• 1402/11/01 - 10:07
  • - تعداد بازدید: 334
  • - تعداد بازدیدکننده: 326
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

11 درصد افراد زیر 20 سال به کرونا مبتلا شدند

در نشست خبری آنلاین" بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" ضمن اعلام نابرابر در میزان ابتلای کودکان در کشورهای توسعه یافته و فقیر اعلام شد که 11 درصد افراد زیر 20 سال به کرونا مبتلا شدند.

11 درصد افراد زیر 20 سال به کرونا مبتلا شدند

به گزارش خبرنگار وبدا، نشست خبری آنلاین" بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" با سخنرانی  دکتر مروئه وامقی  و دکتر محمد ساعتچی برگزار شد . 

" طرح پژوهشی بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" با همکاری مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی و رصدخانه کووید-19 دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در دو شهر تهران و کرج برگزار شده است.

دکتر مروئه وامقی د رابتدای این نشست با ارائه توضیحاتی درباره چگونگی و اهداف " طرح پژوهشی بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" گفت:  این مطالعه  در دو شهر تهران و کرج و با همکاری و حمایت دانشگاه علوم پزشکی البرز، مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی و رصدخانه اجتماعی کووید 19 دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اجرایی شد.

مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی در ادامه افزود:  در شروع پاندمی کووید 19 درباره ابتلای کودکان به کرونا  عموما تلقی براین بود که کودکان مبتلا نمی‌شوند یا در صورت ابتلا، بیماری خفیف است. در سال 2020، یونیسف چند ماه بعد از پاندمی طی گزارشی اعلام کرد؛  11 درصد افراد زیر 20 سال از مجموع  افراد مبتلای به کووید در جهان ، به این بیماری مبتلا شده اند.

نابرابری در ابتلا به کووید در کشورهای فقیر و توسعه یافته

وی اظهار کرد:  کودکان  مبتلا  به کووید 19  تفاوت‌هایی را داشتند، شواهد نشان می‌دهد در کشورهای در حال توسعه در مقایسه با سایر کشور نتایج متفاوتی وجود داشت. میزان ابتلا به کرونا در کشورهای پر درآمد 7 درصد بود و شاهد نوعی نابرابری در ابتلا بودیم ، میزان ابتلای کودکان در پاراگوئه 23 درصد و در اسپانیا 8 درصد بود. این نتایج نشان می داد که مخاطرات کووید برای کودکان بر اساس  کشور، شهر و محله زندگی  و وضعیت اقتصادی و اجتماعی مهم است و کودکان در کشورهای فقیر و گروه‌های کم درآمد آسیب‌پذیرتر هستند.

دکتر وامقی ادامه داد:  آسیب پذیری کودکان در کشورهای فقیر، پیش از کووید 19 هم اینگونه بود. پاندمی کرونا پیامدهای مستقیم و غیر مستقیمی بر وضعیت سلامت، آموزش و اقتصاد کودکان داشت.

مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی افزود: قرنطینه، تعطیلی مدارس، محدودیت‌های کسب و کار و سایر عوامل  برای  همه اقشار جامعه به ویژه کودکان پیامدهایی را به همراه داشت.  در حوزه سلامت، ابتلا به کرونا باعث شد تا خدمات سلامت به صورت عمومی با محدودیت‌هایی مواجه شود.

وی تصریح کرد: تعطیلی مدارس و آموزش مجازی باعث پیامدهای منفی برای کودکانی شد که دسترسی کافی به آموزش آنلاین نداشتند و از طرفی کاهش درآمد خانوار هم اثرگذار بود. به طور کلی کرونا باعث افزایش خشونت  و کاهش خدمات حمایتی از کودکان و افزایش  تعداد کودکان کار شد.

279 هزار دانش‌آموز طی دو سال آخر کرونا ترک تحصیل کردند

دکتر وامقی گفت: گزارشهایی که به صورت رسمی توسط مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز آمار ایران منتشر  شده نشان می‌دهد،  طی سال های 98 و 99 تعداد قابل توجهی از دانش‌آموزان  امکان دسترسی به سامانه شاد را نداشتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی  ادامه داد:  در سال 1400 – 1401 ، بالغ بر 911 هزار نفر  از تحصیل بازمانده‌اند و 279 هزار دانش‌آموز نیز ترک تحصیل کرده‌اند.

مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت:  درباره وضعیت بالینی کودکان مبتلا به کووید ، اطلاعات زیادی منتشر نشده است،  در کشورمان طبق آمارها 9 درصد مبتلایان زیر 18 سال سن داشتند.

دکتر وامقی درباره وضعیت آمارهای وضعیت سلامت روان و آموزش کودکان در این طرح مطالعاتی، اظهارکرد: در سال تحصیلی 1400 -1401 ، 7 درصد کودکان موفق به ثبت نام در مدارس نشده اند.  60 درصد این عدم ثبت نام به مشکلات کودک مربوط می‌شود که 41 درصد آن مربوط به بی علاقگی کودک است و بالا بودن هزینه‌های تحصیل دلیل دوم است. 38 درصد خانواده‌ها نیز با درس خواندن کودک موافق نبودند. 

وی ادامه داد:  در بحث تجهیزات الکترونیک  برای آموزش مجازی نیز مشکلاتی بر سر راه دانش آموزان وجود داشت، 37 درصد مشکلات مربوط به تجهیزات و 34 درصد نیز مشکلات اینترنتی را اعلام کرده‌اند.

مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره شیوه آموزش در دوران کرونا گفت:  74.7 درصد آموزش‌ها از نوع ترکیبی یعنی حضوری و سامانه شاد و مابقی به صورت مجازی و حضوری بودند.

دکتر وامقی با اشاره به اینکه 25 درصد شرکت کنندگان در این مطالعه، در استفاده از اینترنت مشکلی نداشتند ، افزود:  یک پنجم شرکت کنندگان، اعلام کرده‌اند در آموزش مجازی به معلم دسترسی نداشته‌اند. 64.5 درصد از بابت تجهیزات الکترونیکی برای آموزش مجازی مشکلی نداشته اند  و 15 درصد به صورت اشتراکی از این تجهیزات استفاده می‌کردند.

کیفیت یادگیری درمدارس غیردولتی 35 درصد بیشتر  بود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توابخشی و سلامت اجتماعی اظهار کرد: طبق مطالعه، کیفیت یادگیری درمدارس غیردولتی 35 درصد بیشتر بود.

وی ادامه داد: کرونا  موجب کاهش ارتباط کودکان و مشکلات اقتصادی برای آنان شده بود. نیمی از کودکان کیفیت ارتباط با دوستان خود در کرونا را خوب و یک سوم نیز معمولی توصیف کرده‌اند.  27 درصد ارتباطات دانش آموزان با دوستان خود از طریق اینترنت بود.

دکتر وامقی درباره تاثیر کرونا بر روابط دوستانه، اظهار کرد: 10 درصد اعلام کردند که روابط بهتر شده، 60 درصد اعلام کردند تغییری نکرده و 20 درصد این روابط را بد توصیف کرده‌اند.

مدیر مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت گفت: میزان تاثیر کرونا بر روابط خانوادگی از دیگر مباحث این مطالعه بود که بر این اساس، 70 درصد عدم تاثیر را گزارش کرده‌اند، 23 درصد آن را بد و 7 درصد اعلام کرده‌اند روابط خانوادگی در دوران کرونا بهتر شده است.

این متخصص روانپزشکی درباره وضعیت سلامت روان کودکان در دوران کرونا، علام کرد: علائم حایز اهمیت در این دوران نگرانی بیش از حد بود که 19 درصد کودکان این احساس را زیاد و خیلی زیاد ثبت کرده‌اند، 15 درصد خیلی غمگین، یک پنجم خستگی زیاد و 26 درصد حواس پرتی را انتخاب کرده‌اند. 23 درصد کودکان تحریک پذیری را گزارش کرده‌اند و یک پنجم هم احساس تنهایی شدید  داشته‌اند.

46 درصد کودکان در وران کرونا از ماسک استفاده کرده‌اند

دکتر محمد ساعتچی اپیدمیولوژیست و دبیر رصد خانه اجتماعی کووید در این نشست به بررسی نحوه اجرای طرح مطالعاتی " بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" و آمارهای مرتبط با آن پرداخت و افزود: این مطالعه در تیر سال 1401  آغاز و تا آذر همان سال ادامه داشت و هدف  آن بررسی پیامدهای کووید 19 در حوزه اقتصاد، سلامت و آموزش کودکان در سال سوم کرونا در چه وضعیتی بوده است.

دبیر رصدخانه اجتماعی کووید 19 تصریح کرد: مطالعات درباره کودکان و کرونا تا پیش از موج دلتا محدود بود. اما بعد از موج دلتا، تمرکز بر اثرات کرونا در کودکان بیشتر شد .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: در این مطالعه  که یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود، موضوع شیوع کرونا در سطح جامعه بررسی کردیم. این مطالعه در مناطق 22 گانه تهران و 12گانه کرج انجام شد و تلاش کردیم تا با حداکثر دقت موضوعات را پیش ببریم.

وی اظهارکرد: جامعه آماری طرح مطالعاتی " بهزیستی کودکان در همه گیری کووید-19 در ایران: شرایط اقتصادی، سلامت و آموزش" ، تمامی خانواده‌های دارای کودک 7 تا 18 سال بود، حداقل حجم نمونه هم  دو هزار و 62 خانوار تهرانی و 960 خانوار کرجی بود. جمع‌آوری اطلاعات توسط پرسشنامه  انجام شد.

دکتر ساعتچی گفت: در این طرح، نسبت جنسی 50 – 50 رعایت شد و پرسشنامه کودکان 7 تا 14 ساله توسط پدر یا مادر تکمیل و کودکان 15 تا 18 ساله توسط خود افراد تکمیل می‌شد. 92 درصد افراد تابعیت ایرانی و 8 درصد افغانستانی بودند.

دبیر رصدخانه اجتماعی کووید 19 با ارائه آمارهایی از وضعیت شرکت کنندگان در این طرح مطالعاتی ، اظها رکرد: 43 درصد شرکت کنندگان در این طرح مستاجر بودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: خانواده‌ها در پاسخ به میزان تاثیر کرونا بر اقتصاد خانواده، 41 درصد اعلام کردند، تاثیر نداشته و 36درصد گزینه بد و 17.6 هم بدتر را اعلام کرده‌اند.

دکتر ساعتچی گفت:  درباره استفاده از ماسک برای کودکان، 46.7 درصد خانواده‌ها اعلام کردند که از ماسک استفاده کرده‌اند که  مشابه آمار جهانی است. همچنین درباره عدم استفاده از ماسک 33 درصد شرکت کنندگان عدم توان تحمل ماسک، 38 درصد نیز معتقد بودند کرونا پایان یافته و 3.7 درصد اعلام کردند که به کرونا اعتقادی ندارند و 4 درصد نیز عدم اعتقاد به ماسک و مشکل مالی را انتخاب کرده بودند.

54 درصد کودکان یک دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند

دبیر رصدخانه اجتماعی کووید 19 افزود: بر اساس این مطالعه تا زمان اجرای این مطالعه 54 درصد کودکان حداقل یک دوز واکسن تزریق داشتند. 43 درصد کودکان 7 تا 14 ساله حداقل یک دوز و 83 درصد کودکان 15 تا 18 ساله نیز دوز واکسن تزریق کرده بودند. مهم ترین دلیل عدم تزریق واکسن هم نگرانی از عوارض آن بود.

وی اظهار داشت: در پاسخ تمایل به تزریق واکسن، 47 درصد شرکت کنندگان در مطالعه گزینه خیر را انتخاب کرده بودند و 40 درصد نیز تردید داشتند.

دکتر ساعتچی درباره به آمارهای میزان ابتلای کودکان به کرونا اشاره کرد و افزود: 2.5 درصد از طریق PCR  تشخیص کرونا داشتند که با آمارهای جهانی تطابق داشت. 20 درصد کودکان 7 تا 18  طبق مطالعه ما، به کرونا مبتلا شده‌اند که عمدتا بر اساس علایم یا تشخیص پزشک است.  میانگین بستری نیز 5 درصد بود که کودکان 7 تا 14 ساله 3.8 درصد و کودکان 15 تا 18 ساله 7.3 درصد بودند.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم:پبرهادی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 30281

تصاویر

11 درصد افراد زیر 20 سال به کرونا مبتلا شدند
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: