همچنین ماکارونی، پاستا، اولویه و غذاهایی فرآوری شده نباید استفاده شوند.
وی ادامه داد: آشهای رقیق برای سالمندان مناسبتر است شیربرنج و سوپ غذاهای مناسبی هستند. آش شله قلم کار برای سالمندان غذای مناسبی نیست. شله زرد به شرط اینکه از مقدار مناسبی زعفران استفاده شود، مفید است.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: در دوران میانسالی و سالمندی تاکید بر حفظ رطوبت بدن است. ادویههای تند باعث از بین رفتن رطوبت بدن و خشکی آن میشوند. فلفل سیاه با رعایت تعادل برای هضم غذا مفید است، اما فلفل قرمز را باید کمتر مصرف کرد.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترکیب آب سیب و زعفران یک نوشیدنی مناسب برای میانسالان و سالمندان است.
سیر و پیاز خام مصرف نکنید
دکتر کریمی تصریح کرد: در دوران میانسالی به بعد سرکه و ترشی مناسب نیستند و میتوان از آب نارنج استفاده کرد. بهتر است در میانسالی به بعد سیر و پیاز خام مصرف نشود. بهترین خرما برای پیارم است. گل قند آفتابی برای سالمندان توصیه میشود چون برای معده و مغز آنان مفید است.
وی در ادامه به موضوع عرقهای گیاهی اشاره کرد و افزود: عرقهای گیاهی در ترکیبات خود حاوی متانول هستند و متانول باعث خشکی بدن میشود. عرق کاسنی بیشترین میزان متانول و بیدمشک کمترین میزان را دارد.
این متخصص طب ایرانی ادامه داد: بهلیمو، بیدمشک و بادرنجبویه برای دوران میانسالی به بعد مناسب هستند. بادرنجبویه باعث تقویت ذهن و معده میشود. گل گاو زبان برای استفاده حتما دم شود. همچنین شربت گلاب زعفران بیدمشک برای دوران میانسالی و سالمندی را توصیه میکنم. همچنین ترکیب شیربادام همراه با زعفران برای سالمندان مفید است.
عضو هیئت علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به توصیههای ابن سینا، گفت: هر حرکتی که گردش داشته باشد برای بدن مناسب است و روی مخچه و تعادل بدن تاثیر دارد، بر این اساس سالمندان و میانسالان تابسواری کنند.
دکتر کریمی افزود: آب هوای بهاری به دلیل متعادل بودن برای سالمندان مناسب است و باید محیط منزل را به صورت بهاری تنظیم کرد.
انتهای پیام/
نظر دهید