رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران :
توانبخشی و مداخله بهنگام در بحران، جای کار دارد / بکارگیری فناوریهای توانبخشی در بحران مووعی اساسی است
دکتر علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی "، گفت:موضوع بکارگیری فناوریهای توانبخشی در بحران از موضوعات از نگاه مدیریت شهری موضوعی حائز اهمیت است و توانبخشی و مداخله بهنگام در بحران، جای کار دارد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دکتر علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی " که 24 بهمن ماه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد؛ گفت: در با توجه به جمعیت تهران بزرگ که حداقل ۱۰ درصد جمعیت با افراد دارای معلولیت را در خود جای داده است این افراد در بحرانها آسیب پذیر هستند و این موضوع جای کار دارد.
وی افزود: سیل، زلزله، تهدیدات بیولوژیک، تجمعات انبوه، تغییرات هوایی و دهها بحران در کمین هستند به روایتی تهران بار نیمی از لرزه خیزی ایران را به دوش میکشد اما آنچه مهم است اقدامات قبل از وقوع در حوادث و بحران است و باید توانبخشی به هنگام در افراد در حوادث و بحران را نیز مد نظر قرار دهیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بلایا یک چرخه است و از مرحلهای به مرحله دیگر عوارضی را بر جای میگذارد و از این جهت نیازمند برنامهریزی خاصی است.
نصیری افزود: بازتوانی کلیه اقدام و عملیات بعد از وقوع حادثه برای بهبود شرایط زندگی جامعه آسیب دیده به وضعیت قبل از بلایا و بهتر از قبل است که انجام میگیرد و دو جز اصلی کار در حوادث و بلایا شامل بازسازی و بازتوانی و یا به نوعی توانبخشی است.
وی با تشریح انواع و مراحل بازیابی پس از بحران گفت: ۱۶ در آسیب پذیری اجتماعی در بلایا توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که هم متولی مدیریت بحران شهر و هم متولی مدیریت بحران شهرداری است، برای گروههای آسیبپذیر، افراد دارای معلولیت ، گروههای ویژه و... جمع آوری شده و کارهایی انجام شده و و افراد دارای آسیبهای اجتماعی در ایام کرونا نیز خدمات ویژهای را دریافت کردند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اهمیت و نقش فناوری در تصمیمسازی ها، افزود: در سازمان پیشگیری شاهد ایجاد ساختارهایی بودهایم وشناسایی نیازهای محوری فناوری توانبخشی در مدیریت بحران، استفاده از ظرفیت موجود جامعه توانبخشی، سرویس دهی افراد معلول، پیشگیری از موارد جدید توانبخشی به هنگام تربیت افراد با آموزش تخصصی بحران، ساماندهی، تعیین، ارزیابی و برآورد نیازهای توانبخشی جسمی روانی و اجتماعی، سامانههای پیش بینی تعیین و تامین اقلام و تجهیزات توانبخشی مورد نیاز، سامانههای ارائه، مشاوره و اطلاع رسانی متناسب با نیازهای اساسی و توانبخشی در بلایا و ... به عنوان نیازهای محوری فناوری توانبخشی در مدیریت بحران شناخته شده است و درصددیم تا با راهاندازی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران و سامانه تخمین خسارت توسط متولیان کشور، گامهای بلندی در عرصه اقدامات پاسخ موثر و خاص حوزه بازتوانی پس از بحران برداریم .
وی تصریح کرد: با مشارکت از سوی سیاستگذاران ارشد نظام سلامت و نظام توانبخشی در حوزه فناوری توانبخشی می توان شاهد نتایج خوبی برای جامعه هدف بود وباید نقش توانبخشی پررنگ تر دیده شود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، ایجاد و آمادهسازی مراکز توسعه فناوریهای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران را از گام های عملیاتی این سازمان دانست وگفت: باید از ظرفیت مردمی در بحث مدیریت بحران بهرهمند شویم و دانشگاهها نیز باید در راستای رسالت اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی از ظرفیت اجتماعی بهرهمند شوند تا بخشی از مسئولیتهای اجتماعی به سمت فناوریهای توانبخشی هدایت شود تا با این افق روشن شاهد جریانات خوبی باشیم.
گفتنی است در این جشنواره به موضوعاتی نظیر کاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت های مجازی و افزوده، اپلیکیشن و نرم افزارهای همراه در توانبخشی » ، « فناوری های نوین در حوزه تجهیزات توانبخشی و کاربرد فناوری های نوین توانبخشی در سالمندان، کودکان، معلولین و افراد با نیازهای ویژه » پرداخته می شود.
لازم به ذکر است دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی "، در تاریخ 24 در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.