در مراسم معرفی سند مدیریت خطر حوادث و بلایا مطرح شد؛
ایران جز ۵ کشور تولید دانش در حوزه مدیریت خطر و نظام سلامت
مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست معرفی سند مدیریت خطر حوادث و بلایا گفت: در کشور ما حوادث کوچک، پاسخ ملی دریافت میکنند، هرچند از بعد دانشی، ایران بهترین کشور است اما از نظر عملکردی جای کار داریم، ایران جز ۵ کشور تولید دانش در حوزه مدیریت خطر و نظام سلامت است.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ابتدای نشست معرفی "سند مدیریت خطر حوادث و بلایا" بر ضرورت بر به کارگیری این سند تاکید کرد و گفت: مسئله مدیریت و کاهش خطر بلایا همواره موضوعی چالش برانگیز در نظام سلامت کشور است.
وی افزود: مسئله "مدیریت و کاهش خطر بلایا در نظام سلامت" در رابطه کشورمان که منطقهای حادثه خیز با شرایط اقلیمی متفاوت و با احتمال بالای وقوع بلایای طبیعی و حوادث انسانساز موضوعی حائز اهمیت است.
دکتر حسینی از دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا وابسته به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در راستای پیگیری فرایند این سند کاربردی، تشکر و قدردانی کرد.
دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با یادآوری پیگیریهای رئیس جمهور فقید حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در تهیه و تنظیم این سند، بر اهمیت "سند مدیریت خطر حوادث و بلایا" تاکید کرد.
دکتر حمیدرضا خانکه مدیرگروه آموزشی "سلامت در حوادث و بلایا" در ادامه این نشست گفت: ایران، کشور بلاخیزی است و 53 مخاطره اولویتدار در کشور شناسایی شده که نشان میدهد، بهواسطه شرایط اقلیمی، محیط جغرافیایی و آسیبپذیری که داریم، متنوعترین مخاطرات در ایران تجربه میشود و در شمار پرمخاطرهترین کشورهای دنیا هستیم.
دکتر خانکه افزود: به واسطه فعالیتهای تحقیقاتی موثر مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا وابسته به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و گستردگی دامنه فعالیتها و بروندادهای ارزشمند علمی آن و باتوجه به اینکه 90 درصد دانشجویان دوره دکترای گروه حوادث و بلایا گرنت داخلی و بینالمللی دارند و بازوی فکری نهادهای متولی هستند و همچنین بر اساس ابلاغ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مامور انجام مطالعات در حوزه سلامت در حوادث و بلایا شده است.
مدیرگروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا تصریح کرد: درصدد تدوین سند جامع "مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت" هستیم و کارهای متعددی در این عرصه انجام شده است. سناریوهای پایه ملی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، مجموعه ابزارهای ملی ارزیابی مخاطرات و شاخص های توانمندی تخصصی حوزه سلامت در حوادث و بلایا، درسنامه سلامت در حوادث و بلایا، نقش مدیریت محیط زیست در کاهش خطر حوادث و بلایا، آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایا برنامه ی کشوری، مدیریت جامع خطر رخدادهای بیولوژیک در نظام سلامت با تاکید بر کووید 19 و دیگر اقدامات از جمله برنامهها، اقدامات و تالیفات این مرکز بوده است و با مشارکت فکری نهادهای متولی، فعالیتهای علمی و بینالمللی متفاوتی را انجام دادیم و اسناد متناظر ملی و بینالمللی در این سند مورد بررسی قرار گرفته شده که در چهارچوبی خاص، با در نظر گرفتن سند سندای و اسناد سازمان who همخوانی دارد.
ایران جز ۵ کشور تولید دانش در حوزه مدیریت خطر و نظام سلامت
دکتر خانکه افزود: در کشور ما حوادث کوچک، پاسخ ملی دریافت میکنند، هرچند از بعد دانشی، ایران بهترین کشور است اما از نظر عملکردی جای کار داریم، ایران جز ۵ کشور تولید دانش در حوزه مدیریت خطر و نظام سلامت است و باید با نگاه اصولی به سند جامع "مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت" و بهکارگیری آن، نتایج خوبی رقم بزنیم.
در این نشست دکتر شکوفه احمدی عضو هیئت علمی گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به تشریح موضوعاتی نظیر روش شناسی تدوین سند جامع "مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت"، مراحل انجام مطالعه سند، مرور اسناد و گزارشهای بینالمللی، ماموریت، چشمانداز، رسالت و اهداف کلان سند جامع "مدیریت خطر حوادث و بلایا" پرداخت و مقرر شد با مشارکت فکری نمایندگان مدیریت خطر حوادث و بلایا سازمانهای متولی کشور و ارسال نظرات پیشنهادی آنان به دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در تدوین نهایی سند، مشارکت کنند.
انتهای پیام/